به گزارش می متالز، علیرضا زندیان با انتقاد از جانمایی پروژه زنجیره فولاد در کردستان اظهار داشت: بابت این تصمیمات از رئیس جمهور سؤال داشته و باید بازبینی و تدبیری برای این مطالبه مردمی اندیشیده شود.
وی گفت: وقتی که زیرساخت و امکانات لازم، معدن خاک آهن، کنسانتره، گندله، آهن افسنجی در شهرستان بیجار وجود داشته چه لزومی دارد پروژه زنجیره فولاد در کردستان در دو محل جداگانه اجرا شود! این تصمیمات آقایان در هیچ جایی از دنیا وجود ندارد که فولادآهن از گندله جدا باشد.
نماینده مردم شهرستان بیجار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "مردم انتظار داشته که زنجیره فولاد در این شهرستان اجرا شود" تصریح کرد: زیرساخت و آب لازم از طریق سد تلوار برای این پروژه وجود داشته و بهجای اینکه اسفنج و خاک آهنی به قروه حمل و موجب هزینههای حملونقل شود، میتوان در یک محل کار را اجرایی کرد.
وی با بیان اینکه "تصمیمات خلقالساعه دولتمردان موجب تعطیلی واحدهای تولیدی میشود" افزود: سؤال اینجاست چرا پروژههای بزرگ کشاورزی و سدهای باباخان و شیخ بشارت، صدور مجوز حفر چاههای آب، گاوداری هزار رأسی، تبدیل بیجار به منطقه آزاد تجاری، کارخانههای سایپا، پتروشیمی و قطعات بتونی، عدم راهآهن بیجار-زنجان، کشتارگاه مرغ ماهان و کارخانه گچ کردستان اجرایی نشد و رها شده است؟
زندیان با ذکر اینکه "اگر هرکدام از شهرستانهای استان توسعه پیدا کند، موجب پیشرفت و تحول در کردستان میشود" اظهار کرد: واقعاً این مشکلات و تصمیمات احساساتی ناشی از ضعف مدیریت است.
گفتنی است؛ سابقه طرح احداث زنجیره فولاد در استان، مربوط به سفر استانی جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور به کردستان در خردادماه سال 94 بوده که مقرر شد، زنجیره فولاد با ظرفیتهای 2.5 میلیون تن کنسانتره، 2.5 میلیون تن گندله، 1.6 میلیون تن آهن اسفنجی و 1.5 میلیون تن ذوب و ریختهگری بهمنظور تولید 1.5 تن ورق سیاه؛ نورد گرم فولادی در کردستان اجرایی و هزاران اشتغالزایی ایجاد شود که پس از مصوبات و انجام فرایند اولیه، شریعتمداری وزیر وقت صمت در اقدامی قابل تأمل و سؤالبرانگیز احداث 2 واحد آهن اسفنجی 800 هزار تنی بهطور جداگانه در شهرستانهای بیجار و قروه را صادر کرد و اکنون سرنوشت آن در هالهای از ابهام است.