تاریخ: ۰۵ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۲۳
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۲۱۲۳۰۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون وزیر صمت در همایش معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه عنوان کرد:

کشور‌های همسایه برای توسعه اقتصادی، اشتغال، رفاه و آسایش مردم گام بردارند/ منطقه ویژه اقتصادی بانه فرصت ممتازی برای سرمایه گذاری فعالان اقتصادی ایران و عراق

کشور‌های همسایه برای توسعه اقتصادی، اشتغال، رفاه و آسایش مردم گام بردارند/ منطقه ویژه اقتصادی بانه فرصت ممتازی برای سرمایه گذاری فعالان اقتصادی ایران و عراق
‌می‌متالز - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: سال گذشته پنج هزار هکتار زمین در شهرک‌های صنعتی کشور به فعالان اقتصادی واگذار و صدور جواز تأسیس واحد‌های صنعتی نیز ۴۰ درصد رشد یافت.

به گزارش می‌متالز، علی رسولیان با بیان این مطلب در همایش معرفی فرصت‌های سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه که با حضور سرمایه گذارانی از اقلیم کردستان عراق برگزار شد، اظهار داشت: پارسال با وجود مشکلات اقتصادی، تحریم‌های ظالمانه و شیوع کرونا، در حوزه صنعت شاهد رشد هشت درصدی بودیم و تعداد پروانه‌های بهره‌برداری صنعتی و تولیدی نیز ۱۰ درصد رشد داشت.

وی این عملکرد را حرکتی رو به جلو و نشانه استقبال وزارت صنعت، معدن و تجارت از سرمایه گذاری عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ۸۲۸ شهرک و ناحیه صنعتی در کشور فعال بوده و ۴۷ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در آن‌ها فعالیت دارند.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران بر ضرورت تلاش برای توانمند کردن مردم در جهت ایجاد اشتغال و رفاه آنان تأکید و اضافه کرد: کشور‌های اسلامی و همسایگان باید برای توسعه اقتصادی، اشتغال، رفاه و آسایش مردم گام بردارند و در این راه همگام و همدل باشند.

رسولیان با بیان این‌که روابط ایران و عراق همواره نزدیک و دوستانه بوده است، ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت تمام تلاش خود را برای حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی به کار گرفته و در این راه از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند.

وی منطقه ویژه اقتصادی بانه را فرصت ممتازی برای سرمایه گذاری فعالان اقتصادی ایران و عراق دانست و یادآور شد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده، در منطقه ویژه اقتصادی بانه ۵۰۰ میلیارد ریال پروژه عملیاتی و اجرا خواهد شد و ۵۰ هکتار دیگر توسعه می‌یابد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تسهیلاتی ویژه برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی درنظر گرفته و زمینه و فرصت سرمایه گذاری را برای فعالان اقتصادی در حوزه اعطای مجوز، زمین و حمایت هنگام تولید، فراهم کرده است.

همکاری برای برگزاری نمایشگاه‌های مشترک عراق و ایران، تلاش برای کاهش واردات کالا‌های مهم و تولید آن در داخل، ایجاد خوشه‌های صنعتی و آمادگی برای تولید کالا‌های مشترک با عراق، از مواردی بود که رسولیان به آن اشاره کرد.

سرمایه گذاران خارجی و داخلی حمایت می‌شوند

رئیس سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران هم در این همایش گفت: با توجه به پتانسیل‌های موجود در کردستان، از حجم سرمایه گذاری‌های انجام شده راضی نیستیم و سرمایه گذاران خارجی و داخلی را به سرمایه گذاری در این استان دعوت می‌کنیم.

سید علی‌محمد موسوی اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران با تمام توان از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای فعالیت در بخش صنعت و تولید حمایت می‌کند و زمینه برای فعالان اقتصادی در کشور فراهم است.

وی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی به‌ویژه فعالان اقتصادی عراقی خواستار سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه شد و افزود: البته انتظار داریم سرمایه گذاران منتظر دولت‌ها نباشند و فرصت‌ها را در راستای سرمایه گذاری بیشتر از دست ندهند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: علی‌رغم وجود تحریم‌ها ۶.۲ میلیارد دلار طرح سرمایه گذاری در سال گذشته در کشور تصویب کرده‌ایم که نسبت به سال ۱۳۹۸ بیش از ۲۰ درصد رشد داشت.

