تاریخ: ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۵۵
بازدید: ۳۲۶
کد خبر: ۲۰۸۱۰۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه:

بازار سرمایه مانعی برای تکانه‌های تورمی شدید سال گذشته

بازار سرمایه مانعی برای تکانه‌های تورمی شدید سال گذشته
‌می‌متالز - ین اعتقادی که برخی نسبت به تورمی بودن بازار سرمایه دارند کاملا با اتفاقی که در بازار بدهی روی داده است متفاوت است.

به گزارش می‌متالز، رضا خانکی، مدیرعامل استارتاپ داران در خصوص سپر تورمی بودن بازار سرمایه اظهار داشت: بورس در سال گذشته توانست مانعی برای بخشی از تکانه‌های تورمی باشد. اما نباید بازار سرمایه را فقط در سهام دید بلکه بازار سرمایه مجموعه بازار بدهی، سهام و بازار اولیه است و به این ترتیب بازار سرمایه فقط در بازار ثانویه خلاصه نمی‌شود.

این کارشناس اقتصادی در خصوص عرضه‌های اولیه بیان داشت: عرضه‌های اولیه سال گذشته مانند شستا و صندوق پالایش و دارا یکم، عامل مهمی برای جمع آوری نقدینگی از سطح جامعه بود. در واقع این اعتقادی که برخی نسبت به تورمی بودن بازار سرمایه دارند کاملا با اتفاقی که در بازار بدهی روی داده، متفاوت است. بازار بدهی بخش عمده‌ای از هزینه‌های دولت را پوشش داده است و بازار سهام نیز در سال گذشته توانسته منبع مناسبی برای هزینه‌های دولت باشد. در مجموع اگر سال قبل حضور موثر بازار سرمایه را در اقتصاد نداشتیم مطمئنا تورم سه رقمی را تجربه می‌کردیم.

خانکی با تاکید بر اینکه دولت، ذینفع اول بازار سرمایه، است، ادامه داد: به طور مستقیم یا غیر مستقیم اکثر شرکت‌هایی که در بازار سرمایه معامله می‌شوند زیرمجموعه‌های دولت هستند. اگر فشاری از سوی بازار سرمایه به دولت برای حمایت از بازار سرمایه هم وارد می‌شود از سوی خود شرکت‌هایی است که مستقیم یا غیر مستقیم زیرنظر دولت هستند. پس باید این مهم را قبول کرد که بهبود بازار سرمایه موجب بهبود وضعیت عملیاتی دولت خواهد بود.

مدیرعامل استارتاپ داران در ادامه خاطر نشان ساخت: دو راه حل برای حل مسائل بازار سرمایه وجود دارد. یک راه حل، سیستمی و راه حل بعدی، دفعتی است.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه با اشاره به راه حل‌های پیشنهادی توضیح داد: این که منابعی به بازار تزریق شود که از محل چاپ پول باشد مورد تایید فعالان بازار نیست، اما این یک الزام قانونی است که یک درصد از منابع صندوق توسعه وارد بازار سرمایه شود. حالا اگر این قانون ایراداتی دارد باید به جای دیگری برای رفع ایراد آن مراجعه شود. نکته بعدی این است که اگر هم بورس تا کنون مهجور بوده است این است که هیچ گاه بر جذابیت بازار سرمایه و فرآیند‌های آن تاکید نشده است، به این شکل که بتواند سرمایه گذاران را مجذوب کرده و نقدینگی را به سمت خود جذب کند.

خانکی در ادامه اظهار داشت: اگر قوانین دست و پاگیر در بازار سرمایه کاهش یابد، نیاز به تزریق منابع برای بهبود بازار نیست. البته که این بهبود حتما به معنای رشد شاخص نیست و بهبود در این جا به معنای حفظ اصول تحلیل، حفظ نقدینگی و ورود سرمایه گذاران بلند مدت به بازار خواهد بود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده