به گزارش میمتالز، اگرچه حدود دو هفتهای است که قطعیهای پراکنده برق در نقاط مختلف کشور آغاز شده است، اما روز گذشته بیشترین میزان خاموشیهای پراکنده را در کشور شاهد بودیم. در برخی نقاط تهران و استانهای شمالی، خاموشیهای بیش از ۲ ساعت و حتی تکرار دو یا سه باره قطع برق در روز از سوی مردم گزارش شد.
بررسیهای نشان میدهد که در هر بخشی از شبکه که مصرف برق بیش از ظرفیت برقرسانی (هم از نظر میزان تأمین برق و هم از نظر ظرفیت فیزیکی شبکه) افزایش یابد، مرکز مدیریت واقعشده در شرکتهای توزیع، اقدام به قطع برق آن منطقه میکند تا شبکه برق دچار آسیب جدی نشود.
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق در خصوص قطعیهای متعدد برق در روز گذشته گفت: ناترازی تولید و مصرف برق در شبکه در این روزها ۸۵۰۰ تا ۹۰۰۰ مگاوات است.
وی افزود: ما محدودیت در رهاسازی آب از سدها را نیز داریم و باید حسابشده از ظرفیت نیروگاههای برق آبی استفاده کنیم.
سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: میزان خاموشیهای پراکنده برق ارتباط مستقیمی با میزان مصرف دارد، اگر در این روزها شاهد افزایش قطعیهای پراکنده برق در نقاط مختلف کشور هستیم به این دلیل است که با رشد عجیب ۸۵۰۰ مگاواتی مصرف نسبت به زمان مشابه سال گذشته مواجهایم.
وی ادامه داد: اگر در تیر و مرداد هوا گرمتر از روزهای جاری شود و مصرف مردم نیز افزایش یابد، شرایط سختتر خواهد شد.
رجبی مشهدی با بیان اینکه روز گذشته اولین روز اجرای طرحهای مدیریت مصرف برق در کشور بود، گفت: پیشبینی میکنیم طی روزهای آینده وضعیت با افزایش طرحهای مدیریت مصرف برق، بهتر خواهد شد و برآورد ما این است که امسال در مجموع حداقل ۵۵۰۰ تا ۶۰۰۰ مگاوات کسری برق داشته باشیم.
سخنگوی صنعت برق با توصیه مشترکان به نصب اپلیکیشن "برق من" گفت: در قالب این اپلیکیشن به مردم زمان قطعیهای برق اعلام میشود، همچنین برای هر استان سقف مصرف برق تعیین شده است که با عبور از این میزان تعیینشده، انتشار برنامه خاموشیها و اعمال آن برای مدیریت شبکه برق به شرکتهای توزیع واگذار شده است که مردم از طریق سایت این شرکتها در جریان برنامههای احتمالی قرار خواهند گرفت.
منبع: خبرگزاری تسنیم