به گزارش می متالز، مرتضی بهروزیفر، درباره احتمال تغییر رویکرد آمریکا با توجه به روی کار آمدن دموکراتها و سیاست تمرکز به انرژیهای نو و تاثیر آن بر تقاضا در بازار نفت اظهار داشت: تاکنون آمریکا صادرکننده خالص نفت نبوده است. در نظر داشته باشیم جمهوریخواهان بیشتر دنبال تولید سوختهای فسیلی و دموکراتها بیشتر طرفدار محیطزیست هستند، اما در کل استراتژی ایالاتمتحده فارغ از اینکه دموکرات و یا جمهوریخواهان بر سر کار باشند، افزایش تولید داخلی نفت چه متعارف و چه غیرمتعارف و کاهش وابستگی به خارج از کشور است.
وی افزود: بعد از دهه ۷۰ و پس از اینکه مسئله تحریم کشورهای حامی اسرائیل در جنگ اعراب و اسرائیل پیش آمد، آمریکا بشدت دنبال این بود که کاهش وابستگی به دنیای خارج بخصوص اوپک و خلیجفارس را داشته باشد، در نظر داشته باشیم چه بایدن و چه ترامپ رئیسجمهور آمریکا باشد، انتظار نداشته باشیم کاهش قابل توجه تولید نفت آمریکا را شاهد باشیم، این موضوع تقریبا غیرممکن و غیرواقعی است.
این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: البته توسعه و تولید در زمینهای قطبی آلاسگا حتما محدود خواهد شد و فشار دولت روی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر بیشتر خواهد شد ولی کاهش تولید داخلی نفت آمریکا و محدودیت عمده روی تولید نفت شیل غیر منطقی است.
وی با اشاره به کشف واکسن کرونا و تاثیر بر روند تقاضا و قیمت نفت گفت: اکنون چند شرکت واکسن کرونا را کشف کردهاند اما در نظر داشته باشیم اگر تغییرات مختصری روی قیمتها داشتهایم صرفا به خاطر مسائل روانی بوده است. تا زمانی که واکسن در حد وسیع در دنیا توزیع و تزریق نشود، اثرگذار نخواهد بود.
بهروزیفر یادآور شد: باید برای ۷۰ درصد جامعه جهانی تلقیح واکسن کرونا اتفاق بیفتد که جلوی پاندمی گرفته شود و تا آن زمان نمیتواند اثرات قابل توجهی روی بازار نفت داشته باشد، اگر جلوی شیوع گرفته نشود و مسافرتها و حملونقل هوایی و خروج از رکود اقتصاد دنیا اتفاق نیفتد به رشد تقاضا نمیرسیم، اینکه انتظار داشته باشیم با کشف واکسن کرونا به حالت قبل برگردیم، دور از ذهن است.
وی تاکید کرد: بین ۶ ت ۹ ماه طول میکشد واکسن در حجم قابل توجهی تزریق شود تا جلوی پاندمی گرفته شود، بعد از آن میتوان انتظار داشت قیمت نفت به قبل از ۲۰۱۹ برگردد. فعلا قیمتها ۴۰ تا ۵۵ دلار باقی خواهد ماند و بعد از حل شیوع کرونا ممکن است به ۶۰ دلار برسد، ولی در حالت فعلی قیمت ۶۰ تا ۶۵ دلار دور از ذهن است.