تاریخ: ۰۸ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۳:۲۶
بازدید: ۲۵۸
کد خبر: ۱۹۴۵۸
سرویس خبر : آهن و فولاد
همایون دارابی، مدیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک آینده:

بازار محصولات فولادی در مسیر اصلاح و شفافیت

می متالز - همایون دارابی، مدیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک آینده و کارشناس بازار فولاد در مورد آزادسازی سقف رقابت معاملات همچون گروه فولادی در بورس کالا و تحولات آن گفت: پیش از آزادسازی سقف رقابت محصولات فولادی در بورس کالا، همان طور که از سوی کارشناسان و فعالان صنعت تاکید شد، افزایش قیمت ها در بازار آزاد مشاهده شده بود که با آزادسازی سقف رقابت ها، شاهد نزدیک شدن قیمت های بازار رسمی و غیر رسمی و در نتیجه، کاهش فاصله قیمتی و حمایت از تولیدکنندگان بودیم.
بازار محصولات فولادی در مسیر اصلاح و شفافیت

به گزارش می متالز، به گفته دارابی، پس از آزادسازی سقف رقابت معاملات برای فولادسازان، شاهد رشد منطقی قیمت ها در بازار رسمی بودیم به‌طوری که شمش فولاد خوزستان 42 درصد، ورق گرم B فولاد مبارکه 14 درصد، ورق گرم C فولاد مبارکه 19 درصد، میلگرد ذوب آهن 36 درصد، تیرآهن ذوب آهن 20 درصد و میلگرد فولاد خراسان نیز 37 درصد رشد قیمت معاملات رخ داد.

دارابی با بیان اینکه این قیمت‌ها مدت‌ها قبل در بازار آزاد رخ داده بودند، افزود: آنچه که پس از آزادسازی سقف رقابت در بورس کالا اتفاق می‌افتد، حذف تدریجی فاصله قیمتی مخرب و تاثیرگذار در مورد آینده شرکت‌ها است. زیرا اگر جریانی که در حال پیشرفت بود، ادامه پیدا می‌کرد، در نهایت به ورشکستگی بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در کشور منجر می‌شد. به‌طور مثال در زمانی که ورق فولاد در بورس کالا با قیمت 2 هزار و 400 تومان مورد معامله قرار می‌گرفت، قیمت قراضه در بازار آزاد حدود 2 هزار و 600 تومان بود. در عین حال قیمت ورق در بازار آزاد کمتر از 5 هزار تومان به دست مشتریان نمی‌رسید.

مدیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک آینده تصریح کرد: تصمیم آزادسازی سقف رقابت برای معاملات فولاد باعث اصلاح قیمت‌ها در بازار آزاد خواهد شد.

وی به افزایش تقاضا در بورس طی چندماه گذشته اشاره کرد و اظهار داشت: واقعیت امر آن است که با شرایط اقتصادی کشور ما، تقاضای بسیاری از محصولات هرگز واقعی نبوده و نیست. به طوریکه با احتساب قیمت پایه ارزان برای محصولات فولادی، مشخص بود که صف تقاضای سنیگینی برای خرید این محصولات تشکیل می شود و در این بین واحد تولیدی پایین دستی از این خرید محصول با تخفیف بی نصیب می ماند. اما امروز که سقف رقابت آزاد شده، دیگر اثری از صف های طولانی خرید وجود ندارد و واحدهای تولیدی همانند قبل می توانند به تامین نیاز خود از بورس کالا بپردازند.

دارابی افزود: باید به صادرکنندگان و متقاضیان دریافت ارز اجازه داد در فضای آزادتری به انجام معامله بپردازند تا قیمت واقعی ارز در این بازار رقم بخورد نه در کوچه پس‌کوچه‌ها؛ چراکه هم اکنون نیز قیمت‌های بازار آزاد ارز متناسب با واقعیت‌های تولیدی و صنعتی و اقتصادی کشور نیست و برخی ها با سوء استفاده و کسب سودهای بادآورده به نرخ های کنونی دامن می زنند. این در شرایطی است که بازارها در مسیر شفاف و اصلاح در حرکت است و قطعا قیمت‌ها تعدیل خواهند شد.

مدیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک آینده در پایان به تجربه آزادسازی سقف رقابت در یک ماه گذشته خاطرنشان کرد: آزادسازی سقف رقابت در مورد آلومینیوم، مس و فولاد نشان داده است که واقعی‌سازی قیمت‌ها به مهار لجام‌گسیخته قیمت‌ها منجر می‌شود. پس از آزادسازی دامنه نوسان معاملات، تا حدودی شاهد منطقی شدن قیمت‌ها و بازگشت به مسیر صحیح روند عرضه و تقاضا هستیم.

عناوین برگزیده
اجاره بدون پورسانت
ورود شورای‏‌شهر نیویورک به مساله «مسکن»؛ پرداختی مستاجر‌ها به آژانس‏‌ها متوقف شد

اجاره بدون پورسانت