تاریخ: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۵۱
بازدید: ۵۲۱
کد خبر: ۱۴۵۰۳
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

فناوری ذوب آلومینیوم بدون کربن در کانادا

می متالز - کانادا به عنوان یکی از اصلی‌ترین کشورهای تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای با ایجاد نوآوری در صنعت ذوب آلومینیوم، گامی در کاهش این پدیده برداشته است. این در حالی است که افزایش گازهای گلخانه‌ای به معنای افزایش چالشی به نام گرمایش زمین است.
فناوری ذوب آلومینیوم بدون کربن در کانادا

به گزارش می متالز، به نقل از ماینینگ، در یک رویداد رسمی با حضور جاستین ترودو نخست وزیر کانادا، فیلیپ کوئیلارد استاندار کِبِک، تیم کوک مدیرعامل اپل و همچنین نمایندگانی از شرکت امریکایی تولیدکننده آلومینیوم آلکوآ و شرکت استرالیایی‌انگلیسی ریوتینتو، خبر راه‌اندازی یک واحد ذوب آلومینیوم اعلام شد که در فرآیند ذوب آن هیچ کربنی تولید نمی‌شود.
این واحد «السیز» نام دارد و شرکتی است حاصل سرمایه‌گذاری مشترک چند شرکت بزرگ بین‌المللی و هدف آن تجاری‌سازی ذوب آلومینیوم به روش یادشده است.
در این رویداد، مدیران شرکت‌های سرمایه‌گذار توضیح دادند که در این روش نوآورانه تولید آلومینیوم، اکسیژن تولید شده و همه آنچه در نتیجه فرآیند سنتی ذوب از انتشار مستقیم گازهای گلخانه‌ای به جو وارد می‌شود، از بین می‌رود و حذف می‌شود.
آنها همچنین اشاره کردند که اگر این فرآیند در واحدهای ذوب کنونی آلومینیوم به طور کامل اجرا شود، این فناوری می‌تواند حجمی معادل ۶/۵ میلیون مگاتن (واحد اندازه‌گیری گاز گلخانه‌ای) از انتشار گاز گلخانه‌ای در کانادا بکاهد. این رقم برابر است با اینکه حدود ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار وسیله نقلیه سبک از جاده خارج شود.
این فناوری که حق اختراع آن ثبت شده، به وسیله آلکوآ توسعه یافته و درحال‌حاضر در مرکز فنی آلکوآ در تولید فلز به کار می‌آید.
این مرکز حوالی شهر پیتسبِرگ در ایالت پنسیلوانیای امریکا قرار دارد و از سال ۲۰۰۹ میلادی (۱۳۸۸خورشیدی) تاکنون، این فرآیند را در مقیاس‌های مختلف به کار گرفته است.
اپل نیز از سال ۲۰۱۵ میلادی (۱۳۹۴ خورشیدی) تاکنون به این پروژه وارد شده و ۳ مهندس آن پژوهشی را آغاز کردند که نسبت به تولید انبوه آلومینیوم پاک‌تر و سالم‌تر است.
جِی-اس ژاک، مدیر اجرایی ریوتینتو، این فرآیند ذوب را انقلابی در صنعت آلومینیوم معرفی کرد که می‌تواند به کاهش چشمگیر انتشار کربن در جو بینجامد. با توجه به اینکه آلومینیوم نقش کلیدی بازی می‌کند، در پیشبرد صنایع با تولید محصولاتی که به طور کامل قابل بازیافت باشد، قدرت بیشتری خواهد داشت و از نظر مصرف سوخت نیز دارای بهره‌وری بیشتر و مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.
قرار است در این سرمایه‌گذاری مشترک، هزینه‌ای برابر ۴۰ میلیون دلار کانادا صرف بودجه پشتیبانی از زنجیره تامین مواد‌اند و کاتد شود. مواد حاصل از این فرآیند همچنین ۳۰ برابر بیشتر از مواد سنتی دوام خواهند داشت.
در این رویداد همچنین اعلام شد که السیز به طور مستقیم ۱۰۰ نیروی کار را استخدام خواهد کرد. دفتر مرکزی آن در شهر مونترآل استان کبک در شرق کاناداست و تجهیزات پژوهشی آن نیز در منطقه‌ای به نام «ساگنار لاک‌سنت‌جین» در همان استان قرار دارد. این فناوری پس از توسعه می‌تواند در تکمیل واحدهای جدید ذوب یا احداث تجهیزات جدید به کار آید.
آلکوآ در نشریه‌ای که در همین باره منتشر شده، آورده که دولت کانادا و فرماندار کبک هر یک ۶۰ میلیون دلار کانادا در السیز سرمایه‌گذاری می‌کنند. کبک ۳/۵ درصد از سهام این سرمایه‌گذاری مشترک را در اختیار خواهد داشت و بقیه مالکیت آن بین الکوآ و ریوتینتو خواهد بود.
از سویی دیگر اپل نیز از این پروژه پشتیبانی فنی می‌کند و ۱۳ میلیون دلار امریکا در آن سرمایه‌گذاری مالی می‌کند.
در همین حال رقم سرمایه‌گذاری آلکوآ و ریوتینتو در ۳ سال آینده به ۵۵ میلیون دلار کانادا می‌رسد و این ۲ شرکت در مالکیت معنوی و حق ثبت اختراع آن نیز مشارکت دارند.
این در حالی است که کانادا از جمله کشورهایی است که بیشترین گازهای گلخانه‌ای را به جو وارد می‌کند. این کشور رتبه نهم تولید گازهای گلخانه‌ای را در جهان دارد و چین، امریکا، هند، روسیه، ژاپن، آلمان، کره جنوبی و ایران رتبه‌های یکم تا هشتم را دارند.

منبع: صمت
عناوین برگزیده