به گزارش می متالز، همزمان با ایامالله دهه مبارک فجر و چهل و دومین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران با حضور مهندس ولدخانی مدیریت محترم عامل و جمعی از مدیران آغاز عملیات اجرایی و افتتاح سه پروژه روز دوشنبه ۲۰ بهمنماه در ناحیه یوتیلیتی برگزار شد.
عملیات اجرایی خط انتقال آب سد کمال صالح به پتروشیمی شازند اولین پروژهای بود که توسط مهندس ولدخانی کلنگزنی شد.
بر اساس قرارداد بین شرکت پتروشیمی شازند و سازمان آب منطقهای استان مرکزی، پتروشیمی شازند سالانه یک میلیون مترمکعب از آب سد کمال صالح را از طریق خط لوله دریافت خواهد کرد که در صورت وجود آب مازاد، این میزان به حدود سه میلیون مترمکعب نیز قابلافزایش خواهد بود.
هزینه اجرایی این پروژه ۷۰ میلیارد ریال برآورد شده است که با اجرای آن، برداشت آب از چاهها و سفرههای آب زیرزمینی کاهش مییابد و همچنین باتوجهبه کیفیت مطلوب آن، بر راندمان و کیفیت تصفیه شیمیایی آب در چرخش برجهای خنککننده نیز تأثیرگذار خواهد بود.
مدیرعامل با حضور در واحد بخار، پروژه نوسازی و تعویض تیوب های فایر بویلرB را که با موفقیت انجام شد به طور رسمی راه اندازی نمود و در مراسم افتتاحیه این پروژه توضیحات مبسوطی در خصوص لزوم و نحوه اجرا و اقدامات انجام شده آن برای مهندس ولدخانی ارائه گردید.
فایر بویلر B واحد بخار شرکت پتروشیمی شازند ساخت شرکت کاوازاکی ژاپن و با ظرفیت تولیدی ۸۰ تن در ساعت از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۹۹ در سرویس بوده و هرساله مورد چک و بازرسی قرار گرفته است. پس از ۲۸ سال از بهرهبرداری آن و باتوجهبه ضرورت تعویض تیوبها و نوسازی بویلرهای واحد بخار، پروژه نوسازی و تعویض تیوبهای فایر بویلرB با فراخوان شرکتهای توانمند و از طریق آگهی مناقصه عمومی ضمن انتخاب یکی از شرکتهای توانمند استان مرکزی، ظرف مدت هشت ماه و با هزینه ریالی ۱۰۰ میلیارد ریال اجرایی گردید.
در ادامه آیین عملیات اجرایی پروژه طرح توسعه واحد آب شرکت پتروشیمی شازند با حضور مهندس ولدخانی آغاز گردید.
ذکر این نکته حائز اهمیت است که در واحد آب شرکت پتروشیمی شازند، آب بدون املاح برای ارسال به واحد بخار و سایر واحدهای مصرفکننده تولید میشود. در زمان طرح توسعه مجتمع، ظرفیت تولید این واحد به ۶۰۰M3/Hr افزایش پیدا کرد اما به دلیل افزایش تدریجی غلظت املاح و ناخالصیهای در آب، کارکرد خطوط چهارگانه تولید آب بدون املاح بهمرور کاهشیافته و ضمن تأثیر نامطلوب بر عملکرد بستر رزینی فیلترها، آب دورریز ارسالی به حوضچههای تبخیر نیز افزایش پیدا کرد و نیاز به اقدامی مؤثر و جدی بود.
لذا طرح در توسعه واحد آب اهداف مهمی نظیر افزایش ظرفیت فیلترهای شنی (Sand-Filter)، نصب اکتیو کربن در مسیر آب خام ورودی به واحد، نصب و اجرای سامانه اسمز معکوس (R-O) به ظرفیت ۲۰۰M3/Hr محصول، با درنظرگرفتن سیستم پیش تصفیه مناسب (UF) را به همراه خواهد داشت و علاوه بر استفاده از روشهای رایج تصفیه آب و رفع مشکلات قبلی، کارکرد خطوط تصفیه نیز افزایشیافته و آب دورریز به حوضچههای تبخیر (E.P) کاهش خواهد یافت.
با اجرای این پروژه و نیز پروژه پساب حداقل ۱۰۰M3/Hr در مصرف آب خام صرفهجویی میشود.
.
شایانذکر است هزینه اجرایی پروژه طرح توسعه واحد آب حدود ۲ میلیون یورو ارزی و ۱۲۰ میلیارد ریال ریالی میباشد.