تاریخ: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۵۲
بازدید: ۱۲۴
کد خبر: ۱۵۸۷۹۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز چهارشنبه ۱۵ بهمن‌ماه ۹۹

می متالز - شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه ۱۵ بهمن‌ماه با ریزش ۳۲ هزار و ۴۱۷ واحدی بار دیگر کانال ۱.۲ میلیون واحدی را ترک کرد و به یک میلیون و ۱۷۳ هزار و ۵۰ واحد رسید. درست بر خلاف ۱۰ دقیقه ابتدایی بازار که سهامداران را امیدوار کرده بود، شاخص کل تا پایان معاملات ۲.۶۹ درصد و شاخص هم‌وزن ۱.۰۳ درصد کاهش پیدا کردند
جزئیات شاخص و معاملات بورس امروز چهارشنبه ۱۵ بهمن‌ماه ۹۹

به گزارش می متالز، شاخص بورس امروز کار خود را صعودی آغاز کرد. هرچند این روند صعودی بیش از ۱۰ دقیقه در بازار دوام نیاورد و بلافاصله شاهد نوسان شاخص کل هستیم. تا جایی که بعد گذشت ۳۰ دقیقه دیگر خبری از افزایش شاخص کل نبود و این شاخص با عقب نشینی شش هزار و ۵۸۰ واحدی از کانال ۱.۲ میلیون خارج شد. تا این لحظه هرچند شاخص کل ۵۵ صدم درصد کاهش داشته، اما شاخص هم‌وزن رشد شش صدم درصدی را پشت سر می‌گذارد. موردی که نشان می‌دهد نماد‌های بزرگ شرایط بدتری نسبت به شرکت‌های کوچک دارند. در بین آن‌ها فارس، شستا، وبملت، شتران، فملی، شبندر و شپنا بیشترین تاثیر را بر کاهش شاخص کل گذاشته‌اند.

نوسان شاخص کل بورس در نقطه شروع

 صبح امروز از مجموع ۲۷۶ نماد بورسی معامله شده در ساعات اولیه، ۱۵۹ نماد صعودی هستند و ۱۱۷ نماد روند نزولی در پیش گرفته‌اند. همچنین در بین ۲۰۰ نماد فرابورسی معامله شده امروز ۱۱۳ نماد کار خود را با رنگ سبز آغاز کرده و ۸۷ نماد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند.

نقشه بازار در ابتدای معاملات رنگ قرمز به خود گرفته است. صندوق‌های سرمایه‌گذاری ETF همچنان پرمعامله ظاهر شده‌اند و شاهد کاهش دوباره پنج درصدی قیمت واحد‌های پالایش و دارا یکم هستیم. دیگر صندوق‌های ETF سهامی هم با نوسان کمی نسبت به روز گذشته معامله می‌شوند. گروه خودرو و ساخت قطعات معاملات متعادلی دارد. خودرو دو درصد عقب‌نشینی کرده، خساپا نزدیک به قیمت روز گذشته معامله می‌شود و خگستر رشد کرده است. دیگر نمادها هم عموما با کمتر از دو درصد نوسان نسبت به قیمت روز قبل در حال معامله هستند. بازار سبز انبوه‌سازی‌ها دو تکه شده است. چند نماد از جمله ثنام، ثباغ و ثالوند با صف خرید در مدار صعودی حرکت می‌کنند و چند نماد دیگر از جمله وآذر، ثاصفها، ثنوسا، ثپردیس و آ س پ با صف فروش روبرو شده‌اند. در گروه فلزات اساسی رنگ سبز بیشتری به چشم می‌آید که به خاطر صف تشکیل صف خرید در نماد‌های فولای، زنگان، فنوال و فرزین است. در غیاب فولاد، فملی با رنگ قرمز به تابلو آمده و حدود سه درصد نست به دیورز کاهش قیمت پیدا کرده است. محصولات غذایی هم نسبتا گروه سبزرنگی تشکیل داده‌اند. خودکفا، غبهار و غصینو از معدود نماد‌های نزولی در این گروه هستند و در طرف مقابل برای غنوش و غدام صف خرید تشکیل شده است. فرآورده‌های نفتی امروز هم سراسر قرمزرنگ هستند. شپنا، شتران، شبندر و شبریز هر کدام با صف فروش پنج درصد ارزش سهام خود را از دست داده‌اند. محصولات شیمیایی هم امروز با رنگ قرمز به تابلو بورس آمده‌اند و شاهد کاهش قیمت سهام آن‌ها هستیم. درست همین اتفاق برای نماد‌های بانکی افتاده و صف فروش برای لیدرهایشان یعنی وتجارت، وبصادر و وبملت در حال تشکیل است. زراعت، بیمه‌ها، دارویی‌ها، ماشین آلات و کانی غیر فلزی از معدود گروه‌های نسبتا سبزرنگ بازار امروز هستند.  

عرضه اولیه کزغال؛ آغاز دوره ثبت سفارش

دوره ثبت سفارش برای خرید عرضه اولیه کزغال طبق پیام ناظر از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه آغاز شده و تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه ادامه دارد. قرار است ۲۰۰ میلیون سهام شرکت زغال‌سنگ پروده طبس در نماد کزغال به عموم عرضه شود. هر کس می‌توان تا سقف ۶۰ سهم با قیمت حداکثر دو هزار و ۵۰ تومان برای خرید کزغال سفارش ثبت کند. این یعنی عرضه اولیه فردا حدود ۱۲۳ هزار تومان نقدینگی لازم دارد. در صورت مشارکت چهار میلیون نفر در این عرضه اولیه، احتمالا به هر نفر حدود ۵۰ سهم کزغال به ارزش حدود ۱۰۰ هزار تومان تعلق خواهد گرفت.

پایداری عجیب صف خرید برای ۹۰ نماد

با ادامه پیدا کردن روند نزولی بورس، تا پایان معاملات حدود ۲۵۰ نماد یعنی ۴۰ درصد بازار سرمایه به صف فروش رسیدند. ارزش کل صف‌های فروش در ساعات پایانی معاملات امروز حدود دو هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان است. نکته عجیب اینکه از ابتدای معاملات تعداد ۹۰ نماد صف خرید داشتند و تا پایان ساعات معاملات همچنان صف خرید خود را حفظ کردند و آسیبی از ریزش بورس ندیدند. در ساعات پایانی ارزش کل صف‌های خرید حدود هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

کویر؛ سنگین‌ترین صف خرید بازار

شرکت تولیدی فولاد سپید فراب کویر امروز در صدر فهرست سنگین‌ترین صف‌های خرید قرار دارد. ارزش صف خرید نماد کویر از گروه فلزات اساسی امروز به حدود ۱۴۸ میلیارد تومان می‌رسید. پارند با صف خرید ۴۵ میلیارد تومانی در رتبه دوم و سیتا با صف خرید ۳۶ میلیارد تومانی در رتبه سوم ایستاده‌اند. از جمله دیگر نماد‌های دارای صف خرید سنگین در بازار امروز می‌توان به غنوش، غدام، شکربن، نمرینو، سپیدار، رافزا، دتوزیع، غگیلا، کمرجان و چخزر اشاره کرد.

شپنا؛ سنگین‌ترین صف فروش بازار

حدود سه هزار سهامدار شرکت پالایش نفت اصفهان، ۹۲ میلیون سهام شپنا را به ارزش ۱۰۳ میلیارد تومان به فروش گذاشتند و تا پایان معاملات خریداری برای آن پیدا نشد. اتفاقی که باعث شد لیدر گروه فرآورده‌های نفتی در در فهرست سنگین‌ترین صف‌های فروش قرار بگیرد. شستا با صف فروش ۸۵ میلیارد تومانی در رتبه دوم ایستاده و کدما با صف فروش ۵۷ میلیارد تومانی سوم است. شتران، وتجارت، شبندر، پرداخت، گدنا، بپاس و غصینو از دیگر نماد‌های دارای صف فروش سنگین در بازار امروز هستند

ریزش ۳۲ هزار واحدی شاخص بورس در روز عرضه اولیه کزغال

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه ۱۵ بهمن‌ماه با ریزش ۳۲ هزار و ۴۱۷ واحدی بار دیگر کانال ۱.۲ میلیون واحدی را ترک کرد و به یک میلیون و ۱۷۳ هزار و ۵۰ واحد رسید. درست بر خلاف ۱۰ دقیقه ابتدایی بازار که سهامداران را امیدوار کرده بود، شاخص کل تا پایان معاملات ۲.۶۹ درصد و شاخص هم‌وزن ۱.۰۳ درصد کاهش پیدا کردند. موردی که نشان می‌دهد شرکت‌های بزرگ شرایط بدتری داشتند و شاخص‌ساز‌ها از جمله فارس، فولاد، شستا، فملی، کگل، کچاد و تاپیکو همگی در جهت منفی روی شاخص کل تاثیر گذاشتند.

