تاریخ: ۲۸ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۳۳
بازدید: ۲۷۶
کد خبر: ۲۰۶۳۷۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیر عملیات بازار "ومهان" تاکید کرد:

تاوانی برای سهامداران عمده

تاوانی برای سهامداران عمده
‌می‌متالز - مانند هر هلدینگ، حمایت از سهم‌های زیرمجموعه برای "ومهان" نیز اهمیت داشته و در این چند ماه نیز تلاش شده با خرید سهم‌های زیرمجموعه، از فشار فروش و افت قیمت‌ها کاسته شود اما؛ فعلا موضوع انتشار اوراق اجاره سهام در دست بررسی بوده و تصمیم قطعی برای انتشار اوراق و میزان اوراقی که احتمالا منتشر شود، اتخاذ نشده است.

به گزارش می‌متالز، به‌منظور حمایت از بازار سرمایه امکان انتشار اوراق اجاره سهام توسط هلدینگ‌های بزرگ بازار فراهم‌شده است، بااین‌حال بورس تهران امروز هم رمق ندارد و رنگ سرخ بر بازار غالب است.

مجید بهرامی مدیر عملیات بازار شرکت گروه توسعه مالی مهر آیندگان در این خصوص بیان کرد: با اجرای طرح انتشار اوراق اجاره سهام، هلدینگ‌های بزرگ بازارسرمایه، اقدام به انتشار اوراق اجاره سهام با نرخ بهره‌ای ثابت کرده و از محل عرضه این اوراق در بازار، از سهام شرکت‌های زیرمجموعه خود و احتمالاً سایر سهم‌های ارزنده بازار حمایت خواهند کرد.

وی ادامه داد: خریداران این اوراق هم صندوق‌های درآمد ثابت و سایر سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز خواهند بود و قطعاً هلدینگ‌های سرمایه‌گذاری از انتشار اوراق استقبال خواهند کرد؛ کمااینکه در همان ساعات ابتدای اعلام این خبر، چند هلدینگ بزرگ بورسی ازجمله "شستا" و "وغدیر" درخواست مجوز برای انتشار اوراق کردند.

بهرامی افزود: قطعاً اجرای این طرح به کاهش فشار فروش در بازار سرمایه، بالاخص در مورد سهم‌های بزرگ بازار، کمک خواهد کرد، البته مشروط به آنکه از این موقعیت به‌درستی استفاده شود تا در آینده، همین طرح به تهدیدی برای "بورس" تبدیل نشود؛ در نظر داشته باشید که معمولاً هلدینگ‌های بزرگ بازار، نگاه بلندمدت به سرمایه‌گذاری‌های خود دارند و خیلی بعید است که با نقدینگی حاصل از فروش اوراق، به نوسان‌گیری در بازار بپردازند اما؛ به‌هرحال در شکل‌گیری حباب قیمتی در سهم‌ها در نیمه اول سال ۹۹ و بعد هم ریزش سنگین بازار سرمایه، هم سازمان بورس و اوراق بهادار و هم سهامداران عمده شرکت‌ها مقصر بودند چراکه در دوران صعود بورس، سهامداران عمده با علم به ارزش ذاتی سهمشان، با مدیریت عرضه، مانع از شکل‌گیری حباب قیمت در سهم‌ها نشدند و درنتیجه عدم عرضه سهامداران عمده در قیمت‌های ذاتی، بسیاری از تازه‌وارد‌ها متحمل ضرر و زیان شدند.

این فعال بازارسرمایه با اشاره به اینکه سهامداران خرد در صف‌های فروش گرفتارشده‌اند و باید سهامداران عمده به‌نوعی تاوان اشتباه خود را بپردازند، تصریح کرد: طرح انتشار اوراق باهدف خرید سهام از سهامداران خرد، طرح خوبی بوده، ولی به‌منظور جلوگیری از هر سوءاستفاده‌ای، باید جزئیات مربوط به انتشار اوراق مشخص شود و سازمان بورس و اوراق بهادار، قبل از انتشار اوراق از هلدینگ‌های بزرگی که قصد انتشار اوراق دارند بخواهد که برنامه‌هایشان برای حمایت از زیرمجموعه‌ها را اعلام کنند.

