تاریخ: ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۲۱
بازدید: ۱۶۴
کد خبر: ۱۶۰۳۴۴
سرویس خبر : آهن و فولاد
قادری مطرح کرد؛

سنگ‌اندازی؛ مانع اجرای پروژه «نورد گرم ۲»/ لزوم توسعه‌ فناوری در صنعت فولاد

می متالز - عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه مجلس گفت: پروژه‌ «نورد گرم ۲» یکی از مهم‌ترین پروژه‌های شرکت‌های فولادی برای جلوگیری از واردات ورق‌های مقاوم با ضخامت کم است؛ متاسفانه به خاطر سنگ‌اندازی تعمدی برخی در عدم اجرا و دست‌های پشت پرده این پرژه تاکنون عقب افتاده است، چنین پروژه‌ مهمی برای چه باید عقب بیافتد!
سنگ‌اندازی؛ مانع اجرای پروژه «نورد گرم ۲»/ لزوم توسعه‌ فناوری در صنعت فولاد

سنگ‌اندازی؛ مانع اجرای پروژه «نورد گرم 2»/ لزوم توسعه‌ فناوری در صنعت فولاد

به گزارش می متالز، سال جهش تولید رو به پایان است و طی یک سال اخیر، اتفاقات مهمی در صنایع مختلف کشور رخ داده است. اما شاید مهم‌ترین آن‌ها رشد تولیدات فولادی کشور باشد؛ طی یک سال اخیر، این صنعت علاوه بر کرونا تحت تاثیر تحریم‌های آمریکا بود.

با این وجود نه تنها تولیدات این شرکت بر اثر کرونا و تحریم، کاهش نیافته است بلکه طبق آخرین آمار انجمن فولادسازان، این شرکت رشد ۱۰ درصدی را در تولید داشته است.

در همین راستا با جعفر قادری عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی در مورد اقدامات جهش تولید و تحریم‌های اخیر شرکت فولاد و صنعت فولادسازی کشور به گفت‌وگو پرداختیم.

وی در رابطه با تصمیمات مرتبط با جهش تولید می‌گوید ما در لایحه‌ بودجه در کمیسیون جهش تولید و کمیسیون برنامه بودجه این بود که ما موانع شکل‌گیری صندوق پروژه را حل کردیم و زمینه برای شکل‌گیری پروژه‌های عمرانی و زیرساختی آماده کرده‌ایم. نقل و انتقال سهام صندوق پروژه‌ها از پرداخت مالیات معاف شده است. دوم این‌که انتقال منابع غیرنقدی یا آورده‌های غیر نقدی به صندوق پروژه‌ها را برای شرکت مبدأ از پرداخت مالیات معاف شده است. سوم این‌که مالیات بر تولید هم از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است که این هم یک اقدام بسیار خوبی است که می‌تواند کمک کند که انگیزه را برای تولید بیشتر کند.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی در رابطه با پشتیبانی حاکمیت از رشد صنایع و حمایت از این صنعت می‌افزاید صنعت فولاد در حال حاضر حمایت‌های مختلفی شده است و همین موضوع انگیزه برای رشد و تولید و توسعه‌ آن‌ها هم وجود دارد و انگیزه‌ کافی برای افزایش حجم تولید در این شرکت‌های فولادی وجود دارد و دلیل آن هم این است که هم امکان صادرات دارند و هم کالاهای تولیدی که به داخل کشور عرضه می‌‌کنند را با نرخ‌های صادراتی عرضه می‌کنند. انگیزه‌های تولید به خطر حاشیه سود زیاد شده است و این امتیازاتی است که صنایع داخلی از جمله فولاد هم از این امتیاز بهره‌مند شده باشد و از طرف حاکمیت حمایت می‌شوند.

قادری در رابطه با پروژه «نورد گرم ۲» و سنگ‌اندازی تعمدی برخی در عدم اجرای این پروژه معتقد است پروژه‌ «نورد گرم ۲» یکی از مهم‌ترین پروژه‌های شرکت‌های فولادی برای جلوگیری کردن از واردات ورق‌های مقاوم با ضخامت کم است و متاسفانه به خاطر کرونا عقب افتاده است البته دست‌هایی نیز پشت پرده وجود دارند؛ چنین پروژه‌ مهمی برای چه باید عقب بیافتد؟ یا وزارتخانه مریض است یا مسئولان ذی‌ربط. وگرنه چنین امکاناتی و فرصتی وقتی مهیا شود، نیاز کشور را در داخل کشور تأمین کند، اگر یک عده‌ای سنگ اندازی کنند، کارشکنی کنند یا مریض هستند یا یک تعمدی در کار هست که در هر صورت باید مشکلات پیش روی این پروژه رفع شوند. اگر سوءنیت هم دارند، باید با آن‌ها برخورد شود. مجلس به طور جد با این سنگ‌اندازی‌ها مخالفت می‌کند و به کمک صنعت فولاد نیز خواهد آمد.

