به گزارش میمتالز، دامنه نوسان که در سه ماه گذشته نامتقارن شده بود، از ۲۵ اردیبهشت ماه به حالت گذشته بازمیگردد. مهمتر از آن سیاستگذار سیگنالی مبنی بر افزایش تدریجی این محدودیت ارسال کرد و همزمان حجم مبنا را کاهش داد و سبب شد بارقههایی از امید در بازار سهام نمایان شود. صندوقهای قابل معامله نیز که در دوره رکود مورد توجه سرمایهگذاران قرار گرفته بودند، در پایان هفته گذشته شاهد خروج نقدینگی پارک شده بودند. به نظر میرسد سرمایهگذاران آماده بازگشت به گردونه معاملات سهام هستند. با این حال ارزش معاملات خرد سهام نتوانست افزایشی شود و همچنان رکود در معاملات بورس نمایان است.
در این میان نگاهی به عملکرد صنایع بورسی حکایت از رشد میانگین قیمتها در ۱۰ گروه در مقابل افت شاخص ۲۸ صنعت بورس تهران داشت. بیشترین رشد قیمتی، اما از آن گروه فلزات اساسی به میزان ۵.۳ درصد شد. پس از آن نیز دیگر گروههای کالایی شامل فراوردههای نفتی، کانههای فلزی و محصولات شیمیایی در زمره صنایع مثبت بورس تهران در هفته منتهی به ۲۲ اردیبهشت ماه قرار گرفتند. صعود قیمت نفت و فلزات در بازار جهانی هفته گذشته نیز ادامه یافت و خود محرکی برای رشد قیمت سهام کامودیتیمحور شد. این هفته مس از ۱۰ هزار دلار بر هر تن عبور کرد. رشدی که بیشتر به تولیدکننده بزرگ مس یعنی شیلی باز میگردد. مشکل بزرگتر از کرونا و بحران کارگری در این کشور، به کمبود اسید سولفوریک برمیگردد که بزودی تا ۱۲ درصد از تولید مس این کشور کاسته و قیمت مس جهانی را با نوسان بیشتری مواجه خواهد کرد. در شیلی، اسید سولفوریک توسط پالایشگاهها تولید میشود که در حال حاضر به دلیل کرونا نیمه فعال بوده و تولید تعداد زیادی از واحدهای مس این کشور که بروش الکترووینینگ است و اسید سولفوریک به عنوان ماده اولیه آن است، روندی نزولی دارد. قیمت اسید سولفوریک از محدوده ۶۰ دلار بر هر تن به ۱۷۰ دلار بر هر تن افزایش یافته و احتمالا محدودیت تا پایان امسال ادامه خواهد داشت.
در آنسوی بازار صنعت سایر معادن افت ۲۲.۳ درصدی را ثبت کرد تا قعر جدول بازدهی هفتگی صنایع بورسی را از آن خود کند. این صنعت که از تک سهم «کماسه» تشکیل شده است پس از آنکه به دلیل افشای اطلاعات بااهمیت گروه الف متوقف شد، روز سهشنبه بدون محدودیت دامنه نوسان بازگشایی شد و افت ۲۰.۶ درصدی را تجربه کرد. در میان دیگر صنایع منفی بورس در هفتهای که گذشت میتوان به گروه کاشی و سرامیک با افت ۸ درصدی، خدمات فنی و مهندسی با کاهش ۶ درصدی و مخابرات با افت ۴.۹ درصدی اشاره کرد.