تاریخ: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۴:۰۲
بازدید: ۳۳۵
کد خبر: ۲۱۱۰۰۱
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

یک نماینده مجلس: ایران خودرو قطعات چینی را جایگزین ایرانی کرد

‌می‌متالز - نماینده مردم مشهد و کلات در جلسه دیروز مجلس مدعی شد: شرکتی قطعات چینی را وارد و با نام و برچسب تولید داخل، تحویل ایران خودرو می‌دهد.

به گزارش می‌متالز، جواد کریمی قدوسی در نشست علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در تشریح سوال خود از علیرضا رزم حسینی گفت: ۴ سوال از وزیر صمت داشتم، تاریخ این دو سوال ۸ مهر ۱۳۹۹ بود، یعنی همان روزی که وی از مجلس رأی اعتماد دریافت کرد و قبل از ورود وزیر به وزارتخانه ۴ سوال در کارتابل ایشان بود، البته این سوال‌ها ناظر بر عملکرد وزارتخانه است.

وی ادامه داد: یکی از بزرگترین علل سقوط بخشی از تولید و تعطیلی بیش از ۴۰ هزار واحد صنعتی که سرمایه گذاران آن‌ها را برپا کرده اند و مورد حمایت وزارت صمت نیز هستند، واردات بی رویه و قاچاق کالا است، در حوزه انتخابیه نمایندگان از واحد‌های تولیدی بسیاری بازدید می‌کنند، نزدیک به یک دوم واحد‌های صنعتی تعطیل شده اند.

وی افزود: اگر وزیر در اتاق خود بنشیند و خارج نشود، با مقایسه دو لیست تولید داخل و کالا‌های وارداتی بدون نیاز به تجهیزات با صدور یک امضای طلایی می‌تواند از واردات بی رویه جلوگیری و از تولید داخل حمایت کند.

کریمی قدوسی در ادعایی گفت: حسین فریدون با تقلید صدای رئیس جمهور در تماس تلفنی با گمرک بندر شهید رجایی خواستار صدور مجوز برخی اقلام دپو شده در این گمرک شد، این موضوع را در مجلس هشتم افشا کردم و مقام معظم رهبری از رئیس جمهور خواستار توضیحاتی در این زمینه شد. برخی کارشناسان در وزارتخانه صمت هستند که نقش وزیر را دارند و وزیر پادویی آن‌ها را می‌کند. وزیر باید در مقابل اینگونه کارشناسان بایستد و از اختیارات قانونی خود استفاده کند تا تولیدکننده‌ای که کارگرانش بیکار شده اند، به چرخه تولید بازگردد.

وی در ادامه مدعی شد: از خط تولید قطعات ایران خودرو در مشهد بازدید کردم، خط تولیدی که در شرایط تحریمی وارد و با کیفیت بسیار بالایی تولید می‌کرد، این واحد تولیدی تعطیل شد، زیرا در روبروی آن شرکتی قطعات چینی را وارد و با نام و برچسب تولید داخل، تحویل ایران خودرو می‌داد. دلیل افزایش قیمت خودرو، واردات قطعات است، اما ایران خودرو قطعات تولیدی از پیمانکاران ایرانی خود را تحویل نمی‌گیرد. با اراده وزیر می‌توان ۶ ماهه از واردات بی رویه جلوگیری کرد، اما اجازه آن داده نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده