تاریخ: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۰:۴۵
بازدید: ۲۷۶
کد خبر: ۲۰۱۱۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

دلیل مخالفت ترامپ با سیاست انقباضی بانک مرکزی چیست؟

می متالز - آمارهای اقتصادی منتشره امریکا طی چند ماه اخیر نشان از کامیابی اقتصاد این کشور دارد. نرخ بیکاری به کمترین میزان طی ۴۷ سال اخیر رسیده و تورم و نرخ رشد GDP در شرایط آرمانی مطابق با پیش بینی اقتصاددانان و سیاستگذاران جلو می رود. فدرال رزرو نیز با تحقق ارقام هدفگذاری شده مانند نرخ تورم، سیاست اتقباضی رشد تدریجی نرخ بهره را ادامه می دهد، سیاستی که باعث تقویت نرخ دلار و افزایش شاخص این ارز به رکوردهای تاریخی شده است.
دلیل مخالفت ترامپ با سیاست انقباضی بانک مرکزی چیست؟

به گزارش می متالز، سیاست فدرال رزرو اما همواره با انتقادهای دونالد ترامپ مواجه شده است. وی معتقد است نباید حالا که رشد اقتصادی اوضاع مناسبی دارد هزینه وام گیری را برای شرکتهای امریکایی را بالا برد و باعث کاهش سودآوری آنها شد. اما آیا به راستی دلیل اصلی مخالفت ترامپ با نهاد سیاست گذاری پولی ایالات متحده به همین جا ختم می شود؟

 ترامپ از زمان روی کار آمدن خود به طور مداوم درگیر جنگ های تجاری با کشورهای مختلف دنیا شده و تعرفه هایی را بر واردات محصولات مصرفی و نهاده های تولید به امریکا وضع نموده است. این امر باعث افزایش هزینه های تولید شرکتها و هزینه های خانوارهای شده است. شاخص CPI یا شاخص بهای مصرف کننده یکی از کلیدی ترین شاخص ها در اقتصاد برای اندازه گیری نرخ تورم در یک جامعه می باشد و تاثیر زیادی بر سطح زندگی مردم یک کشور خواهد داشت. رشد این شاخص طی ماه های اخیر نشان می دهد که هزینه های خانوارها از زمان راه اندازی جنگ تعرفه ای همواره صعودی بوده است و این مسئله برای دولت ترامپ در آستانه انتخابات میان دوره ای کنگره امتیاز مثبتی به حساب نمی آید. حال ترامپ قصد دارد که با کاهش هزینه شرکتها از طریق تثبیت نرخ بهره اثر منفی جنگ تعرفه ای خود را خنثی نماید.

از سوی دیگر، افزایش نرخ بهره بانکی ایالات متحده نیز شاخص دلار را پیوسته تقویت نموده و دلار قوی به معنای کاهش رقابت صادرکنندگان یک کشور می باشد. کاهش قدرت صادرکنندگان امریکا و حضور کمرنگ آنها در برخی بخشها و نیز عدم صادرات از سوی دیگر کشورها به امریکا در نتیجه تعرفه های وضع شده موجب شده تا کشتی داران هزینه های بیشتری را برای مراجعه به بنادر آمریکا طلب نمایند که خود عاملی در جهت تضعیف بیشتر قدرت صادرکنندگان ایالات متحده می باشد.

ترامپ در دسامبر سال گذشته لایحه ای را به تصویب کنگره رسانید که به موجب آن مالیات شرکتهایی که در داخل خاک آمریکا فعالیت می کنند را به شکل چشمگیری کاهش می داد. هدف وی از این طرح جذب سرمایه های خارج از آمریکا به داخل کشور بود. با این وجود، رشد نرخ بهره بانکی در این کشور در حال خنثی کردن تاثیر مثبت این لایحه بوده و دستاورد این طرح برای ترامپ صرف نظر از تجارت شخصی خانوادگی وی، جز کاهش درآمدهای دولت از محل اخذ مالیات نبوده است.

آمار قوی اقتصادی آمریکا همچنین نرخ بازده اوراق خزانه ایالات متحده را به رکورد تاریخی هفت ساله ۳.۳۲۶ رسانده است. تجاوز این نرخ از سطح روانی ۳ و همبستگی منفی بازدهی اوراق و بورس وال استریت باعث شده تا روزهای خوب بازار سهام آمریکا کمی به تیرگی گراییده و طی هفته قبل روندی کاهشی را بر سر راه خود شاهد باشد. یکی از افتخارات ترامپ رساندن شاخص های بازار سهام نیویورک به رکورد تاریخی است و وی نمی خواهد که این امتیاز را از دست بدهد.

 برخی اقتصاددانان معتقدند که روند صعودی ارزش دلار در سه ماهه پایانی امسال و ابتدای ۲۰۱۹ متوقف شده و فاز جدیدی از کاهش ارزش پدیدار خواهد شد. امری که می تواند هم برای سیاست های دونالد ترامپ و هم برای رونق کامودیتی ها در جهان پالس مثبتی را صادر نماید.

منبع: پلنر
عناوین برگزیده