تاریخ: ۰۶ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۰:۵۴
بازدید: ۱۷۳
کد خبر: ۱۵۱۲۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
فیروزی:

خام فروشی مواد معدنی تهدیدی برای اقتصاد کشور/«طرح قانونی ممنوعیت تعطیلی واحدهای تولیدی» منتظر اعلام وصول صحن است

می متالز - سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به طرح قانونی جلوگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی، گفت: اساس این طرح مربوط به سال ۱۳۴۴ بوده که مورد بازنگری قرار خواهد گرفت تا قانون جدیدی را متناسب با شرایط روز و شیوع کرونا به تصویب برسانیم. این طرح آماده است و تقدیم هیأت رئیسه کرده‌ایم ولی هنوز اعلام وصول نشده است.
خام فروشی مواد معدنی تهدیدی برای اقتصاد کشور/«طرح قانونی ممنوعیت تعطیلی واحدهای تولیدی» منتظر اعلام وصول صحن است

به گزارش می متالز، حجت‌الله فیروزی در خصوص دستور کار مجلس برای توسعه صادرات کشور، اظهار کرد: صادرات، مکمل تولید است یعنی اگر صادرات نداشته باشیم، چون مصرف داخلی ما محدود است قطعا تولیدمان هم محدود می شود؛ لذا باید به مقوله صادرات اهمیت دهیم. در کمیسیون صنایع و معادن، با تعاملی که با وزارت امور خارجه داشتیم، در حوزه دیپلماسی اقتصادی جلساتی را برگزار و کمیته مشترکی تشکیل دادیم که آسیب ها و ظرفیت‌های حوزه اقتصادی را شناسایی کنیم.

او در ادامه افزود: وزارت امور خارجه هم به این نتیجه رسیده که یکی از کارکردهای این وزارخانه در حوزه بین‌الملل، ایجاد ظرفیت‌های صادراتی است؛ بنابراین ضرورت دارد در قالب سفارتخانه‌هایی که داریم رایزنان اقتصادی که هم به اقتصاد و هم به صادرات و قوانین کشور مربوطه آشنایی داشته باشند، به کار گرفته شوند تا بتوانیم این حوزه را تقویت کنیم. با توجه به اینکه ایران با ۱۵ کشور، مرز مشترک دارد باید بتواند از این ظرفیت استفاده و صادرات را فعال کنیم و این موضوع مورد تاکید وزارت صمت هم قرار دارد؛ لذا اگر دو حوزه ای که مدنظر وزارت صمت و کمیسیون صنایع قرار دارد، ساماندهی شود، ظرفیت بسیار بزرگی برای بخش تولید خواهد بود که می‌تواند موجب جهش و رونق تولید شود.

ضرب‌الاجل وزارت صمت برای آزادسازی معادن غیرفعال

فیروزی با اشاره به مشکلات حوزه معادن، بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در کشور ما رخ داده این است که در سال های گذشته عده ای یک سری معادن را به نام خودشان ثبت کردند و یا پروانه بهره برداری گرفتند ولی آنها را عملیاتی نکردند. با هماهنگی که بین کمیسیون و وزارت صمت صورت گرفت، وزارت صمت ضرب‌الاجلی چند ماهه داد که اگر نتوانند معادن را فعال کنند، پروانه هایشان باطل شده و به کسانی که ذی‌صلاح هستند طی روند قانونی واگذار می‌شود و این موضوع می تواند به حوزه معدن کمک کند.

سنگ‌های قیمتی خام که به چین صادر می‌کنیم را بعد از تبدیل دوباره به خودمان می‌فروشند/ ایجاد زنجیره تکمیلی مواد معدنی مانع از خام فروشی می‌شود

او در ادامه افزود: البته در حوزه معدن، بحث های مربوط به خام فروشی هم مطرح بوده که ضرری برای اقتصاد و صادرات کشور است؛ به عنوان مثال بعضی از سنگ‌های ایرانی به صورت خام به چین صادر و در آنجا تبدیل به کالای نهایی شده و مجددا به خودمان فروخته می‌شود که اگر زنجیره تکمیلی این مواد معدنی را ایجاد کنیم، قدم بزرگی برای جلوگیری از خام فروشی برداشته‌ایم. مشکلی دیگری هم که در حوزه معادن وجود دارد این است که مطالعات ما در این حوزه کم است یعنی شناسایی معادن جدید در کشور رخ نداده و بخش‌هایی هم که وجود دارد مربوط به گذشته است و این درخواست را مستمرا از ورات صمت داشتیم که با شناسایی پهنه‌های معدنی کشور، به سمت استخراج آنها برویم.

کشف و استخراج معادن جدید نادیده گرفته می‌شود

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: کشور ما معادن بسیار زیادی اعم از آهن، آلومینیوم و خصوصا مس دارد اما بحث مهم و اساسی، شناسایی آنها است که خیلی روی شناسایی معادن سرمایه‌گذاری نکردیم. بنابراین باید بتوانیم بودجه خوبی در این زمینه در نظر بگریم تا این حوزه فعال‌تر شود؛ استراتژی هم که توسط مقام رهبری مطرح شده این است که درآمدهای معدن جایگزین درآمدهای نفتی شود لذا لازمه آن، مطالعات، کشف معادن جدید و استخراج و تبدیل و تکمیل زنجیره و نهایت صادرات است که می‌تواند دستاورد خوبی برای کشور باشد.

مجموعه‌های موازی، کار صادرات را خراب می‌کند/ به مجموعه‌ای مستقل برای صادرات نیاز داریم

فیروزی تولیدات کشاورزی و صنایع دستی را ظرفیت بزرگی برای صادرات دانست و گفت: کشور ما به لحاظ ساختاری، بیشتر بر پایه کشاورزی مبتنی است که بسیاری از محصولاتمان را می توانیم به کشورهای همسایه صادر کنیم اما سازوکار و برنامه ریزی در این خصوص نداشتیم؛ در حوزه‌های دامی هم همین وضعیت را داریم محصولات دامی ما بسیار خوب و ارزشمند می‌باشد که علی رغم ظرفیت‌های بالای صادرات مغفول مانده است. بسیاری از محصولات ما مثل پسته و زعفران ظرفیت بزرگی برای صادرات است؛ همچنین در حوزه صنایع دستی و فرش ظرفیت های بسیار زیادی داریم که اگر فعال سازی صورت بگیرد و ساختاری برای این موضوع تعریف شود، می توانیم از این ظرفیت به نفع خوبی استفاده کنیم. متاسفانه مجموعه‌های موازی، کارها را خراب کردند؛ بنابراین مجموعه مستقل و منسجمی در حوزه صادرات باید ایجاد کنیم.

بسته بندی بی کیفیت ضرری بر سر راه صادرات کشور

سخنگوی کمیسیون صنایع و معدن مجلس در ادامه افزود: ما حتی در سیستم بسته بندی هم مشکل داریم و بسته بندی محصولاتی که در داخل عرضه می شود هم کیفیت لازم را ندارد. یکی از موضوعاتی که مورد توجه مشتریان قرار می گیرد شکل ظاهری بسته بندی است لذا این امر در صادرات بسیار موثر است حتی در کنار آن، دوام و جلوگیری از فاسد شدن باید در سیستم بسته بندی مورد توجه قرار بگیرد.

مشتریان واقعی فولاد نتوانستند از این کالا استفاده کنند

فیروزی با اشاره به طرح‌هایی که در کمیسیون صنایع درحال بررسی است، گفت: از جمله مباحث مهم طرح ساماندهی بازار خودرو بود که مجلس یازدهم با استفاده از ظرفیت طرح مجلس قبلی، طرح کامل تری تهیه کرد که کلیات آن در کمیسیون به تصویب رسید و در حال بحث روی جزییات هستیم؛ امیدواریم تا هفته آینده بتوانیم جزییات را تمام و آن را به صحن ارائه دهیم. علاوه بر آن طرح ساماندهی زنجیره فولاد در دستور کار قرار دارد که طی چند ماه گذشته آسیب های زیادی در حوزه فولاد داشتیم و قیمت ها به شدت در نوسان بود لذا مشتریان واقعی حوزه فولاد نتوانستند استفاده خوبی از آن داشته باشند؛ بنابراین کمیسیون در این حوزه ورود کرده و کلیات و جزییات طرح در کمیسیون به تصویب رسیده اما چون طرح اصلاح قانون انتخابات در دستور کار صحن قرار دارد، هنوز نوبت به این طرح نرسیده است.

«طرح قانونی ممنوعیت تعطیلی واحدهای تولیدی» منتظر اعلام وصول صحن است

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر آن طرح قانونی «ممنوعیت تعطیلی واحدهای تولیدی» از جمله قوانین مهم دیگری است که در کمیسیون بررسی و منتظر اعلام وصول صحن است. این قانون جزو قوانین مهم است که اساس آن مربوط به سال ۱۳۴۴ بوده و مورد بازنگری قرار خواهد گرفت تا قانون جدید متناسب با شرایط روز و شیوع کرونا را به تصویب برسانیم.

 

عناوین برگزیده