وی اضافه کرد: اگر نقدینگی ۲۰ الی ۳۰ هزار میلیارد تومانی بدون برنامه مدون و مستمری به بازار سرمایه تزریق شود، اثرگذاری این طرح هم کوتاه‌مدت بوده و عایدی خاصی برای بازار سرمایه به همراه نخواهد داشت ضمن اینکه در زمان اجرای این طرح، باید اولویت اصلی جلب اعتماد سرمایه‌گذاران باشد.

بهرامی افزود: برای مثال، "شستا" تعداد زیادی شرکت زیرمجموعه در بازار سرمایه دارد و اگر هدف از این طرح، جلب دوباره اعتماد فعالان بازار سرمایه و رفع صف‌های فروش است؛ باید تمام نماد‌های زیرمجموعه به‌نوعی موردحمایت قرار بگیرد و فقط چند نماد بزرگی که در ویترین "شستا" است، مشمول حمایت نشود؛ تجربه چند ماه اخیر نشان داده اجرای هر راهکاری باهدف حمایت از بازار سرمایه، خود، زمینه‌ساز مشکلات دیگری شده و ازاین‌رو، بهتر است فقط بهبود کوتاه‌مدت وضعیت بازار مدنظر سیاست‌گذاران این بازار نباشد و متولیان بازار سرمایه، به فکر یک برنامه دقیق و مدون باشند که کلیت بازار را شامل شود.

بهرامی در ادامه ضمن انتقاد از اینکه در تصمیم‌گیری‌ها، فقط نماد‌های بزرگ بازار موردتوجه سیاست‌گذاران قرار می‌گیرند و راهکار‌های اجراشده، اثری در بهبود روند سهم‌های کوچک و متوسط بازار نداشته، گفت: بازار سرمایه متشکل از صد‌ها نماد بزرگ و متوسط و کوچک است و در تصمیم‌گیری‌ها، باید منافع تمام سهامداران را لحاظ کرد. بسیاری از مردم در پیک قیمت سهم‌ها، با تبلیغاتی که از سوی دولتمردان و... در مورد بازار سرمایه صورت گرفت، وارد این بازار شده و متحمل ضرر و زیان شدند و عادلانه نیست که فقط به فکر حمایت از بنیادی‌های بازار باشیم. همچنین بهتر است برخی محدودیت‌ها برای سهم‌های کوچک و متوسط بازار حذف گردد تا معامله در این نماد‌ها جذاب‌تر شود. وضع مقررات دست‌وپا گیر، باعث بهبود روند معاملات نخواهد شد و ضمناً گاهی مقرراتی وضع می‌شود که رفع آن‌ها، نیاز به طی مراحلی دشوار دارد. بهتر است کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری در این بازار از طریق افزایش سطح آگاهی سرمایه‌گذاران صورت پذیرد؛ نه اعمال محدودیت و مداخله درروند معاملات بازار.

مدیر سرمایه‌گذاری "ومهان" در پاسخ به این سوال که "آیا گروه توسعه مالی مهر آیندگان هم برنامه‌ای برای انتشار اوراق اجاره سهام دارد یا نه" اظهار کرد: به‌هرحال مثل هر هلدینگ دیگری، حمایت از سهم‌های زیرمجموعه برای "ومهان" نیز اهمیت دارد و در این چند ماه هم تلاش شده با خرید سهم‌های زیرمجموعه، از فشار فروش و افت قیمت‌ها بکاهیم؛ ولی فعلاً موضوع انتشار اوراق اجاره سهام در دست بررسی است و تصمیم قطعی برای انتشار اوراق و میزان اوراقی که احتمالاً منتشر شود، اتخاذ نشده است. نکته اینجاست که با توجه به کسری بودجه دولت در سال جاری، انتظار کاهش پایدار نرخ ارز نمی‌رود و احتمالاً میانگین نرخ دلار کمتر از ۲۲ هزار تومان نخواهد بود. با این شرایط، بسیاری از نماد‌های بازار سرمایه، ارزنده هستند و فروش هیجانی توجیه‌پذیر نیست.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد