به گزارش می متالز، علی نیکزاد ثمرین نایب رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (سه شنبه 4 آذرماه) در جمع خبرنگاران درباره قانون تامین قیر رایگان، گفت: نمایندگان در راستای اجرای عدالت اجتماعی طرحی با هدف توزیع قیر رایگان تدوین و تصویب کردند که در حال حاضر این طرح به قانون تبدیل شده و رئیس جمهور آن را ابلاغ کرده است.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی افزود: طرح الحاق یک بند به تبصره 1 قانون بودجه سال 99 با تلاش نمایندگان به قانون تبدیل شد که براساس آن یک میلیون تن قیر تا سقف 4 هزار میلیارد تومان- و در صورتی که با این اعتبار تهیه یک میلیون تن محقق نشد، این اعتبار تا سقف 5 هزار میلیارد تومان افزایش یابد- از سرجمع اعتبارات برای اهداف مورد نظر تخصیص داده میشود.
وی اضافه کرد: 50 درصد اعتبارات مذکور در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای آسفالت راههای روستایی، راههای فرعی، بازآفرینی شهری در محلات تاریخی و سایت های مسکن مهر قرار می گیرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از اعتبارات مذکور 21 درصد در اختیار بنیاد مسکن برای آسفالت روستاها، 10 درصد در اختیار سازمان شهرداری ها و دهیاری ها برای آسفالت شهرهای کمتر از 50 هزار نفر، 5 درصد در اختیار سازمان نوسازی مدارس برای آسفالت محوطه مدارس، 4 درصد در اختیار سازمان منابع طبیعی جهت مبارزه با ریزگردها و 3 درصد در اختیار بسیج سازندگی برای آسفالت حیاط پایگاه های بسیج و پاسگاه های ناجا قرار می گیرند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ضمن تشکر از سازمان برنامه و بودجه به منظور همراهی و قول تخصیص 100 درصدی این اعتبارات، ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن، وزارت کشور، سازمان شهرداری ها، نوسازی مدارس، سازمان منابع طبیعی و بسیج سازندگی، برش استانی این طرح را ارائه می دهند تا از اعتبار مذکور، دستگاه های اجرایی قیر مورد نیاز را خریداری کند.
نیکزاد با اشاره به انتشار اخباری در مطبوعات درباره دغدغه های مطرح شده در حوزه تامین قیر رایگان، تصریح کرد: حواله قیر رایگان به هیچ فردی داده نمی شود، ما دنبال رانت و فساد نیستیم و 4 هزار میلیارد تومان – در صورتی که این رقم کفاف نداد این رقم به 5 هزار میلیارد تومان افزایش می یابد- برای تامین یک میلیون تن قیر رایگان میان دستگاه های مذکور توزیع می شود.
وی تصریح کرد: مدیران استانی باید با اعتبارات تخصیص داده شده قیر را تامین کرده و در پروژه های مربوط به عدالت اجتماعی در حوزه آسفالت کردن راه های روستایی، راه های عشایری، حیاط مدارس، حیاط پایگاه های بسیج و پاسگاه های انتظامی و حل مشکل ریزگردها هزینه کنند.
نایب رئیس مجلس با بیان اینکه حواله قیر داده نمی شود، گفت: وزارت نفت با اخذ هزینه، قیر در اختیار دستگاه های اجرایی قرار می دهد و این کار با توجه به فصل کاری تا تیرماه 1400 انجام می گیرد.
وی تصویب طرح قیر رایگان را اقدام شایسته مجلس یازدهم توصیف کرد و ادامه داد: از اعتبارات این محل نمی توان حقوق پرداخت کرد یا در محلی جز موارد ذکر شده، هزینه کرد و فقط دستگاه های اجرایی باید قیر خریداری کرده و در محل های تعیین شده مصرف کنند.
وی با اشاره به برگزاری جلسهای با مسئولان سازمان تبلیغات اسلامی، یادآور شد: از آنجایی که اصحاب فرهنگ و رسانه با توجه به شیوع کرونا در زندگی روزانه خود با مشکل مواجه شده و متولی ندارند، در جلسهای با مسئولان سازمان برنامه و بودجه، حوزه هنری و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قول مساعد برای تامین بودجه مورد نظر این افراد داده شد.
نیکزاد اضافه کرد: از آنجا که در این روزها مراسم ختم، روضه ها و... تعطیل است، قاطبه اصحاب فرهنگ و هنر و روحانیت حقوقی دریافت نمی کنند، بنابراین باید به فریاد آنها رسید و با تامین بودجه نیاز روزانه آنها را رفع کرد.
نایب رئیس مجلس یازدهم تصریح کرد: ما به برنامه محوری برای تخصیص بودجه معتقدیم، اما در حال حاضر که اصحاب فرهنگ، هنر و روحانیت تحت فشار هستند باید با تخصیص بودجه از آنها حمایت کرده و به فریاد آنها برسیم.