تاریخ: ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۷:۰۶
بازدید: ۱۵۲
کد خبر: ۱۵۹۹۰۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

معایب قیمت گذاری دستوری سیمان/ فعال شدن 85 درصد ظرفیت کارخانه ها با اصلاح نرخ‌ها

می متالز - یک کارشناس صنعت سیمان با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری سیمان مانع از بازسازی کارخانه ها و افزایش تولید شده است، گفت: حالا که بازار ساخت و ساز با رکود روبرو است بهترین زمان برای آزادسازی قیمت سیمان و جمع شدن بازار سیاه این محصول است.
معایب قیمت گذاری دستوری سیمان/ فعال شدن 85 درصد ظرفیت کارخانه ها با اصلاح نرخ‌ها

به گزارش می متالز، برخی کاربران سامانه «فارس من» با ثبت سوژه هایی با عنوان «رواج سوداگران با قیمت‌گذاری دستوری سیمان»، «جلوی قیمت گذاری دستوری سیمان گرفته شود»، «چرا سیمان دستوری قیمت‌گذاری می‌شود؟» و «قیمت‌گذاری دستوری سیمان ممنوع شود» خواستار پیگیری این موضوعات شدند.

علی محمد بُد، کارشناس صنعت سیمان در این مورد اظهار داشت: در مورد قیمت‌گذاری سیمان تصمیم جدیدی گرفته نشده و با توجه به افزایش دمای هوا، مشکل تأمین گاز، برق و سوخت کارخانه‌های سیمانی کاهش یافته است. 

وی با بیان اینکه گاز کارخانه‌های سیمان یکی یکی در حال وصل شدن است، افزود: در این شرایط مشکل قیمت‌گذاری همچنان وجود دارد و در این خصوص دو نوع دیدگاه حاکم است که یکی از آنها دیدگاه سنتی قدیمی و مبتنی بر اقتصاد دولتی است که در سازمان حمایت وجود دارد و دیدگاه دیگر مرتبط با موضوع سرمایه‌گذاری، بازار سرمایه و سهامداران و همچنین آزادسازی اقتصاد است. 

بُد ادامه داد: در گذشته با مشکل کمبود سیمان روبه‌رو بودیم ولی حالا مازاد تولید داریم و در عین حال، سهم سیمان در قیمت تمام شده تولید مسکن کاهش یافته به طوری که هزینه تمام شده یک متر ساخت و ساز حدود 5 میلیون تومان است. برای این میزان ساخت و ساز به 4 پاکت سیمان نیاز است که با احتساب قیمت 20 هزار تومان برای هر پاکت سیمان، هزینه مصرف سیمان در یک متر ساخت و ساز کمتر از 100 هزار تومان خواهد بود. 

در حال حاضر 65 تا 70 درصد ظرفیت کارخانه‌های صنعت سیمان فعال است که اگر قیمت‌گذاری سیمان اصلاح شود این رقم تا 85 درصد قابل افزایش خواهد بود. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت هیچ کالایی در کشور کمتر از 400 تومان به ازای یک کیلو نیست، گفت: هم اکنون با مشکل بازسازی و نوسازی کارخانه‌های سیمان روبه‌رو هستیم و همین مساله باعث شده تا کارخانه‌ها با ظرفیت بالا تولید نداشته باشند. 

این کارشناس صنعت سیمان با بیان اینکه در حال حاضر 65 تا 70 درصد ظرفیت کارخانه‌های صنعت سیمان فعال است، گفت: اگر قیمت‌گذاری سیمان اصلاح شود این رقم تا 85 درصد قابل افزایش است. 

وی تأکید کرد: آزادسازی قیمت سیمان به نفع کشور است زیرا در حال حاضر سیمان حتی از ماسه هم ارزانتر است و به همین دلیل جایگزین مصالح ساختمانی دیگر شده است که اتلاف مواد اولیه و انرژی کشور را به همراه دارد. 

بُد ادامه داد: حالا بهترین زمان برای آزادسازی قیمت سیمان است زیرا ساخت و ساز کم است و بازار با رکود همراه است. این اتفاق می‌تواند باعث از بین رفتن بازار سیاه سیمان شود. 

وی تأکید کرد: اگر قیمت‌گذاری صحیح برای سیمان انجام شود بازار سیاه فعلی که در آن هر پاکت سیمان 40 تا 50 هزار تومان عرضه می‌شود، جمع خواهد شد. 

وی همچنین با بیان اینکه میزان تولید سیمان طی امسال نسبت به سال گذشته کاهش ندارد، گفت: قیمت پایین سیمان باعث شده تا مصرف غیرعادی این محصول در کشور افزایش یابد.

عناوین برگزیده