به گزارش می متالز، مهرداد اکبریان رئیس انجمن سنگ آهن در این خصوص گفت: متاسفانه صحبتهایی در خصوص خروج معاملات محصولات سنگ آهنی از بورس کالا نیز شنیده میشود تا از این طریق خرید و فروش دستوری و براساس نرخ مشخص باشد. این موضوع اصلا مثبت نبوده و میتواند به ضرر صنایع باشد. صحبتها و جلساتی در این خصوص گذاشته شده است.
وی تاکید کرد: عوارض کنسانتره طی عملی درست کاهش یافت اما وضع عوارض بر سنگ آهن منجر خواهد شد تا شرکتها نتوانند به خوبی تولید داشته باشند. ما معتقدیم که تمامی اجزای زنجیره فولاد نباید به لحاظ صادراتی محدودیتی داشته باشند چراکه ما ابتدا بازار داخل را تامین می کنیم و مازاد تولید را صادر میکنیم.
در ادامه سعید عسکرزاده دبیر کل انجمن سنگ آهن کشور در خصوص شایعه خروج معاملات سنگ آهن از بورس کالا گفت: با توجه به شرایط موجود کشور خروج معاملات محصولات سنگ آهنی از بورس کالا و قیمتگذاری دستوری نمیتواند تصمیم خوبی باشد.
وی ادامه داد: قیمتگذاری دستوری هیچ گاه نتیجه مثبت و درستی نداشته و بعید میدانم این موضوع اجرایی شود. قیمتگذاری دستوری بزرگترین ضربه را به تولید کنندگان میزند، تولیدکنندگان مخصوصا تولیدکنندگان کوچک و متوسط از شیوه قیمتگذاری دستوری کالاها متضرر میشوند.
وی افزود: در صورت اجرایی شدن این موضوع تعطیلی و بیکاری بسیاری از تولید کنندگان را باید شاهد باشیم. البته لازم به ذکر است که اوضاع نابسامان اقتصادی منجر میشود تا تصمیمات زیادی گرفته شود که صرفا مناسب و مفید نیستند. اما باید بدانیم که تصمیمات خلقالساعه این چنینی عواقب ناخوشایندی را در پیش دارد.
عسکرزاده عنوان کرد: نابسامانی در هر کدام از اعضای زنجیره فولاد، منجر به نابسامانی در تمام زنجیره میشود و مشکلاتی را ایجاد میکند، بهعنوان مثال بستن عوارض به صادرات سنگ آهن از دیگر تصمیماتی است باید اصلاح شود چرا که این موضوع منجر به رانت در زنجیره میشود. لذا به نظر می رسد که رفع عوارض در صادرات سنگ آهن به چرخه تولید و همچنین توسعه تولید در کشور کمک کند.
دبیر کل انجمن سنگ آهن تاکید کرد: ما خواهان رفع این موضوع و اصلاح قانون جدید هستیم.