تاریخ: ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۹:۴۷
بازدید: ۱۷۵۲
کد خبر: ۲۰۰۴۱۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

علت اعتراضات روز‌های اخیر مردم روستای «راوه» چه بود/ مردم و محیط زیست، معترض به تاسیس معدن مس در نزدیکی روستا

علت اعتراضات روز‌های اخیر مردم روستای «راوه» چه بود/ مردم و محیط زیست، معترض به تاسیس معدن مس در نزدیکی روستا
‌می‌متالز - چند روز گذشته ویدئو‌هایی در فضای مجازی از اعتراض اهالی روستای راوه (از توابع شهرستان دلیجان) به احداث معدن مس در نزدیکی روستا منتشر شده است. دیارآفتاب برای پیگیری موضوع گفتگویی با دهیار این روستا ترتیب داده است.

به گزارش می‌متالز به نقل از پایگاه خبری دیار آفتاب، راوه، روستایی از توابع شهرستان دلیجان استان مرکزی است که جمعیتی حدودا ۳هزار نفری دارد. چند روز گذشته ویدئو‌هایی در فضای مجازی از اعتراض اهالی این منطقه به احداث معدن مس در نزدیکی روستا منتشر شده است. دیارآفتاب برای پیگیری موضوع گفتگویی با دهیار این روستا ترتیب داده است که مشروح آن را در ذیل مطالعه می‌کنید.

سلمانی دهیار روستای راوه از توابع شهرستان دلیجان در خصوص اعتراضات چند روز گذشته مردم این روستا جهت جلوگیری از احداث معدن مس در نزدیکی آنجا، گفت: این معدن در سال ۱۳۸۳ مجوز اکتشاف گرفته است، ولی با توجه به فاصله بسیار کم (۲۰۰-۳۰۰ متر) با مزارع مردم روستا و فاصله حدودا ۵کیلومتری با روستا و تخریب‌های زیست محیطی که به بار می‌آورد، اعتراض مردم منطقه را به همراه داشته است.

وی علت اصلی اعتراضات مردم روستا را آلودگی زیست محیطی معدن دانست و گفت: بنا بر شنیده‌ها در جداسازی مس از ناخالصی ها، از اورانیوم استفاده می‌شود و همین باعث می‌شود تا هوای منطقه تا چند ده کیلومتر آلوده شود.

سلمانی افزود: با توجه به اینکه راوه زیر مجموعه محیط زیست استان قم محسوب می‌شود، در سال ۱۳۹۲ محیط زیست قم منطقه ما (منطقه پلنگ دره) را حفاظت شده اعلام کرده است و همین باعث شده تا محیط زیست هم نسبت به احداث این معدن معترض باشد چرا که احداث آن را مغایر با قوانین منطقه محافظت شده می‌داند.

دهیار راوه با بیان اینکه کارخانه سیمان در نزدیکی روستا قرار دارد و در زمان تاسیس آن توافق شد که یک درصد فروش آن به منطقه تعلق بگیرد، گفت:، ولی پس از تاسیس و فروش محصول کارخانه، این اتفاق نیفتاد و مردمی که برای تاسیس کارخانه سیمان مشتاق بودند با این عدم پایبندی به توافق صورت گرفته، بدبین شدند و الان هم با توجه به تغییر نام معدن مس، نسبت به احداث این معدن هم بدبین شده و معترض اند. در حال حاضر هم عدم پایبندی به توافق صورت گرفته و تجربه بدی که اهالی منطقه نسبت به کارخانه سیمان دارند باعث شده تا اعتراضات نسبت به احداث معدن مس بیشتر شود.

وی افزود: اعتراضات مردمی حدود یک هفته قبل (اواخر بهمن ماه) با ورود ماشین‌های حفاری معدن به منطقه به اوج خود رسید و مردم با تجمع در نزدیکی معدن خواستار توقف حفاری شدند. پس از آن نیز برای پیگیری مطالبات خود، با در دست داشتن پلاکارد‌هایی به تهران رفته و در مقابل ساختمان قوه قضائیه خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. پس از این اعتراض قرار شد کارشناس قوه قضائیه به همراه کارشناس محیط زیست به راوه آمده و موضوع را از نزدیک پیگیری کنند که فعلا این اتفاق نیفتاده است.

علت اعتراضات روز‌های اخیر مردم روستای «راوه» چه بود/ مردم و محیط زیست، معترض به تاسیس معدن مس در نزدیکی روستا

سلمانی با اشاره به بازداشت شدن نیرو‌های محیط زیست و تعدادی از اهالی منطقه در جریان اعتراضات مردمی، گفت: این بازداشت‌ها که به دستور دادستان دلیجان انجام شد، باعث شد تا تشنج در میان اهالی منطقه بیشتر شود.

وی با اشاره به توافقی که سال ۱۳۸۶ با مالک معدن انجام شد، گفت: مالک این معدن موافقت کرد اسم معدن به نام "راوه" باشد، ولی در حال حاضر این معدن "دالی دلیجان" نامگذاری شده است.

دهیار راوه با بیان اینکه سرمایه گذار این معدن در توافقات اولیه این قول را داد که برای احداث این معدن نظر اهالی منطقه را جلب کند، تشریح کرد: متاسفانه این اتفاق رخ نداده و این عدم توافق با اهالی منطقه در کنار خطراتی که احداث معدن برای منطقه و روستای راوه ایجاد می‌کند باعث شده تا روستاییان به این موضوع معترض باشند.

سلمانی با اشاره به مشکل مشابهی که در معادن مس وجود دارد، گفت: در بازدیدی که از معادن مس کرمان داشتم متوجه شدم که در آن جا هم مردم منطقه اعتراضاتی داشتند. با توجه به اینکه تعداد ۳۰پروانه چرای دام در منطقه راوه داریم، زمانی که معدن احداث شود یک سری از مراتع از بین می‌روند؛ همچنین به علت حفاری ۴۰۰ تا ۵۰۰متری زمین، آب‌های زیر زمینی و سطحی منطقه نیز تاثیر قرار می‌گیرد. در واقع با توجه به اینکه احداث این معدن مشکلات زیادی را برای مردم منطقه به وجود می‌آورد، ولی متاسفانه هیچ پیش بینی خاصی نشده که چه نفعی به مردم منطقه می‌رساند.

سلمانی با بیان اینکه مسوولین نباید بخاطر اشتغال اهالی منطقه در کارخانه سیمان، منتی بر سر مردم روستا بگذارند، گفت: این حداقلی‌ترین حق اهالی منطقه است که از کارخانه‌ای که در نزدیکی آنان فعالیت می‌کند، نفعی هم به آنان برسد و این منت گذاشتن‌ها مردم را آزرده خاطر می‌کند.

وی با بیان اینکه فعلا احداث این معدن متوقف شده است تا رسیدگی‌ها صورت پذیرد، گفت: پس از اعتراضات مردمی به احداث این معدن، دستور توقف ساخت و ساز آن صادر شده تا بازرسی‌ها انجام شود و مجوز‌های لازم اخذ گردد. قرار است جلسه‌ای بین اهالی و سرمایه گذار در فرمانداری دلیجان برگزار شود تا به نتیجه‌ای برسیم.

منبع: پایگاه خبری دیار آفتاب

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده