به گزارش می متالز، در نخستین روز پاییز معاملات تالار شیشهای با هیجان روز گذشته ادامه پیدا کرد و شاهد ثبت رکوردهای جدید برای تمام نماگرهای بازار بودیم. از این رو علاوه بر جو مثبت در گروه های بزرگی همچون فلزی-معدنی و پالایشی، در گروههای کوچکتری مانند دارویی، غذایی، قندی و سیمانی با ادامه روند ورود نقدینگی، اغلب نمادها، رشد بیش از چهار درصد قیمت را تجربه کردند.
اما در بین هیجانات مثبت روز جاری، گروه خودرو که در هفته اخیر مورد اقبال فعالان بازار قرار گرفته بود، دیروز را بدون هیجان خاصی پشت سر گذاشت. در این گروه پس از رشد اخیر شاهد افزایش عرضه در نمادهای «خساپا»، «خپارس»، «خودرو»، «خریخت»، «خچرخش»، «خلنت» و «خنصیر بودیم و همچنین نماد «خساپا» تا مرز صف فروش نیز پیش رفت.
از سوی دیگر روز گذشته «خکاوه» از نامعلوم بودن زمان شناسایی سود طرح کلید به کلید صحبت کرد. در این شفاف سازی آمده: عملیاتی و محقق شدن طرح کلید به کلید ریاست محترم جمهور در صورتی قابلیت اجرایی دارد که کلیه موارد مرتبط با این طرح (تامین اعتبار از محل صندوق توسعه ملی، ایجاد گشایش اعتبار توسط بانکهای عامل و ...) مهیا و آماده باشد ضمن اینکه با توجه به عوامل متعدد دخیل در این طرح تعیین آثار ریالی که برنامه ای دو یا چند ساله میباشد در حال حاضر امکان پذیر نیست. از سوی دیگر به اطلاع کلیه سهامداران و فعالان بازار میرساند که تا تاریخ تهیه این گزارش زیان شش ماهه شرکت بالغ بر 107 میلیارد تومان است. در مجموع دیروز گروه خودرویی با دادوستد بیش از 722 میلیون سهم به ارزش 113 میلیارد تومان بازدهی منفی یک درصدی را به همراه داشت.
در گروه سرمایه گذاری اکثر نمادها در محدوده مثبت داد و ستد شدند، صف خرید سنگین نماد «وخارزم» از ابتدای بازار مورد توجه بود. از این رو دیروز شاهد ورود بیشترین حجم نقدینگی جدید به این گروه به میزان 35 میلیارد تومان بودیم. در این گروه نیز 657 میلیون سهم به ارزش 87 میلیارد تومان دادوستد شد که بازدهی 3.8 درصدی را به دنبال داشت.
همچنین در گروه بانکی نیز تمام نمادها در محدوده مثبت و اغلب صف خرید را تجربه کردند. در این گروه «وتجارت» بیشترین حجم دادوستدهای کل بازار را به خود اختصاص داد. این گروه نیز دیروز 28 میلیارد تومان نقدینگی جدید جذب کرد.
در سیمانی ها نیز روند مثبت معاملات به جز در نمادهای «سصفها»، «ساروم» و «سیدکو» ادامه یافت. در این گروه دیروز «سخوز» با تعدیل 40 درصدی سود خود را از 680 ریال به 950 ریال افزایش داد. گفتنی است معاملات این گروه در صورت ادامه رشد طی روز آینده به سطوح مقاومتی مهمی خواهد رسید. از این رو معاملات 11 میلیارد تومانی سبب بازدهی 3.5 درصدی این گروه شد.
در گروه فلزات اساسی ، دیروز «ذوب» با حجم تقاضای قابل توجهی روبرو شد. اما «فولاد» و «فخوز» و «هرمز» و «کاوه» تقریبا متعادل معامله شدند. همچنین در این گروه «فزرین»، «فرآور»، «فاسمین»، «کیمیا»، و «زنگان» نیز مورد توجه قرار گرفتند. همچنین در این گروه شرکت ملی صنایع مس ایران، دیروز 500 تن مس مفتول با قیمت پایه 292,806 ریال به ازای هر کیلو در بورس کالاعرضه کرد که این معامله با میانگین قیمت 545,267( 86.22 درصد بالاتر از پایه و 11.38 درصد بالاتر از میانگین معامله قبلی) انجام شد.
در گروه معدنی نیز افزایش تقاضا اکثر نمادها را به صف خرید رساند. از این رو «کگل»، «کچاد» و «کروی» در این گروه به صف خرید رسیدند. گفتنی است با شروع موج جدید افزایش نرخ های جهانی به خصوص در بخش سنگ آهن، می توان انتظار گزارش های مساعد شش ماهه از این دوقلوی سنگ آهنی را داشت.
در مجموع شاخص کل با رشد 4534 واحدی در ادامه روند سقف شکنی های پیاپی خود را به قله 165 هزار و 72 واحد رساند. شاخص هم وزن نیز دقیقا رشدی مشابه شاخص کل را تجربه کرد و با رشد 793 واحدی برای اولین بار به پله 28 هزار و 728 واحد رسید.
در این بین بیش از چهار میلیارد و 800 میلیون ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 372 میلیارد تومان در بورس دادوستد شد که از این میزان یک هزار و 212 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این بازار اختصاص داشت. از این رو ارزش معاملات خرد در بورس و فرابورس به بیشترین میزان خود در 10 روز کاری اخیر رسید. همچنین گفتنی است گفتنی است در ادامه روند ورود نقدینگی جدید به بازار، دیروز نیز خالص خرید اشخاص حقیقی به رقم 188 میلیارد تومان رسید که بیشترین جذب پول جدید در گروه بانکی و سرمایه گذاری اتفاق افتاد.
در بین صنایع بورسی گروه شیمیایی، فلزی و فرآورده های نفتی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. همچنین در بین نمادهای تاثیرگذار بر شاخص، معاملات «فارس»، «کگل»، «همراه» و «شپنا» بیش از سایرین در رشد نماگر اصلی نقش داشتند.
در فرابورس هم ایفکس به روند صعودی خود ادامه داد و با رشد 23 واحدی کانال 1900 واحد را فتح کرد. در این بازار نیز بیش از 877 میلیون ورقه بهادار به ارزش 730 میلیارد تومان دادوستد شد که از این میزان 324 میلیارد تومان به معاملات خرد سهام وحق تقدم در فرابورس اختصاص داشت.
در این بازار معاملات پُرحجم و مثبت «ذوب»، «زاگرس» و «شاوان» بیشترین تاثیر را در تقویت شاخص داشتند. اما «مارون» همچون روز گذشته سبب عقبگرد هشت واحدی آیفکس شد.
نماد «تاپکیش» که روز گذشته برای اولین بار در فرابورس عرضه شد دیروز با صف خرید بیش از 100میلیون سهمی در سقف قیمت به کار خود ادامه داد. دیروز تنها 66 هزار سهم از این نماد به ارزش 11 میلیون تومان در قیمت 1785 ریال معامله شد.