تاریخ: ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۴۲
بازدید: ۳۶۲
کد خبر: ۲۰۸۵۸۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

شمس الدین حسینی: با تغییر نرخ سود بین بانکی، بازار سهام ریزش کرد

شمس الدین حسینی: با تغییر نرخ سود بین بانکی، بازار سهام ریزش کرد
‌می‌متالز - رییس کمیسیون جهش تولید گفت: در نیمه اول سال ۱۳۹۹ نرخ سود بین بانکی از زیر ۱۰ درصد به بیش از ۱۷ درصد افزایش یافت، معلوم است که این تصمیم منجر به ریزش بازار سهام می‌شود.

به گزارش می‌متالز، اخیرا بانک مرکزی اقدام به انتشار نرخ سود بین بانکی نموده است. این نرخ در ماه‌های اخیر ازحدود ۲۰ درصد به محدوده ۱۹.۵ درصد کاهش یافته است.

در همین رابطه سید شمس الدین حسینی، کمیسیون تلفیق بودجه و هچنین رئیس کمیسیون جهش تولید معتقد است، خرداد سال گذشته شاخص کل بورس حدود ۲ میلیون واحد بود، در اثر سیاستگذاری دولت، سود بین بانکی از زیر ۱۰ درصد تا ۱۷ درصد افزایش پیدا کرد، معلوم است که این تصمیم موجب ریزش بازار سرمایه میشود شیوه سیاستگذاری در بازار خودرو، آهن، فولاد، سیمان و نظایر آن، موجب ایجاد شکاف عمیق در قیمت درب کارخانه تا بازار شده است! همه این‌ها ناشی از سیاستگذاری دولت است و ربطی به تحریم‌ها ندارد!

موضوع کاهش و افزایش نرخ سود بین بانکی این روز‌ها به صورت گسترده در بین اهالی بازار سرمایه مطرح میشود. نکه جالب توجه اینکه در ابتدای سال گذشته بسیاری از تحلیل گران وابسته به دولت موضوع کرونا را یگانه عامل کاهش نرخ سود بین بانکی عنوان کرده بودند. به عبارت ساده‌تر با کاهش تقاضای پول نرخ در بازار بین بانکی کاهش یافت، اما مدتی بعد این نرخ با افزایش تقاضا رشد کرد. نوسان ۱۰ درصدی نرخ سود در بازار بین بانکی یک موضوع بی سابقه قلمداد میشود. این درحالی است که برخی تاکید دارند این نوسان ۱۰ درصدی برای هدایت نقدینگی به بازار سرمایه و فروش اوراق دولتی انجام شده است.

در همین رابطه برخی کارشناسان مانند بوستانی گفته بودند، به دو دلیل می‌توان مطرح کرد که افزایش نرخ سود بازار بین‌بانکی نمی‌تواند عامل سقوط بازار سهام باشد. دلیل اول اینکه نوسانات نرخ سود بازار بین‌بانکی در نتیجه شوک برون‌زا بود ضمن انکه نرخ سود بازار بین‌بانکی از سال ۱۳۹۷ تا فروردین ۱۳۹۹ در دامنه ۱۸ تا ۲۰ درصد قرار داشت و در این دوره نیز شاخص بازار سهام همواره صعودی بود. کاهش نرخ بازار بین‌بانکی از ۲۰ به ۸ درصد ناگهانی بود و از ابتدا مشخص بود که این افت موقتی و گذرا است. یعنی نرخ بازار بین‌بانکی نمی‌تواند همواره پایین بماند و بعد از این کاهش ناگهانی است که نرخ سود در بازار به تدریج افزایش می‌یابد. از طرف دیگر نمی‌توان قبول کرد که علی‌رغم ثبات نرخ‌های سود شبکه بانکی، نوسان کوتاه‌مدت نرخ بازار بین‌بانکی منجر به تغییر رفتار سهامداران و در نهایت سقوط شاخص بورس شده باشد.

منبع: بورس امروز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین