تاریخ: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۵۰
بازدید: ۹۸
کد خبر: ۱۵۹۹۴۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون وزیر صمت:

رشد صنعتی کشور فاصله طبقاتی جامعه را کاهش می‌دهد

می متالز - معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ما به‌جای اینکه پول در جامعه توزیع کنیم باید به دنبال رشد صنعتی باشیم، چراکه این موضوع ضریب جینی را تنظیم نموده و فاصله طبقاتی را نیز کاهش می‌دهد.
رشد صنعتی کشور فاصله طبقاتی جامعه را کاهش می‌دهد

به گزارش می متالز، مهدی صادقی نیارکی عصر سه شنبه در «جلسه شورای هم‌ خانواده اداره های تابعه وزارت صمت» در قم در سالن جلسه های شرکت تولیدی پاکشوما در شهرک صنعتی محمودآباد این استان اظهار داشت: در صورتی که صنعت و تولید پر رونقی داشته باشیم تولید ناخالص نیز افزایش می یابد.

وی افزود: افزایش تولید ناخالص ملی باعث سرمایه گذاری مجدد شده و با سرمایه گذاری مجدد نیز مازاد تولید ایجاد می شود و مازاد تولید هم قدرت خرید ایجاد نموده و در نتیجه شاهد به وجود آمدن بازار خرید خواهیم بود.

معاون وزیر صمت ادامه داد: ما باید به جای اینکه به دنبال توزیع پول در بین طبقه های جامعه باشیم به سمت توزیع کارخانه ها و رشد صنعتی کشور حرکت کنیم چرا که این اقدام ضریب جینی را تنظیم کرده و فاصله طبقاتی را کاهش خواهد داد.

معاون وزیر صمت همچنین با مهم دانستن موضوع سرمایه در گردش گفت: برغم اهمیت سرمایه در گردش آن چیزی که تولید و صنعت کشور را نجات می دهد سرمایه گذاری است.

وی یادآور شد: اگر سالانه حدود ۱۰ درصد معادل ۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در کشور صورت گیرد یک تغییر ماهوی در حوزه تولید و صنعت ایجاد کردیم.

صادقی نیارکی با بیان اینکه در سالی که کمترین منابع ارزی را داشتیم بیشترین تولیدهای صنعتی در کشور اتفاق افتاده است خاطرنشان کرد: در سال ۵۷ و نخستین سال پیروزی انقلاب میزان صادرات کشور ۵۴۰ میلیون دلار و حجم واردات نیز ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار بوده و نخستین سالی که رقم صادرات کشور به بیش از یک میلیون دلار رسید سال ۶۳ بود.

وی ادامه داد: در سال ۸۹ نیز ۶۵ میلیارد دلار واردات داشتیم و حجم صادرات هم ۲۷ میلیارد دلار بود که نشان دهنده یک تراز تجاری منفی است.

وی میزان واردات کشور در سال ۹۸ را نیز ۴۳ میلیارد دلار و صادرات را ۴۱ میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: در سال ۹۹ نیز واردات کشور نسبت به سال قبل ۲۰ درصد کاهش دارد و رکوردهای عجیبی از توسعه تولید کشور رخ داد که این توفیق جز در سایه مدیریت هوشمندانه و توزیع عادلانه چه در حوزه توزیع مواد داخلی و چه در حوزه تامین و تخصیص ارز امکان پذیر نبود.

معاون وزیر صمت همچنین گفت: سالیان سال میزان مصرف روغن در کشور یک میلیون و ۵۰۰ هزار تُن بود اما سال گذشته به خاطر ارز ۴۲ هزار ریالی به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن افزایش یافت.

وی با بیان اینکه بخشی از این کمبود تصنعی و القایی است خاطرنشان کرد: مصرف واقعی روغن بین هزار و ۵۰۰ تُن تا هزار و ۸۰۰ تُن است از این رو شرکت ‌بازرگانی دولتی باید ۷۰۰ هزار تُن تا ۸۰۰ هزار تُن روغن داشته باشد تا بحران ایجاد نشود.

وی بیان کرد: تا پایان سال محموله های روغن تخلیه و توزیع می شود که رقم قابل توجهی است و ارز آن نیز تامین شده است، از این رو در کارخانجات مشکل حادی نخواهیم داشت.

در این جلسه محمود سیجانی رییس سازمان صنعت،‌ معدن و تجارت قم نیز گزارشی از فعالیت ها و برنامه های این سازمان ارایه داد.

همچنین سایر اعضای این شورا گزارشی از فعالیت های سازمان مربوطه بیان و دیدگاه ها و نظرهای خود را نیز بیان نمودند.

 به مناسبت دهه مبارک فجر، سه واحد صنعتی با اشتغالزایی ۲۰۰ تن امروز با حضور وزیر اطلاعات، معاون امور صنایع وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی،‌ استاندار و سایر مسوولان در شهرک‌های صنعتی قم به بهره‌برداری رسید.

عناوین برگزیده