به گزارش میمتالز، طلا در دو هفته گذشته تقریبا جابهجایی خاصی نداشت و کار خود را در حالی در هفته معاملاتی به پایان رساند که در این بازه زمانی در دو مقطع موقتی به کانال ۱۶۰۰ دلاری نیز سقوط کرده بود. از سوی دیگر با به پایان رسیدن ماه مارس، این ماه به سومین ماه متوالی تبدیل شد که بازده طلا نزولی بوده است؛ پس از ماههای ژانویه و فوریه، طلا تحتتاثیر بهبود چشمانداز اقتصادی و پیشرفت واکسیناسیون و افزایش نرخ سود اوراق قرضه در ماه مارس نیز حدود ۵/ ۱درصد از ارزش خود را از دست داد.
اما از سوی دیگر بیتکوین به عنوان بزرگترین و پرطرفدارترین رمزارز جهان با افزایش ارزش ۳۰ درصدی در ماه سوم سال جاری میلادی، برای ششمین ماه متوالی بازدهی صعودی را بهثبت رساند. قیمت بیتکوین از ابتدای سالجاری تاکنون در حدود ۱۰۰ درصد افزایش داشته است. تحلیلگران بانک جیپیمورگان اعلام کردهاند که کاهش چشمانداز نوسانات قیمتی بیتکوین میتواند سبب استقبال بیشتر شرکتها و بانکهای بزرگ از این بازار شود.
در حالیکه طلا در ابتدای روز پنجشنبه در حوالی مرز ۱۷۰۰ دلاری در حال معامله بود، با افزایش ۳/ ۱ درصدی ارزش این فلز ارزشمند به مرز ۱۷۳۰ دلاری رسید. در همین روز نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا در حدود ۴ درصد کاهش پیدا کرد و به زیر مرز ۷/ ۱ درصدی بازگشت. با این وجود برخی از تحلیلگران بر این باورند که پیشروی نسبتا قدرتمند طلا در روز پنجشنبه فقط اصلاح قیمتی در بازاری با زمینه نزولی است.
فیلیپ استریبل استراتژیست ارشد بازار در Blue Line Futures در شیکاگو معتقد است که طلا قبل از اینکه به ادامه روند نزولی خود بازگردد، توانایی گذر از مرز ۱۷۴۰ دلاری را نیز دارد. اما به احتمال زیاد پس از آن و زمانی که نرخ سود اوراق قرضه روند صعودی خود را ادامه دهد، طلا مجددا به روند نزولی بازمیگردد. افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه که به عنوان بازار بدون ریسک شناخته میشود با افزایش هزینه فرصت نگهداری کالاهایی مانند طلا، تقاضای آنها را کاهش میدهد. همچنین یکی دیگر از فشارهایی که بر طلا وارد میشود مسیر صعودی ارزش دلار آمریکا در هفتههای اخیر بوده است. شاخص دلار آمریکا در روزهای اخیر در تلاش برای گذر از مرز ۹۳ واحدی بوده است؛ مقداری که بالاترین ارزش دلار آمریکا در پنج ماه اخیر بهحساب میآید و همین موضوع نیز ارزش طلا برای صاحبان دیگر ارزها را افزایش داده است.
با اینکه وضعیت کلی اقتصاد و عوامل کلان بیشتر سیگنال نزولی برای طلا را به بازار مخابره میکنند، اما ترس از تورم احتمالی با توجه به اقدامات حمایتی حجیم بایدن میتواند تا حدودی سبب فرار طلا از وضعیت فعلی باشد. روز چهارشنبه جو بایدن درباره برنامه الحاقی شغلی ۲ هزار میلیارد دلاری خود سخن گفت و همین موضوع نیز تا حدودی از قیمت طلا حمایت کرد. برخی از اقتصاددانان بر این باورند که با بازگشت سطح فعالیت اقتصادی به حالت نرمال بهدلیل پیشرفت واکسیناسیون و افزایش سطح تقاضا و همچنین بستههای حمایتی عظیم مدنظر جو بایدن، احتمال افزایش تورم نسبت به هدفگذاری فدرالرزرو اندک نیست. این موضوع را نیز باید در نظر گرفت که افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه با افزایش هزینه نگهداری طلا، تاکنون توانسته است چشمانداز تورمی و اثر صعودی آن بر قیمت طلا را خنثی کند.
در بخش تقاضای فیزیکی طلا، روز گذشته خبری مهم مخابره شد؛ واردات طلای هند در ماه مارس با افزایش ۴۷۱ درصدی نسبت به سال گذشته به رکورد ۱۶۰ تن در ماه رسید. کاهش تعرفه واردات طلا از سوی مقامات هندی و همچنین کاهش قیمت طلا در ماههای اخیر سبب افزایش جهش تقاضای هند شده است. در ماههای اخیر نیز بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکردند که با کمشدن خطر ویروسکرونا افزایش تقاضای طلا از سوی کشورهایی مانند هند برای مصارفی مانند جواهرات که در طول دوره کرونا کاهش پیدا کرده بود، میتواند از قیمت طلا پشتیبانی کند. هند دومین مشتری بزرگ طلا در سطح جهان بهشمار میرود.
مسیر صعودی بیتکوین همچنان ادامه دارد و پر طرفدارترین رمزارز جهان با افزایش قیمت بیش از ۳۰ درصد در ماه مارس برای ششمین ماه متوالی بازدهی ماهانه مثبت را به ثبت رساند. در طول دو روز گذشته برای ساعاتی قیمت بیتکوین مجددا از مرز ۶۰هزار دلاری عبور کرد، اما مجددا به کانال ۵۹ هزار دلاری بازگشت. در طول ماههای گذشته افزایش استقبال شرکتهای بزرگ و معتبر جهانی به این رمزارز و همچنین هجوم سرمایهداران برای حفظ ارزش دارایی خود به سوی این بازار سبب شده تا قیمت این پول دیجیتال با سرعت قابلملاحظهای افزایش پیدا کند.
درحالحاضر تحلیلگران بانک جیپیمورگان میگویند که شاخصهای پیشبینی نوسان قیمت بیتکوین در حال کاهش است و همین موضوع احتمالا سبب خواهد شد که نهادها، شرکتها و بانکها با خیال آسودهتری دست به سرمایهگذاری در بازار بزنند. بر اساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ محاسبات نشان میدهد شاخص نوسانات بیتکوین در بازه سه ماهه آتی نسبت به ماه فوریه کاهش پیدا کرده است و همچنین شاخص نوسانات شش ماهه این رمز ارز نیز با ثبات باقی مانده است. تحلیلگران بر این باورند که هرچه شاخص نوسانات بیتکوین کمتر شود، مشتریان نهادی این بازار استقبال بیشتری نسبت به این بازار پر ریسک نشان خواهند داد. مدیران شرکتهای بزرگ برای مدیریت ریسک داراییهای تحتاختیار خود ناگزیر از اجتناب از ریسک بالا هستند. هرچه نوسانات قیمتی یک دارایی بالا باشد میزان ریسک سرمایه مصرفشده در آن نیز افزایش پیدا میکند. در حالحاضر هیچکدام از بانکهای بزرگ آمریکایی دسترسی مستقیم به بیتکوین و دیگر رمز ارزها را مهیا نکردهاند. هنوز هم شرکتهای سنتی والاستریت علاقه بیشتری به بازار رمز ارزها نشان دادهاند، بهخصوص پس از اینکه قیمت بیتکوین در سال گذشته افزایش ۳۰۰درصدی داشت و در سالجاری هم تاکنون در حدود ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
منبع: دنیای اقتصاد