به گزارش میمتالز، علی رسولیان عصر دوشنبه در حاشیه بازدید از شرکت شهرکهای صنعتی البرز در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه رسیدگی به این واحدها یکی از اولویتهای سال جاری است، افزود: سال گذشته موفق شدیم یک هزار و ۵۵۷ واحد راکد کشور که طبق آمار مشکلات ۵۹ درصد آنها در حوزه تامین منابع مالی بود را بازفعال کنیم.
وی اضافه کرد: با هدف باز فعال سازی واحدهای راکد و یا واحدهایی که زیر ظرفیت در حال فعالیت هستند، در قالب کلینیک صنعت در سطح کشور ۹۰۰ مشاور از بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان انتخاب که این مشاورها با حضور در این واحدها نسبت به عارضه یابی و بررسیهای علمی و اقتصادی و رصد نقاط ضعف آنها اقدام میکنند.
رسولیان گفت: با توجه به اینکه بخشی از واحدها تولیدی در زمانهای مختلفی تعطیل یا نیمه تعطیل میشوند، آمار جامعی از کل این واحدها وجود ندارد که به همین منظور یکی از برنامههای جدی ما این است تا این گونه واحدها را به چرخه فعالیت بازگردانیم.
وی ادامه داد: همچنین در خصوص واحدهایی که در تملک بانکها قرار د ارند این واحدها شناسایی و با شورای بانکها یک تفاهم نامهای با هدف بازگرداندن آنها به چرخه تولید امضا شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه سال گذشته شاهد افزایش تولید و تقاضا برای سرمایه گذاری در کشور بودیم، عنوان کرد: پارسال بیش از ۱۱هزار و ۶۰۰ قرارداد واگذاری زمین برای فعالان اقتصادی منعقد و حدود پنج هزار هکتار زمین نیز برای بنگاههای تولیدی اختصاص یافت که به صورت مرتب این واحدها با این هدف که هر چه سریعتر منجر به تولید شوند رصد و کنترل میشوند.
رسولیان ادامه داد: همچنین در سال جهش تولید و در سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان تولید، پشتیبانی و مانع زدایی نامگذاری شده بسته مشوقی جدید ابلاغ که به تائید وزیرصنعت، معدن وتجارت نیز رسیده است.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفت: در این بسته تخفیفهای خوبی را در واگذاری حق انتفاع برای فعالان اقتصادی به خصوص کسانی که زودتر از موعد مقرر به بهره برداری برسانند قائل شده ایم.
وی ادامه داد: همچنین در این بسته توجه ویژهای به شرکتهای دانش بنیان، فناوری بالا و شرکتهایی که نسبت به افزایش داخلی سازی محصولات اقدام میکنند، شده که بر اساس آن تخفیف ۱۰ درصدی در ابتدا برای آنها قایل و در ادامه بهترین اراضی را واگذار خواهیم کرد.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران در بخش دیگری از سخنان خود به توسعه زیر ساختها به خصوص در بخش برق و آب در شهرکهای صنعتی اشاره و خاطر نشان کرد: در حوزه برق بسیاری از شهرکها با کمبود که البته بخشی از آن به دلیل افزایش ظرفیت تولید که البته خبر خوبی نیز هست مواجه اند که به همین منظورهمکاریهای خوبی بین ما و وزارت نیرو و شرکت توانیر در حال شکل گیری است ک با یک مشارکت سه جانبه بین سازمان، وز ارت نیرو و مدیریت و برنامه ریزی بتوانیم پستهای ضروری را در شهرکهای صنعتی کشور ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: پستهای مورد نیاز و شهرکها شناسایی که امیدواریم که بتوانیم هر چه سریعتر آن را عملیاتی و اجرایی کنیم.
رسولیان گفت: همچنین در حوزه آب هر میزان که وزارت نیرو از محلهای مختلف بتواند به ما واگذار کند، این آمادگی را داریم که به هر قیمت این آب را خریداری و در اختیار بخش تولید با توجه به اینکه یکی از ضروریات ما است قرار دهیم.
وی ادامه داد: در همین راستا و در حوزه تصفیه خانهها به صورت جدی در حال فعالیت هستیم تا پساب صنعتی را بتوانیم به چرخه تولید و مکانهایی که میتوان از آن استفاده کرد وارد کنیم.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به مالیات واحدهای تولیدی اشاره و گفت: به همین منظور نیز نشستی با رییس سازمان امور مالیاتی با هدف برطرف کردن مشکلات مربوط به واحدهای تولیدی مستقر در شهرکهای صنعتی خواهیم داشت که امیدوارم منتج به نتیجه شود.