تاریخ: ۰۶ تير ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۴:۱۲
بازدید: ۲۵۷
کد خبر: ۱۵۶۳۲
سرویس خبر : آهن و فولاد
اتفاقی نو در بازار الکترود‌ها

شرکت ژاپنی الکترود گرافیتی، همتای امریکایی خود را خرید

می متالز - بازار الکترود گرافیتی از جمله بازارهای کم‌ و بیش باثبات در مجموعه محصولات پایین‌دستی در سطح جهان به شمار می‌آید. بزرگترین اتفاقی که این بازار تا نیمه امسال میلادی تجربه کرده است، ادغام ۲شرکت ژاپنی و امریکایی است.
شرکت ژاپنی الکترود گرافیتی، همتای امریکایی خود را خرید

به گزارش می متالز، تولیدکنندگان الکترود گرافیتی نیز از اواسط امسال میلادی تا امروز، روزگار طلایی را سپری می‌کنند. رشد نرخ این کالا دلایل گوناگونی داشته که در ادامه به آن پرداخته می‌شود.
الکترودهای گرافیتی که سازه‌های ستونی ساخته شده از کک‌های سوزنی هستند، در سال‌های اخیر با چالش‌های بسیاری رو‌به‌رو بوده‌اند.
این الکترودها در ابعاد کوچک و بزرگ برای کاربرد در دماهای بسیار بالا و جریان‌های بسیار قوی برق مورد استفاده قرار می‌گیرند و بیشتر کاربرد آنها در کوره‌های قوس الکتریکی در تولید فولاد و سایر فلزات است. ویژگی‌هایی مانند مقاومت حرارتی بسیار بالا، مقاومت در برابر شوک‌های حرارتی، مقاومت به واکنش‌پذیری شیمیایی و پایداری مناسب، خواص مکانیکی مطلوب و مقاومت در برابر افت کیفیت در هنگام استفاده، این کالا را به جزئی بی‌جایگزین در کوره‌های قوس الکتریکی تبدیل کرده است.
ارزش کل بازار الکترودهای گرافیتی در امسال میلادی حدود ۱۰ میلیارد دلار تخمین زده شده و تحلیلگران رشد بهای سالانه بیش از ۳ درصدی را برای این بازار در سال‌های آتی پیش‌بینی می‌کنند. بر خلاف کوره‌های بلند، کوره‌های قوس الکتریکی که از الکترودهای گرافیتی استفاده می‌کنند، دارای انعطاف‌پذیری بیشتری در تولید محصولات فولادی هستند. واحدهای کوره قوس می‌توانند به سرعت مورد استفاده قرار گرفته یا متوقف شوند.
این امر باعث می‌شود، تولید، بنا بر نیاز و تقاضای بازار با سرعت و دقت بیشتری انجام شود. سرعت بالای زمان بارریزی و هزینه‌های ثابت کمتر نسبت به کوره‌های بلند و القایی، کوره‌های قوس را به گزینه مطلوب فولادسازان تبدیل کرده است. عواملی مانند رشد تقاضای الکترودهای گرافیتی در صنایع مختلف، رشد استفاده از قراضه‌های فولادی و جلوگیری از فعالیت کوره‌هایی با کارایی پایین و آلودگی بالا، منجر به رشد تقاضای روزافزون برای الکترودهای گرافیتی شده است.
با این حال موجود بودن و دسترسی به ماده اولیه مورد نیاز برای تولید الکترودها و نیز افت و خیزهای قیمتی، از عوامل موثر بر تغییرات بازار است. تولیدکنندگان بزرگ بازار الکترودهای گرافیتی، خرید واحدهای تولیدی کوچکتر به دلیل کمبود ماده اولیه کک سوزنی و افزایش تولید در واحدهای مادر را به عنوان استراتژی مناسب در برابر بازار انتخاب کرده بودند. برای مثال در امسال میلادی، شرکت توکایی کربن (Tokai Carbon CO)، شرکت امریکایی اس‌جی‌اِل (SGL) را به تملک خود درآورد تا ۲شرکت با یک عنوان به تولید بهینه‌تر دست پیدا کنند. شرکت توکایی کربن تولیدکننده بزرگ الکترود گرافیتی در ژاپن و اس‌جی‌اِل تولیدکننده محصولات کربنی در امریکای شمالی است. انتظار می‌رود این توافق به توکایی کربن کمک کند جایگاه و پایگاه بهتری در مقابل رقیبان تولیدکننده الکترود گرافیتی داشته باشد.
ادغام این ۲شرکت ژاپنی و امریکایی، اجازه امکان حضور موثرتر در بازارهای جهانی را به هر دو می‌دهد. از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ خورشیدی(۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ میلادی) به دلیل کمبود تقاضا و عرضه بیش از حد، بازار الکترودهای گرافیتی با رکود رو‌به‌رو بود.
با توجه به این موضوع، تولیدکنندگان بزرگ الکترودهای گرافیتی تصمیم به کاهش ظرفیت تولید خود گرفتند و بازار به مرور تعدیل شد اما این کار آغازگر بحرانی بزرگ در جهان شد که در سال بعد به انفجار نرخ الکترود گرافیتی کمک کرد.
امروز، الکترودهای گرافیتی ابرتوان(Ultra-High Power) بخش بزرگی از سهم بازار الکترودهای گرافیتی را به‌خود اختصاص داده‌اند و روند رو به رشدی را نیز در سال‌های آتی خواهند داشت.
منطقه آسیا اقیانوسیه به عنوان ناحیه‌ای کلیدی در بازار الکترودهای گرافیتی مطرح است. امریکای شمالی و اروپا نیز سهم زیاد خود را در این بازار حفظ می‌کنند. شواهد نشان می‌دهد نرخ رشد تقاضا برای الکترودهای گرافیتی در منطقه آسیا اقیانوسیه سرعت بیشتری نسبت به امریکا و اروپا دارد. افزایش مصرف الکترود در چین، ژاپن، هند، ترکیه و ایران در سال‌های آینده، نیازمند عرضه مناسب این کالا از سوی تولیدکنندگان است.
اگر بازار به درستی دست به عرضه بزند، با توجه به پیش‌بینی‌ها گفته می‌شود میزان سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه الکترود گرافیتی تا سال ۱۴۰۱ خورشیدی(۲۰۲۲ میلادی) به ۲۸ میلیارد دلار خواهد رسید.

منبع: صمت
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت