تاریخ: ۳۰ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۲۱
بازدید: ۶۵
کد خبر: ۱۵۶۱۲۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون خرید ذوب آهن اصفهان:

خودتحریمی بیشترین ضربه را به فولاد زده است!

می متالز - معاون خرید ذوب آهن اصفهان در کنفرانس آنلاین معدن گفت: هدف‌گذاری ما در صنعت فولاد، تولید است، اما این صنعت از تحریم‌ها بسیار آسیب دیده است البته باید اشاره کرد خود تحریمی بیشترین ضربه را به این صنعت زده است.
خودتحریمی بیشترین ضربه را به فولاد زده است!

صالحی

به گزارش می متالز، محمدجعفر صالحی اظهار کرد: شرکت ذوب آهن اصفهان اولین تولیدکننده فولاد در ایران و تنها تولیدکننده به روش کوره بلند در کشور است و به نوعی  مواد اولیه مورد نیاز و روش تولید آن با دیگر فولادسازان متفاوت است.

به گفته وی، در کشور به طور متوسط ۴تا ۴.۵میلیون تن کنسانتره زغال‌سنگ نیاز است که اکنون بین ۱.۵تا ۱.۷میلیون تن تولید می‌شود که از لحاظ مصرف هم به تنهایی پاسخگوی نیاز نیست.

صالحی ادامه داد: در ذوب آهن اصفهان نمیتوان دو واحد کک سازی و کوره بلند را متوقف کرد. از طرفی ما باید زغالسنگ را الزاما از معادن داخلی کشور تهیه کنیم، زیرا ۱۷ هزارنفر در این بخش فعالیت دارند در نتیجه توقف کک سازی ذوب آهن منجر به درگیرشدن مست ۵استان در مسائل معیشتی و اجتماعی نیروی کار خواهد شد و ۱۷هزارنفر شغل خود را از دست می‌دهند.

وی گفت: از سال ۹۷، قیمت زغال به قیمت شمش فولاد وابسته شده است. اگر با روند قیمت گذاری کمیته پشتیبانی زغال سنگ،  قیمت تداوم میافت قیمت  امسال  حدود هزار تومان به ازای هر کیلو میشد در حالیکه تا ۳ماهه سوم  به صور متوسط هر کیلو هزارو ۸۰۰ تومان بیشترپرداخت شده که در نتیجه تا پایان سال هزینه معادل ۱۸۰۰ ملیارد  مازاد برای زغال تحمیل میشود. ذوب آهن اصفهان آگاهانه و با نیت حفظ اشتغال و تداوم تولید این افزایش قیمت و هزینه را پذیرفته است.

وی افزود: عوارض وضع شده برای سنگ آهن به سال ۹۶ برمیگردد که اجرای آن از سال ۹۸ شروع شد. اما آیا  اجرای آن سبب حرکت چادرملو و گلگهر به سمت فولادسازی شد یا قبل از وضع عوارض چنین سیاستی اتخاذ شده بود.درواقع نبود مواد اولیه ناشی از سیاست تبدیل معدنی ها به فولادی منجر به مصرف مواد اولیه توسط این واحد ها گشته و در نتیجه ، ذوب آهن با ۷۰درصد  ظرفیت فعالیت می کند و فولاد مبارکه هم  از تمام ظرفیت تولید بهره نمی برد.

به گفته صالحی، ذوب آهن در سال ۹۸ ، ۱۱۰میلیون دلار صادراتی خود را به بانک مرکزی داد. اقدامی  که مورد تقدیر بانک مرکزی هم قرار گرفت .شرکت های معدنی مدعی صادرات هم بفرمایند چه سهمی در تامین ارز مورد نیاز کشور داشته اند؟.

به گفته وی، ذوب آهن آخرین شرکت دولتی بود که واگذار شد و معادنی که روزگاری وجودشان به وجود ذوب آهن موجود شده بود یکی پس از دیگری تعهدات گذشته را فراموش کردند.
بعد از آن به شرکت‌های معدنی اعلام شد اگر قرار است طرح توسعه ای داشته باشید باید واحد کنسانتره سازی احداث کنید، در نتیجه  سنگ دانه بندی ، تبدیل به کنسانتره شد و موجودی و دریافت سنگ آهن دانه بندی مورد نیاز ذوب آهن روبه کاهش رفت.

صالحی افزود: کاهش کیفیت مواد اولیه در نتیجه افزایش هزینه‌ها در ذوب آهن رخ داد.

وی ادامه داد: ذوب آهن از سال ۹۸ تولید ریل را نهایی کرده و در ۵محور ریل تولیدی نصب شده و یا در حال نصب میباشد.
صالحی با اشاره به اینکه افق روشنی پیش چشم ما نیست در ادامه گفت: در کشورهای در حال توسعه شناسایی پی جویی توسط دولت و بهره برداری توسط بخش خصوصی انجام می‌شود.

معاون خرید ذوب آهن گفت: اکتشاف مشابه یک فعالیت تحقیق و توسعه است و از هزار مورد تنها  یک مورد ممکن است‌ به یک معدن مانند گلگهر یا چادرملو ختم شود. پس وظیفه حاکمیت و دولت است که به این بخش ورود کند.

صالحی ادامه داد: ذوب آهن میزبان ۱۴هزار نفر نیروست اما نه از یارانه انرژی برخورداریم  و نه از مزیت سنگ آهن غنی و ارزان. از  گاز فرآیندی استفاده می‌کنیم و برق مورد نیاز خود را تولید میکنیم ولی گاز مصرفی نیروگاه‌های ذوب آهن را با تعرفه غیر نیروگاهی محاسبه میکنند.اما رسالت اجتماعی  هرگز فراموش نخواهد شد و با همه نامهربانی ، انتظار دارد سنگ آهن با قیمت مناسب و نه ارزان در اختیار ذوب آهن قرار گیرد.

وی در پایان گفت: زمانی که شرکت از زیان انباشته خارج می‌شود به معنای برنامه ریزی درست مدیریتی بوده است. خروج از زیان انباشته و تولید سود ، بدون برنامه و هدف از پیش تعیین شده یا به عبارتی سوئ مدیریت ممکن نیست.

عناوین برگزیده