وی همچنین اقدام صنعت فولاد را در تامین اکسیژن بیمارستان‌ها را تحسین برانگیز خواند و می‌گوید شاید انتظاراتی که از واحدهای بزرگ و شرکت‌های فولاد وجود دارد این است که سرمایه‌گذاری‌های خود را در حوزه‌های مختلف بکشانند که امکان برخورداری برای مردم هم فراهم شود. از آن طرف در مجلس، معافیت هزینه‌کرد برای کارهای اجتماعی در دستور کار است تا با مشوق‌هایی هم در قانون بودجه در نظر گرفته‌ایم، این است که آن بخشی از سودهای آن‌ها که برای کارهای خیر و محرومیت‌زدایی انجام می‌شود و سرمایه‌گذاری‌هایی که صورت می‌گیرد، از پرداخت مالیات معاف شوند. علاوه بر این، اقدام تحسین برانگیز صنعت فولاد در اعطای اکسیژن رایگان به تمام بیمارستان‌ها نیز جای تقدیر دارد.

به گفته عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی یکی از حوزه‌هایی که انتظار می‌رود این است که شرکت‌های فولاد سازی، در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها به اندازه‌ آورده‌ خود در پروژه مشارکت کنند و شریک پروژه شوند. این اقدام کمک بسیاری به شرکت‌های فولادی به خصوص در زمان رکود می‌کند. همچنین ما به دنبال ایجاد صندوق پروژه با مشارکت صنایع مختلف برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیرساختی هستیم.

قادری با اشاره به سرمایه‌گذاری کلان صنعت فولاد برای تصفیه پساب شهری شهرهای مجاور اصفهان جهت بهینه‌سازی آب مصرفی خود می‌افزاید واحدهای بزرگ فولاد باید در حوزه آب خود سرمایه‌گذاری‌های کلان انجام دهند، سرمایه‌گذاری‌های کلان فولاد از جمله تصفیه پساب شهرستان‌های اطراف اصفهان که به آن اشاره شد در حقیقت می‌تواند مشکل آب صنایع فولاد را برای همیشه حل کند درضمن کنار این مجموعه‌ها قرار داد و کارهای زیرساختی و بزرگی برای کشور انجام خواهد شد.

وی در رابطه با اقدامات اخیر صنعت فولاد در سرمایه‌گذاری انتقال آب خلیج فارس می‌گوید یکی دیگر از این حوزه‌ها همین بحث انتقال آب خلیج فارس است که باید صورت می‌گرفت و صنعت فولاد با سرمایه‌گذاری خود این کار را تسهیل کرد. عملا هم استان‌هایی که دارای صنعت فولاد هستند و هم استان‌هایی که در طول مسیر هستند از این امکان و این فرصت استفاده کنند و منتفع شوند. بنابراین این کار و اقدام هم در نوع خود قابل تحسین است و کار بزرگی که در بخش‌های مختلف زیرساختی انجام می‌شود، جز از طریق واحدهای بزرگ امکان پذیر نیست. واحدهای بزرگ از طریق مسئولیت اجتماعی خود باید در این هزینه‌ها مشارکت کنند. هم به نفع صنایع خودشان است هم شهرهای محروم بر سر راه نیز دارای آب می‌شوند.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم افزایش زنجیره ارزش فولاد به مانند پروژه «نورد گرم ۲» معتقد است در صنعت فولاد باید زنجیره ارزش توسط شرکت‌های بزرگ فولادی ادامه یابد. باید هم محصولات نهایی بیشتر هم با قیمت بهتر از جنس وارداتی در بازار باشد باید این خلأها و این کمبودها را پر کنند و این عقب افتادگی‌ها را باید جبران کنند و عملاً ما باید در فولاد به جایی برسیم که هم در فناوری و دانش فولاد جز کشورهای مطرح دنیا باشیم، تولید کشور خوب است و در تولید فولاد جزو کشورهای مهم و بالای تولید است. اما باید از این امکان تولید نیز استفاده کامل ببریم و به مانند پروژه «نورد گرم ۲» فولاد که تولید فولاد با تکنولوژی بالا است، به اشاعه و توسعه‌ فناوری فولاد هم بپردازیم.

عناوین برگزیده