به گزارش می متالز، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران گفت: امروز یکی از دلایل خامفروشی در بخش معدن ناشی از کمبود فناوری روز است، در حالی که بخش معدن در شرایط تشدید تحریمها میتواند نقش کلیدی در توسعه اقتصادی کشور ایفا کند.
«تقی نبئی» روز یکشنبه در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری شرکت دانشبنیان بنیاد برکت (ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)) افزود: اکنون ۴۱ هزار نفر عضو متخصص سازمان نظام مهندسی معدن ایران در ۳۱ استان منطبق با ذخایر معدنی پراکندگی دارند.
وی افزود: بخش معدن علاوه بر ایجاد اشتغالزایی مورد نیاز در محرومیت زدایی در سطح کشور میتواند نقش موثری داشته باشد و اکنون موانع ایجادی برای فروش نفت، فرصت ارتقای جایگاه معدن در اقتصاد کشور را فراهم ساخته است.
ایران اکنون دارای حدود ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی شناسایی شده است که از این رقم نزدیک به ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.
براساس آمارهای رسمی منتشر شده، سهم بخش معدن وصنایع معدنی از صادرات غیرنفتی نزدیک به ۲۰ درصد در سال گذشته بود و وزارت صنعت، معدن وتجارت وعده داده، امسال این میزان به ۲۵ درصد برسد.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران اضافه کرد: امروز شرکتهای دانشبنیان برای رشد بخش معدن وارد عمل شدهاند و شرکت دانشبنیان زیر مجموعه بنیاد برکت در قالب تزریق دانش به بخش معدن، زمینه رشد آن را فراهم سازد.
ایران اکنون نزدیک به پنج هزار و ۶۰۰ معدن فعال دارد که سالیانه بطور متوسط ۴۰۰ میلیون تن انواع مواد معدنی از آنها استخراج میشود که سهم مصالح ساختمانی ۶۰ تا ۶۵ درصد برآورد شده است.
براساس این گزارش، «سعید عشیری» مدیرعامل شرکت دانشبنیان معنا (وابسته به بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در این مراسم گفت: امسال با تمرکز در حوزه اکتشاف با بهره گیری از فناوری نوین، برنامهریزی لازم برای فرآوری مواد معدنی به عمل آمده و در سالهای ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ دستاورد این بخش عرضه خواهد شد.
وی تصریح کرد: سرمایهگذاری مشترک در بخش معدن، قابل توسعه است و طرحهای توسعه فناوری از محورهایی است که در این ارتباط موضوعیت دارد.
ایران با اکتشاف ۶۸ نوع ماده معدنی از لحاظ تنوع دهمین کشور جهان محسوب میشود و از نظر ذخایر شناسایی شده در رده پانزدهم قرار گرفته است.