تابلو بورس خیال عوض کردن لباس قرمزرنگش را ندارد. امروز اغلب گروه‌ها روند نزولی داشتند و این روند برای صندوق‌های ETF دولتی یعنی پالایش و دارا یکم سریع‌تر بود. قیمت واحدهای این دو صندوق امروز هفت درصد کاهش پیدا کرد. دیگر صندوق‌های ETF سهامی هم امروز نزولی بودند اما در حدود دو سه درصد عقب‌نشینی کردند. لیدرهای خودرویی یعنی خودرو و خساپا امروز به همراه نمادهای کوچک گروه صف فروش داشتند. خزامیا و خگستر به طور استثنا یک درصد افزایش قیمت پیدا کردند و خفناور، خکمک، خنصیر و خاذین به صف خرید رسیدند. در بین فلزات اساسی، فولاد، فملی، ذوب و کاوه با صف فروش به کار خود پایان دادند. فرزین، فنوال و فوکا از معدود نمادهای سبز فلزی بودند. شرکت‌های بزرگ انبوه‌سازی امروز صف خرید و شرکت‌های کوچک این گروه صف فروش داشتند. طوری که کرمان، ثالوند، ثنما، ثاباد و ثباغ با رشد پنج درصدی روبرو شدند. شرایط برای محصولات دارویی به شکلی رقم خورد که شرکت‌های کوچک گروه به صف فروش رسیدند و بزرگترها شرایط متعادل و عموما صعودی داشتند. محصولات شیمیایی امروز بازاری خون آلود تجربه کردند. پترول، فارس، نوری، شگویا، شپدیس، تاپیکو، پارسان، پارس و شکلر که همگی جزو شرکت‌های بزرگ بورس هستند، صف فروش داشتند. رونی صعودی سیمانی‌ها در نمادهای کوچک گروه ادامه دارد اما برای سنیر، سبهان و سفارس به روند نزولی تبدیلک شده است. امروز بانک‌ها و موسسات اعتباری، فرآورده‌های نفتی، شرکت‌های چندرشته‌ای صنعتی، استخراج کانه‌های فلزی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری، حمل و نقل، عرضه برق و گاز و فعالیت‌های کمکی به نهادهای مالی از جمله گروه‌های سراسر قرمزرنگ بازار بودند.

کاهش ارزش معاملات به ۱۳ هزار میلیارد

معامله‌گران بورس امروز بیش از هشت میلیارد و ۷۴۸ میلیون سهام و اوراق مالی را در قالب یک میلیون و ۸۱ هزار معامله به ارزش هشت هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان دادوستد کردند. همچنین در بازار فرابورس شاهد معاملات ۱۵ هزار و ۸۰۲ میلیارد تومانی بودیم که البته از این رقم حدود ۱۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به اوراق مالی مثل اراد، افاد و اخزا و ... بود و ۴۰۰ میلیارد تومان به عرضه اولیه کزغال اختصاص داشت. در مجموع می‌توان گفت ارزش کل معاملات امروز بازار سرمایه حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان بود که نسبت به روز گذشته کاهش نسبی پیدا کرده. امروز برکت، خگستر، خساپا، غزر، کلوند، خودرو و ولپارس پرتراکنش‌ترین نماد‌های بورس و کزغال، سپیدار، چخزر، وسپهر، شاروم، کرمان و سمگا پرتراکنش‌ترین نماد‌های فرابورس بودند.

کزغال؛ نماد اعتماد از دست رفته

در جریان عرضه اولیه امروز فرابورس در نماد کزغال، تنها سه میلیون و ۷۶۲ هزار و ۱۳۰ نفر مشارکت کردند. مقایسه این رقم با مشارکت ۴.۲ میلیون نفری قبلی، نشان می‌دهد تعداد زیادی از سهامداران به کلی از بورس خارج شده و حتی علاقه‌ای به خرید عرضه اولیه ندارند. بازگشت قیمت چند نماد از جمله سیتا، وسپهر و وکبهمن به قیمت روز عرضه احتمالا یکی از دلایل عدم استقبال از عرضه اولیه کزغال باشد. امروز تمام کسانی که برای خرید عرضه اولیه سهام شرکت زغال‌سنگ پروده طبس سفارش ثبت کرده بودند، به طور کامل موفق به خرید شدند و به هر کد ۶۰ سهم با ارزش ۱۲۳ هزار تومان تعلق گرفت.

منبع: فرارو
عناوین برگزیده