به گزارش می متالز، حبیب امین زاده روز پنجشنبه با بیان اینکه براساس ابلاغیه وزارت صمت این گروه کالایی باید جهت دریافت شناسه کالا و شناسه رهگیری اقدام کند، اظهار کرد: در سطح واردات و واحدهای تولیدی حداکثر مهلت اجرایی این موضوع ۱۵ بهمن ماه می باشد و آخرین مهلت اجرایی در سطح عرضه نیز اواسط اردیبهشت سال آینده است.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت موضوع ایمنی و ضرورت توجه به تولید و عرضه کالاهای با کیفیت و استاندارد برای حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان داخلی و همچنین اشتغال پایدار فعالان این حوزه، رصد و پایش اطلاعات تولید و عرضه با جدیت دنبال می شود.
رئیس سازمان صمت استان بر مبارزه با تولید و عرضه محصولات بی کیفیت و قاچاق تأکید کرد و گفت: از طریق ثبت اطلاعات قطعات و لوازم یدکی در سامانه یادشده قابلیت شناسایی و ردیابی کالا میسر خواهد شد .
وی همکاری و تعامل هرچه بیشتر اتاق اصناف، خانه صنعت، انجمن و اتحادیه مربوطه را در اطلاع رسانی و عملیاتی شدن ابلاغیه وزارت صمت در خصوص قطعات و لوازم یدکی مهم دانست و افزود: فعالین این بخش باید بعد از اخذ شناسه کالا از سامانه جامع تجارت، نسبت به اخذ شناسه گارانتی از سامانه جامع گارانتی اقدام کنند.
امین زاده اظهار کرد: عرضه کالای بدون گارانتی تخلف بوده و همچنین کالاهایی که براساس اطلاعات استعلامی در سامانه جامع تجارت ثبت نشده باشند مشمول کالای قاچاق خواهند بود.
وی تأکید کرد: حرکت در مسیر شفاف سازی، استفاده از سامانه ها و رصد سیستمی تنها راه نجات جامعه از چندقیمتی و عرضه کالاهای بی کیفیت بوده و پاسخگویی به مردم و مصرف کنندگان تکلیفی مهم و اساسی است.
سرپرست معاونت نظارت و بازرسی سازمان صمت آذربایجان شرقی گفت: در ۹ ماهه امسال با هفت هزار و ۳۰۴ مورد بازرسی در حوزه کشف کالای قاچاق ۵۹ میلیارد ریال پرونده تخلفاتی تشکیل شده است.
یوسف پایدار با تبیین تبصره ۴ الحاقی ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به تشریح بخشی از اقدامات نظارتی در این حوزه پرداخت و اظهار کرد: در فرایند بازرسی به سمت نظارت سیستمی و هدفمند و استفاده از ظرفیت سامانه های مختلف پیش بینی شده حرکت می کنیم و پایش و رصد انبارها با جدیت دنبال می شود.
وی با بیان اینکه مجموعه اتاق اصناف نیز باید از حداکثر ظرفیت نظارتی خود براساس اولویت های کالایی برنامه ریزی کند، افزود: از ۶۰۷ قلم کالای مشمول سامانه جامع انبارها و ثبت رسید حواله در آذربایجان شرقی، ۱۶هزار و ۷۱۹ انبار ثبت شده و ۱۶هزار و ۵۵۰ مورد از این تعداد تایید و صحت سنجی شده است.
وی ادامه داد: در سال ۹۹ ، تعداد پنج هزار و ۴۵۳ انبار در استان شناسایی شده است.
سرپرست معاونت نظارت و بازرسی سازمان صمت آذربایجان شرقی سیگار، توتون و تنباکو، انواع لوازم خانگی، صوتی و تصویری و موبایل، اقلام سلامت محور ( بهداشتی ، آرایشی و تجهیزات پزشکی)، موادغذایی، البسه و پوشاک، کیف و کفش، کود وسموم شیمیایی از کالاهای کشف شده در اقدامات نظارت و بازرسی در بخش مبارزه با قاچاق کالا در سال ۹۹ بوده است.
براساس ابلاغیه وزارت صمت، ۱۷ قلم کالا در گروه بندی کالایی لوازم یدکی خودرو شامل انواع تایر، باطری، شمع، دیسک، گیت و صفحه کلاج، رینگ، پیستون، سوپاپ، لامپ، لنت ترمز و کلاج، کمک فنر، تسمه استارتر، دینام و بلبرینگ مشمول ثبت در سامانه جامع تجارت و دریافت شناسه کالا و شناسه رهگیری می باشند.