به گزارش می متالز، طبق آمار سال گذشته میلادی، آمریکا بیش از 590 هزار تن فولاد از برزیل وارد کرده است که رشد چشمگیری نسبت به سال قبل از آن داشت. حجم صادرات فولاد برزیل به آمریکا در سال 2016 کمتر از 260 هزار تن بود.
در سال 2016 بحران سیاسی برزیل به دلیل فساد اقتصادی رئیس جمهور سابق این کشور، خانم دیلما وانا روسف (Dilma Rousseff) اثری منفی بر رشد اقتصادی آن گذاشت و فعالیتهای سرمایهگذاران در برزیل را کاهش داد. فقدان سرمایهگذاری نیز اثر خود را به صورتی آشکار بر صنعت فولاد این کشور نشان داد، چرا که میزان مصرف داخلی به میزان قابل توجهی کاهش یافت. اگرچه برخی تحلیلگران معتقدند که حجم تقاضای برزیل در سالهای آتی بهبود خواهد یافت، اما اقصاد این کشور هنوز در تکاپوی اصلاحات ساختاری است. سهم تولید ناخالص داخلی صنعت ساختمان برزیل از سال 2013 تا کنون کاهش یافته است. در این سالها صنعت ساختمان این کشور با رشد ضعیفی روبهرو بوده که منجر به کاهش میزان مصرف فولاد شده است. حتی صنعت خودروی این کشور نیز پس از رشد نسبی در سال 2013 دوباره به سراشیبی رکود افتاده و تقاضای داخلی محصولات فولادی را کاهش داده است. همچنین باید خاطرنشان ساخت که رشد مثبت در صنعت خودرو به معنای ایجاد تقاضای مطلوب در بازار محصولات فولادی تخت خواهد بود. ورقهای گالوانیزه گرم (HDG) و روقهای فولادی نورد سرد (CRC) از جمله پرکابردترین محصولات فولادی در صنعت خودرو هستند که در سالهای اخیر با اقبال کمتری مواجه بودهاند.
برزیل با آنکه دومین ذخایر سنگ آهن دنیا را در اختیار دارد و دومین تولیدکننده این محصول نیز هست، اما جایگاه نهم را در تولید فولاد جهان به خود اختصاص داده است. این کشور در سال 2017 چیزی در حدود 15.3 میلیون تن فولاد را به کشورهای مختلف صادر کرد که بیش از 14 درصد رشد را نسبت به سال 2016 نشان میدهد. بر اساس اطلاعات موجود، صادرات فولاد برزیل حدود 3 درصد از کل تجارت فولاد دنیا را در سال 2017 به خود اختصاص داد. حجم صادرات فولاد برزیل تنها مقداری کمتر از 1.5 برابر صادرات غول فولادی دنیا یعنی چین بوده است. در ضمن برزیل تنها کشور آمریکای جنوبی بهشمار میرود که در بین 20 کشور برتر صادرکننده فولاد جای دارد. در مقام مقایسه نیز فولاد چیزی در حدود 3.7 درصد از کل کالاهای صادراتی برزیل را در سال 2017 تشکیل داد. در همین راستا این کشور با روی آوردن به سیاست صادراتی سعی در جبران مازاد تولید و نیز یافتن جایگاه مناسب در بازارهای جهانی دارد. نمودار 1 وضعیت فولاد برزیل را در سالهای اخیر مقایسه میکند.
جالب توجه آنکه این کشور محصولات فولادی خود را به بیش از 90 کشور در سراسر جهان صادر میکند. پنج کشوری که بیشتر مورد توجه صادرات فولاد برزیل هستند عبارتاند از آمریکا، ترکیه، آلمان، آرژانتین و مکزیک. این کشورها مقصد نزدیک به 60 درصد صادرات فولاد برزیل هستند. شایان ذکر است که میزان مازاد عرضه داخلی برزیل در سالهای اخیر رشد کرده و به بیش از 320 درصد رسیده است. در همین راستا این کشور با روی آوردن به سیاست صادراتی سعی در جبران مازاد تولید و نیز یافتن جایگاه مناسب در بازارهای جهانی دارد.