به گزارش می متالز، اما امروز با هوشمندی دولت و اقدام به موقع در سیاستهای اقتصادی، خروج آمریکا از برجام نمی تواند روند فعالیت های اقتصادی کشور را مختل کند.
بازار ارز کشور در فروردین ماه با التهابات فراوان مواجه شد اما همانگونه که بارها توسط سخنگوی دولت و رئیس کل بانک مرکزی اعلام شد، دلایل آشوبهای ارزی سیاسی بود نه اقتصادی و هراس افکنی ها و توطئه های پشت پرده ایجاد التهاب در بازار ارز را می توان به سه گانه نتانیاهو، ترامپ و بن سلمان نسبت داد و از آن به عنوان مثلث توطئه یاد کرد.
اتخاذ سیاستهای ارزی جدید دولت در 21 فروردین برای ایجاد تعادل در بازار ارز و تعیین نرخ واحد برای دلار عملا آخرین میدان مانور تردید افکنیهای این مثلث توطئه را از اختیار آنها خارج کند. از آنجایی که این شبه بحران اقتصادی دلایلی غیر اقتصادی و سیاسی و امنیتی داشت، رفع آن نیز نیازمند تصمیمی بود که علاوه بر بعد اقتصادی ابعاد سیاسی و امنیتی را نیز مد نظر قرار دهد.
مواضع ایران و تیم دیپلماسی کشورمان اگرچه همواره مبنی بر پایبندی به تمامی تعهدات بین المللی خود به عنوان رفتاری معقول در عرصه جهانی اعلام شده اما در روزهای اخیر شاهد قاطعیت مسئولان ایران به ویژه وزیر امور خارجه در خصوص خروج ایران از برجام در صورت خروج آمریکا هستیم.
بر خلاف آنچه در عرصه بین الملل در تلاش های کشورهای اروپای برای راضی کردن ترامپ و ادامه حضور او در این توافق نشان داده میشود، ایران حاضر نیست با ادامه بدعهدی های آمریکا، محدودیتهای مربوط به فعالیتهای هسته ای را بپذیرد و همانطور که نوبخت پیش از این در نشستهای خبری خود اعلام کرده بود ایران دیگر منتظر تصمیم ترامپ در 22 اردیبهشت نمی ماند و سیاستهای دولت هرگونه توطئه در آن تاریخ را خنثی کرده است.
بنابراین بدون وجود نگرانیهای اقتصادی، ایران در هیچ زمینه ای وابسته به تصمیم ترامپ غیر قابل پیش بینی نیست و همه برنامهها و راهکارها برای شرایط پس از 22 اردیبهشت پیش بینی شده است و اروپاییها پس از اتمام دیدارها و رایزنی ها برای راضی کردن ترامپ به ماندن در برجام باید برای کسب رضایت ایران و اقناع او در این قرارداد تلاش کنند و آنطور که سران دیپلماسی کشورمان اعلام کرده اند گزینههای روی میز ایران برای آمریکاییها بسیار ناخوشایند خواهد بود.