تاریخ: ۱۵ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۰۰
بازدید: ۱۸۹
کد خبر: ۱۵۲۶۵۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

افزایش ۳۳ درصدی حجم معاملات محصولات پتروشیمی در بورس

می متالز - معاون امور صنایع وزارت صمت با اشاره به همکاری استان‌ها در ساماندهی وضعیت عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی از افزایش ۳۳ درصدی حجم معامله و ۱۶درصدی عرضه محصولات در بورس خبر داد.
افزایش ۳۳ درصدی حجم معاملات محصولات پتروشیمی در بورس

افزایش ۳۳ درصدی حجم معاملات محصولات پتروشیمی در بورس

به گزارش می متالز، مهدی صادقی نیارکی در نشست مشترک با روسای سازمان‌های صمت ۱۰ استان کشور که ۷۰ درصد واحدهای پتروشیمی را تحت پوشش‌دارند، با مرور روند عرضه محصولات پتروشیمی از سال ۹۷ تاکنون از هدایت عرضه و تقاضای این محصول به سمت افزایش تولید و کاهش تقاضای غیرواقعی خبر داد.

وی از به‌روزرسانی سهمیه مواد پتروشیمی بنگاه‌های دارای سهمیه بالا در سامانه بهین یاب خرداد و گفت: با اجرای اصلاحات ساختاری و ساماندهی وضعیت عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی میزان تقاضای غیر مؤثر حدود ۱۱میلیون تنی در هشت‌ماهه سال ۹۷ به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال ۹۹ کاهش یافت.

معاون امور صنایع وزارت صمت با اشاره به مدیریت وضعیت عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی در اوج مصرف و تغییرات شدید نرخ ارز تصریح کرد: با رصد وضعیت آمار تولید بنگاه‌های صنعتی و انطباق آن با میزان تقاضای خرید این محصولات در سنوات قبل، امکان افزایش تولید با توجه به افزایش حجم معامله محصولات پتروشیمی نسبت به سنوات قبل فراهم‌شده است.

صادقی نیارکی پیاده‌سازی طرح افق (استانداردسازی فاکتور و قیمت) به‌منظور ایجاد زیرساخت مناسب برای مدیریت بهینه تقاضای مواد پتروشیمی و اصلاح سازوکار تخصیص سهمیه مواد پتروشیمی را اقدامات وزارت صمت برای شفاف‌سازی در فرآیند تولید عنوان کرد و گفت: با اجرای اصلاحات انجام‌گرفته توسط دفاتر تخصصی وزارتخانه موفق به کنترل رقابت فزاینده مواد اولیه عرضه‌شده در بورس کالا برای واحدهای مصرف‌کننده PVC، BOPP، PP نساجی، PP شیمیایی، PET نساجی و SBR شدیم.

وی خطاب به استان‌ها بر رصد مستمر وضعیت آمار تولید واحدهای تولیدی تأکید کرد و گفت: مواد اولیه بسیاری از صنایع پایین‌دستی نظیر صنایع غذایی، نساجی، کفش، مصنوعات پلاستیکی، رنگ و رزین و… وابسته به محصولات پتروشیمی است و اگر سهمیه‌های واحدهای تولیدی به‌صورت مستمر توسط سازمان‌های صمت استانی رصد و نظارت نشود. امکان ایجاد فضا برای سوءاستفاده و کمبود تصنعی محصولات فراهم خواهد شد.

معاون امور صنایع وزارت صمت تأکید کرد: استان‌ها باید نسبت به ثبت آمار دقیق تولید توسط واحدهای صنعتی و تایید آن اهتمام جدی داشته باشند و بر اساس میزان واقعی تولید، سهمیه‌ها اختصاص یابد.

همچنین سازمان‌های صمت استانی و سازمان حمایت باید بر روند تولید بنگاه‌ها پس از خرید محصولات پتروشیمی نظارت مستمر داشته باشند.

صادقی نیارکی گفت: پالایش مستمر میزان آمار تولید بنگاه‌های صنعتی متناسب با میزان خرید محصولات پتروشیمی علاوه بر ایجاد آرامش در بازار این محصولات منجر به کنترل نوسانات شدید در اثر رقابت فزاینده برای صنایع پایین‌دست مصرف‌کننده محصولات پتروشیمی می‌شود.

وی در ادامه با مقایسه‌ وضعیت عرضه محصولات پتروشیمی طی ۸ ماهه سال‌های ۹۶ تا ۹۹ افزود: با مقایسه ۸ ماهه سال ۹۹ نسبت به ۹۸ با اجرای اصلاحات انجام‌گرفته نه‌تنها شاهد التهاب در بازار نبودیم بلکه حجم معاملات در بورس که نشان از رونق در فضای تولید را دارد از افزایش ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

همچنین با مقایسه سال ۹۹ با سال ۹۷ که اوج التهابات در بازار بود، شاهد افزایش ۱۰ درصدی حجم معامله و کاهش ۵۵ درصدی تقاضای غیر مؤثر در بازار بودیم، که این اتفاقات در این ایام به‌رغم افزایش ۲۸۰ درصدی نرخ ارز رخ‌داده است.

معاون امور صنایع وزارت صمت اظهار امیدواری کرد با اصلاح سهمیه همه واحدهای صنعتی متناسب با ثبت آمار تولید و اجرای کامل طرح افق (رصد مستمر سهمیه‌ها به‌صورت دستگاهی) علاوه بر حفظ ثبات در روند عرضه و تقاضای محصولات پتروشیمی، امکان فرصت سازی برای واسطه گران به حداقل رسیده و تأمین مواد اولیه با سرعت بیشتری بدست مصرف‌کننده واقعی خواهد رسید.

نیارکی در انتها بر لزوم افزایش تولید در محصولات ملتهب ازجمله انواع پلی پروپیلن ها، انواع پلی اتیلن ترفتالاتها و دی اتیلن هگزانول اشاره کرد و ریشه اصلی نابسامانی توزیع محصولات پتروشیمی را کمبود مواد اولیه موردنیاز صنایع پایین‌دست برشمرد و لازم است برنامه‌ریزی از سوی وزارت نفت بری افزایش تولید این محصولات صورت گیرد.

وی همچنین نظارت شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر عرضه هفتگی محصولات ملتهب را به‌منظور جلوگیری از ایجاد زمینه‌های واسطه‌گری را درخواست کرد.

عناوین برگزیده