تاریخ: ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۳:۳۳
بازدید: ۳۱۸
کد خبر: ۲۰۹۸۶۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

گمرک شهید رجایی با ۳۲ درصد از کل صادرات و واردات در رتبه نخست گمرکات قرار گرفت

گمرک شهید رجایی با ۳۲ درصد از کل صادرات و واردات در رتبه نخست گمرکات قرار گرفت
‌می‌متالز - گمرک منطقه ویژه شهید رجایی به تنهایی با حدود ۳۲ درصد از ارزش کل صادرات و واردات کشور، در رتبه نخست در بین دیگر گمرکات قرار گرفته است.

به گزارش می‌متالز، گروه اقتصادی: برابر آمارمقدماتی تجارت خارجی گمرک ایران، طی دوازده ماهه سال ۱۳۹۹ میزان صادرات قطعی کالا‌های غیر نفتی ایران (به استنثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی) بالغ بر ۱۱۳ میلیون و ۶۷۴ هزار تن و به ارزش ۳۴ میلیارد و ۹۹۸ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ کاهشی ۱۵.۵ درصدی در وزن و ۱۴.۶۳ درصدی در ارزش دلاری داشته است.

بنا بر این گزارش به گفته آرزو غنیون، معاون فنی دفتر آمار و پردازش اطلاعات گمرکی، میزان واردات کشور در این مدت با کاهش ۵.۸۱ درصدی در وزن و ۱۱.۷ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۸ به ارققام ۳۳ میلیون و ۷۳۶ هزار تن و ۳۸ میلیارد و ۸۹۳ میلیون دلار رسیده است.

گمرک شهید رجایی با ۳۲ درصد از کل صادرات و واردات در رتبه نخست گمرکات قرار گرفت

مبادلات بازرگانی به تفکیک گمرکات ترخیص (ارزیابی – سیستمی)

بر اساس اطلاعات مقدماتی سال ۱۳۹۹، حدود ۹۰ گمرک در حوزه صادرات و ۷۰ گمرک در حوزه واردات به عنوان گمرکات ترخیص (و نه گمرک خروجی) فعالیت داشته اند.

گمرک منطقه ویژه شهید رجایی در رتبه نخست صادرات

در بررسی صورت گرفته بر اساس حجم و میزان فعالیت گمرکات اجرایی، ۱۰ گمرک نخست به لحاظ ارزشی بیش از ۶۶ درصد سهم وزنی و ۶۵ سهم ارزشی از کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده اند.

به عبارت دیگر ۸۰ گمرک دیگر فعال در این زمینه در مجموع کمتر از ۳۴ درصد وزنی و ۳۵ درصد از ارزش کل صادرات را از آن خود ساخته اند.

گمرک شهید رجایی با ۳۲ درصد از کل صادرات و واردات در رتبه نخست گمرکات قرار گرفت

گمرک منطقه ویژه شهید رجایی به تنهایی با سهمی معادل ۲۵ درصد وزنی حدود ۲۳ درصد ارزشی از کل صادرات کشور در رتبه نخست قرار گرفته است. بعد از آن گمرک منطقه ویژه انرژی پارس با سهم وزنی و ارزشی حدود ۱۶ درصد از کل صادرات در رتبه دوم قرار داشته و گمرک منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندرامام خمینی (ره) با سهمی حدود ۴ درصد از وزن و ۶ درصد از ارزش کل صادرات در جایگاه سوم قرار گرفته است.

گمرکات منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره)، خسروی، مشهد، شلمچه، بازرگان و غرب تهران در جایگاه چهارم تا دهم قرار داشته اند.

هرچند برخی از این گمرکات مانند شلمچه و خسروی با کاهش وزنی و ارزشی قابل توجهی نسبت به سال ۱۳۹۸ مواجه بوده اند. به تعبیری دیگر از ده گمرک فوق به غیر از گمرک منطقه ویژه شهید رجایی و منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس، سایر گمرکات با روند کاهشی ارزشی صادرات نسبت به سال ۱۳۹۸ مواجه بوده اند.


گمرک شهید رجایی با ۳۲ درصد از کل صادرات و واردات در رتبه نخست گمرکات قرار گرفت

گمرک منطقه ویژه شهید رجایی در رتبه نخست واردات

در بررسی صورت گرفته بر اساس حجم و میزان فعالیت گمرکات اجرایی، ۱۰ گمرک نخست به لحاظ ارزشی بیش از ۸۳ درصد سهم وزنی و ۸۲ سهم ارزشی از کل واردات کشور را به خود اختصاص داده اند.

به عبارت دیگر ۶۰ گمرک دیگر فعال در این زمینه در مجموع کمتر از ۱۷ درصد وزنی و ۱۸ درصد از ارزش کل واردات را از آن خود ساخته اند.

گمرک منطقه ویژه شهید رجایی به تنهایی با سهمی معادل ۲۲ درصد از وزن و حدود ۳۲ درصد از ارزش کل واردات کشور در رتبه نخست قرار گرفته است. بعد از آن گمرک منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) با سهم وزنی و ارزشی به ترتیب حدود ۵۰ و ۱۶ درصد از وزن و ارزش کل واردات کشور در رتبه دوم قرار داشته و گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) با سهمی حدود ۱.۰ درصد از وزن و ۱۵ درصد از ارزش کل واردات در جایگاه سوم قرار گرفته است.

گمرکات تهران، منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ۱، منطقه ویژه اقتصادی پیام، منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد، قزوین، منطقه ویژه اقتصادی سهلان و جلفا در جایگاه چهارم تا دهم قرار داشته اند.

شایان توجه است که گمرک نخست ارزشی در واردات، نسبت به مدت مشابه سال گذشته آن با کاهشی معادل ۹ درصد در وزن و ۲۱ درصد در ارزش مواجه بوده است.

از بین ده گمرک مذکور، گمرکات منطقه ویژه اقتصادی بوشهر ۱، منطقه ویژه اقتصادی پیام و جلفا با هر دو شاخص وزنی و ارزشی مثبت نسبت به سال ۱۳۹۸ به فعالیت خود در سال ۱۳۹۹ خاتمه داده اند. بطوریکه نسبت به سال ۱۳۹۸، گمرک منطقه ویژه پیام با رشد ۵۵ درصدی، منطقه ویژه بوشهر ۱ با رشد ۲ درصدی و جلفا با رشد ۴ درصدی در ارزش در این فهرست به چشم می‌خورند.

ترانزیت خارجی

میزان ترانزیت خارجی کشور در دوازده ماهه سال ۱۳۹۹، در حدود ۷.۵۳۲ هزار تن بوده است در که مقایسه با مدت مشابه سال قبل، کاهشی ۰.۸۹ درصدی داشته است. ده گمرک عمده مبدأ ترانزیت خارجی طی دوازده ماهه سال جاری، بیش از ۸۹ درصد از وزن کالا‌های ترانزیتی در این سال را به خود اختصاص داده اند. گمرکات منطقه ویژه شهید رجایی، بازرگان، باشماق، سرخس، بندر امام خمینی (ره)، بی له سوار، جلفا، رازی، آستارا و بندر لنگه به ترتیب با سهم‌های وزنی ۴۴، ۹.۳۳، ۹.۱۲، ۶.۰۷، ۵.۹۳، ۴.۴۷، ۴.۱۴، ۲.۵۰، ۲.۰۷ و ۱.۸۵ ده گمرک نخست وزنی مبدا ترانزیتی در سال ۱۳۹۹ بوده اند.

منبع: بولتن نیوز

عناوین برگزیده