به گزارش می متالز، سوئیفت اعلام کرد برای نخستین بار در طول ۸ سال اخیر، یورو به پراستفادهترین ارز در تراکنشهای بینالمللی تبدیل شده و جای دلار را گرفته است. آخرین بار یورو در فوریه ۲۰۱۳ پراستفادهترین ارز در تراکنشهای بینالمللی بانکی معرفی شده بود.
در حال حاضر بیش از ۱۱ هزار بانک و موسسه مالی بینالمللی از ۲۰۰ کشور جهان عضو پیامرسان سوئیفت هستند و معمولا دلار بیشترین سهم را از ارزهای مورد استفاده در مبادلات فرامرزی در آن پیامرسان دارد. در آخرین بهروزرسانی، یورو در رده نخست پراستفادهترین ارزها قرار داشته و پس از آن نیز دلار آمریکا، پوند، ین ژاپن و دلار کانادا قرار دارند. نکته جالب دیگر اینکه یوآن نیز در حال تبدیل شدن به ارزی محبوب در سوئیفت است و در جایگاه ششم پراستفادهترین ارزهای مورد مبادله سوئیفت ایستاده است.
در ماه اکتبر ۸/ ۳۷ درصد کل تراکنشهای انجام شده مربوط به یورو بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۶ درصد افزایش نشان میدهد. از طرف دیگر اما سهم دلار از تراکنشهای سوئیفت با کاهش ۶/ ۴ درصدی به ۶۴/ ۳۷ درصد رسیده است.
از ماه مارس که دلار در قله تاریخی خود قرار داشت تاکنون حدود ۱۱ درصد ارزش خود را در برابر ارزهای معتبر جهانی از دست داده است که این مساله آن را به ضعیفترین ارز در بین ۶ ارز جهانی تبدیل میکند. برخی از تحلیلگران معتقدند روند نزولی دلار کماکان ادامه خواهد داشت. با این حال، طبق اعلام بانک تسویه بینالملل دلار کماکان بیشترین سهم را از ذخیره ارزی جهان دارد و حدود ۸۵ درصد تراکنشهای ارزی جهان بهصورت کامل یا نسبی بر حسب دلار بوده است. همچنین ۶۱ درصد کل ذخیره ارزهای جهانی را دلار تشکیل میدهد.