به گزارش می متالز، پس از سقوط شدید وال استریت در چهارشنبه شب، بار دیگر در شب پنج شنبه شاهد افت شاخصها در بورسهای اوراق بهادار آمریکا بودیم به گونهای که شاخص صنعتی داوجونز و شاخص S&P500 بیش از دو درصد پایین آمدند و شاخص ترکیبی نزدیک نیز افتی 1/2 درصدی را تجربه کرد. جو منفی وال استریت روز پنج شنبه بازار سهام در بسیاری از نقاط جهان را زیر فشار شدیدی قرار داد. در این میان در بازار نفت و فلزات نیز شاهد عقبگرد قیمتها بودیم و دربازار ارز شاخص دلار پایینترین سطح خود در ماه اکتبر را تجربه کرد. در مقابل به تبع افزایش ریسکگریزی سرمایهگذاران، طلا مورد اقبال قرار گرفت و از اوج 10 هفته اخیر فراتر رفت.
صبح روز جمعه اما شاهد بهبود نسبی اوضاع بودیم. در بورسهای اوراق بهادار استرالیا و نیوزلند شاخصها با رشدی کمتر از یک درصد مواجه شدند. بورسهای آسیایی نیز در ادامه به مدار صعود بازگشتند. افزایش سطح خرید تکنیکال پس از افت ملموس روز پنج شنبه و همچنین انتشار گزارش امیدوارکننده تراز تجاری ماه سپتامبر چین در بهبود اوضاع تاثیر شایانی داشت.
در بازار ارز با آغاز روند شناسایی سود در جفت ارزهای اصلی، دلار آمریکا از زیر فشار خارج شده و شاخص دلار هم اکنون با رشدی مختصر به سطح 95 واحد بازگشته است. رشد مجدد نرخ بازده اسناد خزانه آمریکا نیز در حمایت از دلار این کشور نقش شایانی داشته است.
انتشار نتایج بهتر از انتظار در گزارش تراز تجاری چین، فضای مثبتی را بر بازار فلزات حاکم کرد. بر طبق اعلام گمرک چین، مازاد تراز تجاری این کشور در ماه سپتامبر به 31/6 میلیارد دلار رسیده که این رقم از پیشبینی موسسات مالی و تحقیقاتی بسیار فراتر بوده است. نرخ رشد سالانه صادرات و واردات این کشور در ماه گذشته به ترتیب برابر با 14/5 و 14/3 درصد بوده است. در عین حال سطح خرید تکنیکال نیز در بازار افزایش یافته است.
هم اکنون در معاملات آتی لندن روی با افزایش قیمتی 1/5 درصدی به 2660 دلار رسیده و سرب نیز 0/7 درصد گران شده و در سطح 2011 دلار معامله می شود. مس و آلومینیوم نیز با افزایش قیمتی کمتر از یک درصد به ترتیب به 6302 و 2040 دلار رسیدهاند.
اداره گمرک چین روز جمعه اعلام کرد که واردات نفت خام این کشور در ماه سپتامبر به میانگین 9/05 میلیون بشکه در روز رسیده که این رقم نشان دهنده افزایشی مختصر نسبت به ماه آگوست است. انتشار این خبر در بهبود فضای معاملات نفت تاثیرگذار بود. در عین حال اخلال در تولید در خلیج مکزیک به تبع مشکلات ناشی از توفان مایکل نیز عامل دیگری در حمایت از قیمت نفت به حساب میآید. همانند دیگر بازارها سطح خرید تکنیکال نیز در بازار روندی صعودی را تجربه میکند.
تا این لحظه از معاملات روز جمعه نفت برنت در قرارداد ماه دسامبر با افزایش قیمتی 1/2 درصدی به 81/28 دلار رسیده و نفت وست تگزاس برای تحویل در ماه نوامبر به همین میزان گران شده و در سطح 71/8 دلار قرار گرفته است.
با بهبود فضای بازارهای سهام و کالایی در صبح روز جمعه، فضای ریسک گریزی چند روز گذشته کمی تلطیف شده و همین امر نیز تقاضا برای طلا را کاهش داده است. هم اکنون هر اونس طلا در معاملات آتی بازار کامکس با افتی 5 دلاری به 1222 دلار رسیده و در بازار نقدی نیز این محصول با کاهش قیمتی به همین میزان در سطح 1218 دلار معامله میشود.