موسوی با بیان این‌که سرمایه گذاران عراقی از زیرساخت‌ها و پتانسیل‌های موجود در کردستان برای کسب درآمد و سرمایه گذاری استفاده کنند، اضافه کرد: قوانین، مقررات و شرایط خوبی برای جذب سرمایه گذار در کشور وجود دارد که امیدواریم مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد.

زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در کردستان فراهم است

استاندار کردستان هم در این همایش گفت: تمام زیرساخت‌ها و زمینه‌های لازم برای جذب سرمایه گذار و سرمایه گذاری در استان فراهم است، اما هنوز اعتماد متقابل در بحث سرمایه گذاری بین اقلیم کردستان و استان کردستان وجود ندارد.

بهمن مرادنیا افزود: تمام زیرساخت‌ها و امکانات مورد نیاز از جمله آب، زمین و برق برای ایجاد واحد صنعتی و سرمایه گذاری در کردستان فراهم است، اما هنوز عزم جدی و اعتماد کامل برای سرمایه گذاری فعالان اقتصادی عراقی در این استان وجود ندارد.

وی با بیان این‌که عدم ارتباط اقلیم و استان کردستان باعث شده تا زمینه‌های سرمایه گذاری در استان و اقلیم کم باشد، اضافه کرد: همه زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی بانه برای جذب سرمایه گذار آماده است که امیدواریم مورد استقبال سرمایه گذاران قرار گیرد.

استاندار کردستان با اشاره به این‌که هر سرمایه گذاری در بانه سرمایه گذاری کرده، جاپای خود را در منطقه آزاد بانه باز کرده است، ادامه داد: از سرمایه گذاران داخلی انتظار داریم که به‌صورت جدی وارد عرصه سرمایه گذاری در استان و به‌خصوص بانه شوند.

مرادنیا یادآور شد: دولت نیز باید تمام تلاش خود را برای رفع موانع سر راه سرمایه گذاران به‌کار گیرد تا تسهیل گری در سرمایه گذاری در استان صورت گیرد؛ ضمن این‌که برای رفع معضل کولبری و قاچاق بخش خصوصی و دولت باید همکاری کنند.

سرمایه گذاران عراقی برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه بانه حمایت می‌شوند

در ادامه این همایش، استاندار سلیمانیه عراق گفت: زمینه ترغیب سرمایه گذاران عراقی را برای سرمایه گذاری و فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی بانه فراهم کرده و آنان را مورد حمایت قرار می‌دهیم.

هه وال ابوبکر اظهار داشت: شهر‌های استان کردستان برای ما همانند شهر‌های اقلیم کردستان هستند و تلاش می‌شود سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری در شهر‌های استان کردستان به‌ویژه منطقه ویژه اقتصادی بانه ترغیب کنیم.

وی با بیان این‌که امیدواریم امنیت تمام در همه بخش‌ها از جمله گمرک و راه فراهم شود تا مراودات تجاری هرچه بیشتر ادامه داشته باشد، افزود: اگر می‌خواهیم آرامش و امنیت در منطقه حفظ شود، باید شرایط برای سرمایه گذاری و مراودات اقتصادی و تجاری بیشتر فراهم شود.

استاندار سلیمانیه با بیان این‌که مشکلات موجود نتوانست روند سرمایه گذاری در کردستان را مختل کند، اضافه کرد: خاک پاک استان کردستان نیازمند این است که سرمایه گذاری‌های بزرگی در آن انجام شود.

ابوبکر با اشاره به این‌که پروژه‌هایی که امروز در بانه انجام می‌شود، ادامه دهنده کار‌هایی است که در مرز باشماق و پرویز خان انجام شده است، یادآور شد: با تمام مشکلات موجود ناشی از شیوع ویروس کرونا سعی شده که مراودات مرزی با ایران حفظ شود.

وی راه اندازی راه آهن همدان ـ سنندج را امیدی برای اتصال آن به سلیمانیه در راستای تسریع انتقال کالا اعلام کرد و گفت: از سرمایه گذاران اقلیم کردستان درخواست می‌شود در تمام استان‌های غرب کشور و به‌خصوص کردستان سرمایه گذاری کنند، چرا که این کار به اشتغالزایی در شهر‌های بانه و مریوان و اقلیم کردستان عراق نیز کمک خواهد کرد.

مبادلات تجاری ایران و عراق به ۲۰ میلیارد دلار افزایش می‌یابد

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه نیز در بخش دیگر این همایش گفت: منطقه ویژه اقتصادی بانه و همچنین تبدیل مریوان و بانه به منطقه آزاد تجاری می‌تواند باعث ارتقاء روابط تجاری ایران و عراق و افزایش ۲۰ میلیارد دلار مبادلات تجاری سالانه دو کشور در آینده نزدیک شود.

