تاریخ: ۰۷ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۶:۳۵
بازدید: ۴۱۱
کد خبر: ۱۵۱۱۲۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

افزایش نرخ حداقل ۱۰۰درصدی، لازمه بقای سیمانی‌ها/ برابری کرایه‌های حمل با ارزش محموله سیمان

می متالز - نایب رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان گفت: نرخ سیمان در پایان سال ۹۸ به ۵.۶ برابر افزایش می‌یافت. حال آنکه نرخ سیمان در طی ۱۰ سال گذشته حدود ۳.۲ برابر شده و با این حساب نرخ فعلی سیمان از شاخص تولیدکننده عقب‌تر است.
افزایش نرخ حداقل ۱۰۰درصدی، لازمه بقای سیمانی‌ها/ برابری کرایه‌های حمل با ارزش محموله سیمان

افزایش نرخ حداقل ۱۰۰ درصدی، لازمه بقای سیمانی ها

به گزارش می متالز، شایعاتی از افزایش نرخ ۱۵ تا ۲۵ درصدی سیمان به گوش می رسد.

محمدرضا احسانفر نایب رییس هیات مدیره انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در این خصوص بیان کرد: بعنوان نایب رییس هیات مدیره انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان از افزایش نرخ سیمان اطلاعی ندارم.

وی افزود: البته جهت دریافت مجوز افزایش نرخ سیمان تلاش های زیادی صورت گرفته است. بدیهی است که با توجه به افزایش هزینه های تولید، عدم اصلاح نرخ سیمان، کارخانجات را دچار چالش جدی کرده و در بلندمدت منجر به تعطیلی واحدهای تولید خواهد شد. در حال حاضر هم مقداری کلینکر و هم مقداری قطعات یدکی در انبار کارخانجات سیمانی دپو شده که با قیمت های پایین تر قبلی تامین شده؛ اما بعد از اتمام موجودی انبارها، تولید سیمان و فروش با نرخ های فعلی توجیه اقتصادی ندارد. ضمن اینکه همین حالا هم کارخانجات سیمانی امکان جایگزینی ماشین آلات جدید و تعمیرات اساسی را ندارند. واضح است که منطقی بودن یک سرمایه گذاری، بازگشت سرمایه در یک دوره چند ساله است و برای تحقق این منظور، نسبت میزان سرمایه با سود حاصل از سرمایه گذاری، باید یک نسبت منطقی باشد. در حال حاضر نرخ بازگشت سرمایه در صنعت سیمان بسیار طولانی شده و با این شرایط، سرمایه گذاری در صنعت سیمان توجیه پذیر نیست.

این کارشناس صنعت سیمان در پاسخ به این سوال که "چرا نرخ تمام کالاها سالی چند بار افزایش می یابد، اما افزایش نرخ سیمان همواره با مقاومت روبرو بوده؟" گفت: قطعا اهمیت سیمان در زندگی مردم بیشتر از اهمیت محصولات غذایی و لبنی و... نیست. در نظر داشته باشید که نرخ سیمان در بهای تمام شده ساخت و ساز و همچنین اجرای پروژه های عمرانی اثرگذار است و بدیهی است که دولت به منظور کاهش هزینه اجرای پروژه های عمرانی، تمایلی به افزایش نرخ سیمان ندارد. اما این درجه از حساسیت، فقط در مورد سیمان مصداق دارد و مشخص نیست چرا افزایش نرخ فولاد و سایر مصالح و نهاده های ساختمانی برای سیاست گذاران اهمیتی ندارد. نقش سیمان در هزینه احداث یک واحد مسکونی، حتی از هزینه های مربوط به کابینت آن واحد کمتر است. به شرایطی رسیده ایم که هزینه حمل سیمان به مناطق دورتر از ۳۰۰ _ ۴۰۰ کیلومتر با ارزش محموله سیمان برابری می کند! ارزش کل فروش یک کارخانه سیمان ۱ میلیون تنی که با سرمایه ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیون دلاری تاسیس شده، امروز حدود ۸.۵ میلیون دلار است! هیچ سرمایه گذاری در دنیا زیر بار چنین سرمایه گذاری نمی رود. حتما دلیل این یک بام و چند هوای سیاست گذاران باید توسط خودشان پاسخ داده شود.

نایب رییس هیات مدیره انجمن کارفرمایان صنعت سیمان تصریح کرد: شکی نیست تورم اعلام شده توسط بانک مرکزی کشورمان همواره محافظه کارانه بوده است. مگر غیر از این است که نرخ فروش محصول سیمانی ها در ۱۰ سال گذشته، باید بطور منطقی حداقل معادل شاخص تورم تولیدکننده که از طرف بانک مرکزی اعلام شده، در طی این ۱۰ سال رشد می کرد؟ اگر این حداقل را لحاظ کنیم باید نرخ سیمان در پایان سال ۹۸ به ۵.۶ برابر افزایش می یافت. حال آنکه نرخ سیمان در طی ۱۰ سال گذشته حدود ۳.۲ برابر شده و با این حساب نرخ فعلی سیمان از شاخص تولیدکننده عقب تر است. ضمن اینکه تورم امسال هم باید مد نظر قرار بگیرد. از این رو معتقدم در شرایط فعلی با در نظرگرفتن وضعیت اقتصادی کشور، نرخ سیمان می بایست حداقل ۱۰۰ درصد افزایش یابد و بعدا به تدریج نرخ سیمان به شاخص تورم تولیدکننده برسد.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین