به گزارش می متالز، در این گزارش به بررسی نوسانات ارزش و بازدهی صندوقهای سرمایه در سهام پرداختهشده است.
ارزش کل صندوقهای سرمایهگذاری در سهام تا پایان روز سهشنبه نه دیماه به بیش از ۳۷۴ هزار و ۹۶۲ میلیارد ریال رسید.
همچنین در هفته گذشته شاهد ورود اندک ۸۳ میلیارد ریال منابع مالی جدید به صندوقهای سهامی بودیم.
پس از ارائه جدول مربوط به بازدهی کسبشده صندوقهای سهامی و همچنین ارزش این صندوقها، سایر موارد مربوط تشریح شده است.
ارزش خالص داراییهای صندوقهای سرمایهگذاری در سهام در پایان روز سهشنبه نهم دیماه سال جاری به ۳۷۴ هزار و ۹۶۲ میلیارد ریال رسید.
صندوقهای یکم اکسیر فارابی، فیروزه موفقیت و ثروت آفرین تمدن بازدهی مثبت بهترین عملکرد هفتگی را داشتند.
بیشترین ارزش صندوقهای سهامی همچنان در اختیار سه صندوق پیشرو، ارزش کاوان آینده و امید توسعه است. این سه صندوق همچنان در حدود ۱۹ درصد از کل ارزش صندوقهای سهامی را به خود اختصاص دادهاند.
میانگین بازدهی هفتگی صندوقهای سهامی و در ۶۸ صندوق موردبررسی در هفته سپریشده و با توجه به وضعیت نزولی بازار سرمایه معادل ۲ درصد منفی بوده است.
بدترین و ضعیفترین عملکرد را سه صندوق مشترک بانک خاورمیانه، سهم آشنا و یکم سامان به ترتیب با ۵، ۶ و ۶.۳ درصد بازدهی منفی از آن خود کردهاند.
همچنین در هفتهای که تنها ۶ صندوق از ۶۸ صندوق موردبررسی بازدهی مثبت را ثبت کردند، صندوقهای یکم اکسیر فارابی، فیروزه موفقیت و ثروت آفرین تمدن به ترتیب با ۲، ۱.۱ و ۰.۷ درصد بازدهی مثبت بهترین عملکرد هفتگی را داشتند.
میانگین بازدهی ماهیانه صندوقهای سهامی به ۱ درصد بازدهی مثبت محدود شد. همچنین متوسط بازدهی فصلی این صندوقها به ۴.۱ درصد رسید.
میانگین بازدهی سالیانه صندوقهای سهامی در یک سال منتهی به ۹ دی ۱۳۹۹ به ۲۶۷ درصد رسید. این بازدهی در بازار سرمایه و بر اساس شاخص کل و شاخص کل هموزن به ترتیب معادل ۲۷۶ و ۲۸۶ درصد بوده است.
۳ صندوق در یک سال گذشته بازدهی کمتر از ۲۰۰ درصد را محقق نمودهاند و بهاینترتیب ضعیفترین بازدهی را داشتهاند.
صندوقهای سینا، سبحان و یکم سامان با ۱۸۰، ۱۸۷ و ۱۹۲ درصد بازدهی در قعر جدول بازدهی سالیانه صندوقهای سهامی هستند.
صندوقهای سرو سودمند مدبران، سهام بزرگ کاردان و قابل معامله هستیبخش آگاه به ترتیب با ۴۰۲، ۳۶۰ و ۳۵۷ درصد بازدهی بهترین عملکرد سالیانه را داشتهاند.
صندوقهای سینا، سبحان و یکم سامان در قعر جدول بازدهی سالیانه صندوقهای سهامی هستند.
در هفته قبل و همانگونه که در ابتدای گزارش ذکر شد، شاهد جذب مبلغ اندک ۸۳ میلیارد ریالی در صندوقهای سهامی بودهایم. بیشترین جذب منابع مالی به ترتیب متعلق به صندوقهای مشترک بانک خاورمیانه با ۳.۹۸۰ میلیارد ریال، صندوق امید توسعه با ۱.۵۹۶ میلیارد ریال و صندوق یکم اکسیر فارابی با ۸۰۴ میلیارد ریال بوده است.
همچنین بیشترین خروج منابع مالی در هفته قبل مربوط به صندوقهای مشترک بورسیران با ۴.۹۱۱ میلیارد ریال خروج منابع مالی و پسازآن مربوط به صندوقهای ثروت آفرین تمدن و زرین پارسیان به ترتیب با ۸۳۷ و ۵۲۲ میلیارد ریال خروج منابع مالی است.