به گزارش میمتالز، در این خصوص، شروین مختاری عضو هیات مدیره و سخنگوی معدن دالی اظهار داشت: این معدن مجوز بهره برداری در سال ۹۱ اخذ کرده و همه مجوزها را از مراجع ذی صلاح دریافت کرده است؛ بنابراین هرگونه اخلال در روند بهرهبرداری از معدن نه تنها به زیان سرمایهگذار بلکه برخلاف منافع ملی کشور به خصوص در سال جهش تولید است.
وی با اشاره به اهمیت کاهش سهم نفت در اقتصاد ایران، افزود: بر اساس سیاستهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در راستای تحقق این برنامه، تمام معادن راکد لازم است به چرخه تولید بازگشته و در سال جهش تولید سهم تولیدات معدنی را در اقتصاد ایران افزایش یابد که این طرح هم یکی از مهمترین پروژهها با توجه به اهمیت فلز مس در ایجاد ارزش افزوده و صنایع پایین دستی است.
وی با اشاره به جایگاه اقتصادی معادن به خصوص در اقتصاد بدون نفتی اظهار کرد: در دورهای که مس به عنوان یکی از فلزات پرتقاضا و ارزشمند شناخته میشود بهره برداری از این معدن میتواند شکوفایی اقتصادی را به دنبال داشته باشد و اشتغال زایی پایدار و درآمد خوبی را برای کشور و منطقه ایجاد کند چرا که صنایع بسیاری به مس به عنوان ماده اولیه نیاز دارند.
مختاری تصریح کرد: معدن دالی در استان مرکزی شهرستان دلیجان و در ۸ کیلومتری روستای راوه واقع شده است و این معدن ۵ میلیون تن ذخیره قطعی و ۱۲ میلیون تن ذخیره تخمینی با عیار نیم درصد دارد. همچنین با توجه به اکتشافات انجام شده به عنوان یکی از مهمترین ذخایر در کشور برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال زایی شناخته میشود.
وی تأکید کرد: علیرغم جریانسازیهایی که برای این معدن از نظر زیست محیطی ایجاد شده است، فعالیت معدن هیچگونه خسارات را برای اطراف ایجاد نمیکند و تمام برآوردها و آزمایشها و همچنین نظارتهای مستقیم بیانگر این نکته است که آب و منابع طبیعی منطقه هرگز با مشکل از لحاظ آلودگی روبرو نخواهند شد.
مختاری تصریح کرد: با گذشت چند سال از دریافت پروانه به دلایل مختلفی که بیشتر مربوط به بومیان منطقه بوده است، این معدن در حال حاضر غیر فعال بوده و با در نظر گرفتن قانون فعال شدن معادن راکد اگر بهرهبرداری آغاز نشود احتمال باطل شدن مجوزها وجود دارد.
به گفته وی، سازمان صمت نیز این موضوع را تأیید کرده و بر اساس برنامههایی که بهرهبردار ارائه کرده فعالیت و آغاز به کار معدن برای روستاییان امتیازات و دستاوردهای بسیاری ایجاد میکند که در بخش راهسازی، عمران آبادی، زیرساختها، آموزشی و درمانی است.
به گفته مختاری، زمانی که معدن برای استخدام و به کارگیری بومیان در آغاز فعالیت معدن آگهی داده است ۱۲۰۰ نفر از روستائیان اعلام آمادگی کردهاند که در صورت آغاز بهکار، این بخش عمده از بومیان منطقه دارای شغل پایدار خواهند شد.
وی تصریح کرد: با بهره برداری معدن و تحویل ماده اولیه به صنعت کشور عوارضی نیز برای دهیاری روستا در نظر گرفته شده که به حساب دهیاری واریز خواهد شد و نقش عمدهای در آبادانی این روستا را دارد، اما علیرغم اینکه بارها این موضوع اعلام شده ظاهرا پیام سرمایهگذار به درستی برای بومیان منطقه مطرح نشده و آنها نگران شدهاند که فعالیت معدن هیچ منافعی برای آنها ایجاد نمیکند.
مختاری افزود: سرمایهگذاران و بهرهبردار به هیچ عنوان قصد ندارند با استفاده از قدرت قانون در منطقه فعالیت اقتصادی خود را آغاز کند بلکه به دنبال تعامل و تفاهم با بومیان منطقه هستند، زیرا یقین داریم این نوع ارتباط پایدارتر و سازندهتر است.
منبع: خبرگزاری فارس