به گزارش می متالز، نسیم نیکلاس طالب نویسنده مشهور دیدگاه جالبی در خصوص قابلیت پولشویی با رمزارزها دارد و مینویسد: «مشکل دیگری که طرفداران بیتکوین متوجه آن نمیشوند این است که جذابیت ارزهای رمزنگاری شده به برخی عدم شفافیتها یعنی توانایی آنها در تسهیل تخلف مالیاتی و پولشویی بستگی دارد. مثلا میتوانید با ذوب مجدد یک سکه طلا ناشناس شوید. اما بیت کوین از پول نقد هم قابلیت ردیابی بیشتری دارد.»
نکته جالب توجه آن است که عموم کارشناسان کریپتوکارنسی ها به دلیل تسهیل جرایم مالی مورد انتقاد قرار داده شده است. اما این نویسنده مشهور عقیده دارد مبدا و مقصد این نوع ارزها را حتی اگر پول نقد هم راحت تر کند اما ردگیری قابل قبول نیست.
«بیتکوین نیاز به نظام پیچیده (بانکی) را از بین میبرد، نه به این دلیل که یک ارز رمزپایه است، بلکه به این خاطر که صاحبی ندارد و هیچ مقام مسوولی نمیتواند درباره آینده آن تصمیمگیری کند. انبوهی از مردم، یعنی کاربران آن، صاحبش هستند. همچنین بیت کوین اکنون سابقهای چند ساله دارد و همچون یک موجود زنده حقوقی برای خود دارد.»
نسیم طالب به طور ویژه به ماهیت بدون سرپرست بیتکوین اشاره میکند و آن را بالاترین مزیت این ارز نسبت به سایر داراییهای کمیاب (نظیر فلزات گرانبها) که از آنها برای ذخیره ارزش استفاده میشود میداند.
البته چندان عجیب نیست که نسیم طالب چنین دیدگاهی را در برابر بیتکوین اتخاذ کرده است. واقعیت این است که بحران سال ۲۰۰۸ خودش یکی از عوامل توسعه بیت کوین و استقبال از آن بود. در واقع عدم اعتماد مردم به بانکها و نظام سنتی پولی بود که به گسترش بیت کوین انجامید.
مایکل نووگراتز، بنیانگذار شرکت سرمایه گذاری ارزهای رمزنگاری گلکسی دیجیتال، پیش بینی کرد که قیمت بیتکوین می تواند تا پایان سال بیش از دو برابر شود زیرا شرکت های بیشتری به مشتریان خود اجازه می دهند از ارز برای خرید آن استفاده کنند.