مهدی شوشتری اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران برای روابط تجاری، اقتصادی و سیاسی با همسایگان خود به‌ویژه عراق جایگاه ویژه‌ای قائل است و عراق بعد از کشور چین یکی از مهمترین شرکای تجاری ایران است و ما به دنبال توسعه این روابط در آینده نزدیک هستیم.

وی افزود: کشور عراق با دارا بودن یک هزار و ۴۵۰ کیلومتر مرز مشترک با ایران، دومین شریک تجاری ما محسوب شده و همواره به دنبال توسعه تجارت و افزایش مبادلات تجاری با این کشور هستیم که رونق منطقه را نیز درپی خواهد داشت.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه اضافه کرد: اقلیم کردستان عراق نیز با ظرفیت‌های خاص خود و نزدیکی روابطی که با کردستان ایران دارد و همچنین ۷۰۰ کیلومتر مرز مشترک و ۶ مرز فعال، سهم قابل توجهی از صادرات و مبادلات تجاری را به خود اختصاص داده است.

شوشتری یادآور شد: مرز‌های کردستان فعال‌ترین مرز‌های کشور هستند و مرز سیرانبند بانه نیز با رسمی شدن در آینده نزدیک به یک مرز فعال تبدیل خواهد شد و امیدواریم حکومت اقلیم کردستان عراق نیز توسعه این مرز را برای توسعه روابط تجاری دو کشور در دستور کار خود قرار دهد.

وی با بیان این‌که امیدواریم این همایش بتواند اهداف ما را برای جذب سرمایه گذاری‌های خارجی فراهم کند و شاهد سرمایه گذاران اقلیم در منطقه ویژه اقتصادی بانه باشیم، گفت: منطقه ویژه اقتصادی بانه فرصت گرانبهایی برای هر دو منطقه است و سرمایه گذاری مشترک فعالان بخش خصوصی در این منطقه می‌تواند بانه را به قطب تولید غرب کشور تبدیل کند.



۴۰ منطقه ویژه و آزاد اقتصادی در ایران فعال است

در ادامه این همایش، معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: با تصویب مناطق آزاد و ویژه جدید در سال جاری، در حال حاضر ۹۲ منطقه مصوب شده که از این تعداد ۴۰ مورد آن فعال است.

احمد جمالی افزود: مناطق آزاد از یک سری مزایا برخوردار هستند که این مزیت‌ها فرصت‌هایی را برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی ایجاد و اشتیاق سرمایه گذاری در این مناطق را بیشتر می‌کند.

وی اضافه کرد: منطقه ویژه اقتصادی بانه تمام زیرساخت‌های لازم را دارد و مشوق‌های بسیاری نیز برای سرمایه گذاران در این منطقه درنظر گرفته شده و هر تسهیلات و امکاناتی که نیاز باشد در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ادامه داد: فعالان و سرمایه گذاران می‌توانند از دیگر امکانات و فرصت‌های موجود در این مناطق از جمله گمرک و ترانزیت کالا استفاده کرده و با توجه به رسمی شدن مرز سیرانبند بانه تولیدات خود را به‌راحتی صادر کنند.

جمالی یادآور شد: امروزه مناطق فرامرزی بر توسعه و تبادل تجاری بسیار مؤثر است و امیدواریم با توجه به ایجاد زیرساخت‌های لازم در مرز‌های کردستان، این زیرساخت‌ها نیز در طرف اقلیم کردستان عراق فراهم شود.

وی تأکید کرد: در این منطقه فرصت‌های سرمایه گذاری متعددی تعریف شده و این امکان برای سرمایه گذارانی که در دیگر نقاط استان کردستان سرمایه گذاری کرده‌اند هم وجود دارد که از مشوق‌های مختلف استفاده کنند.

همایش یک روزه فرصت‌های سرمایە گذاری منطقە ویژە اقتصادی بانە با حضور سرمایه گذارانی از اقلیم کردستان عراق در هتل هاله شهرستان بانه برگزار شد.

منطقه ویژه اقتصادی بانه با ۸۵ هکتار مساحت و تحت مسئولیت سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در ۱۵ کیلومتری این شهر و در پنج کیلومتری مرز سیران بند بانه قرار دارد.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۴۰ کیلومتری شمال غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده