به گزارش میمتالز، فرهنگ حسینی با ارائه گزارشی با عنوان "چشم انداز بازار کامودیتی و بورس ایران" در همایش بورس ۱۴۰۰ اعلام کرد: در بررسیها از روند بازار P/E شاخص بورس در مرداد ماه نسبت به سالهای قبل خیلی متفاوت بوده و فاصله داشته است. این موضوع نشان میدهد باید سهمهای دارای P/E مناسب و پایین را برای سرمایه گذاری انتخاب کرد چراکه با توجه به رونقی که داشتند اصلاح کمتری را در دوران رکود تجربه کردند.
ابرچرخهای در کامودیتیها وجود دارد که نشانههای آن تقویت تقاضای چین (صنعت خودرو، پروژههای زیربنایی)، انرژی پاک (افزایش تقاضا در فلزات، افزایش قیمت مس)، عدم سرمایه گذاری جدید (شیل عامل محدودکننده نفت)، بازارهای نوظهور (رشد جمعیت و گسترش زیرساخت ها)، انتظارات تورمی (سیاست مالی انبساطی و افزایش عرضه پول، ضعیف شدن دلار) و شوک کوید ۱۹ (واکسیناسیون و بازگشت تقاضا) است
کشور چین به حالت عادی پیش از کرونا بازگشته و تداوم رشد اقتصادی دارد. همچنین تزریق بودجه در زیرساختها و انرژیهای پاک آن وجود دارد و در همین راستا اخیرا منازعاتی را با استرالیا داشته است.
با فرض سهم ۳۰ درصدی از خودروهای الکتریکی و رشد تقاضای خودرو بین سه تا پنج میلیون تن به تقاضای سالانه مس تا پایان سال ۲۰۲۰ افزوده میشود. صنعت سنگ آهن ایران تحت تاثیر کشورهای دیگر قرار ندارد، اما صنعت فولاد نیز تاثیرپذیر از عرضه و تقاضا است.
اثر توافق اوپک پلاس، اقدامات مثبت عربستان، کاهش حفاری شیل به یک پنجم، کاهش سرمایه گذاریها و آغاز تقسیم سود در تولیدکنندگان شیل بر روی نفت ایران مثبت بوده است. سیاستهای در پیش گرفته بایدن از قبیل کاهش عرضه نفت و گاز آمریکا، ممنوعیت صدور اجاره نامه برای حفاری در زمینهای فدرال، لغو مجوز احداث خط لوله، امضای تعلیق اجاره نامههای جدید نفت و گاز و زغالسنگ عرضه نفت را کاهش میدهد.
پالایشیها نیز تحت تاثیر ETF دولت خیلی رشد کردند، اما امروز انتظار میرود به دلیل رشد قیمت نفت جهش در سودآوری داشته باشند. اوره نیز رابطه خوبی با قیمت نفت و زغالسنگ دارد و در یک راستا قرار دارند که چشم انداز مثبتی داشته، اما در داخل اوضاع مناسبی ندارد.
براین اساس، گزارش کامل ارائه شده را میتوان اینجا مشاهده کرد.
منبع: بورس پرس