به گزارش میمتالز، در رابطه با آخرین آمار موجودی و دپوی کالا در گمرک و بنادر نشان میدهد که تا هشتم اردیبهشت سال جاری، موجودی کالاهای غیرکانتینری به بیش از ۷.۴ میلیون تن رسیده است که از این رقم بالغ بر ۴.۳ میلیون تن را کالاهای اساسی تشکیل میدهد. در کنار موجودی کالاهای غیرکانتینری ۸۷.۱ هزار تن کالاهای کانتینری قرار دارد که ۹۰ درصد آن را کانتینرهای پر وارداتی تشکیل میدهد.
اما در کنار ۴.۳ میلیون تن کالای اساسی دپو شده در گمرک و بنادر حدود یک میلیون تن کالای اساسی نیز در ۲۸ شناوری است که به تازگی به بندر رسیده اند؛ به طوری که ۱۲ شناور با بیش از ۳۳۳.۶ هزار تن کالای اساسی کنار اسکله در حال تخلیه و ۱۶ شناور با ۵۸۱.۲ هزار تن کالای اساسی در لنگرگاه منتظر هستند.
براین اساس مجموع کالاهای اساسی شامل موجودی و آنچه در شناورها موجود است به بیش از ۵.۲ میلیون تن میرسد.
این در حالی است که بررسی وضعیت ۱۳ بندر نشان میدهد از ۴.۳ میلیون تن کالای اساسی دپو شده که بالاترین میزان به مانند گذشته در بندر امام خمینی (ره) قرار دارد که در حال حاضر به بیش از ۳.۱ میلیون تن میرسد.
از سویی از حدود یک میلیون تن کالای اساسی موجود در شناورها بیش از ۷۰۰ هزار تن در بندر امام خمینی (ره) است که مجموع موجودی این بندر را به حدود ۳.۸ میلیون تن میرسد، بنابر این از ۵.۲ میلیون تن کالا موجود در بنادر بیش از ۷۰ درصد در بندر امام (ره) دپو شده است.
دپوی حجم بالای کالای اساسی در بندر امام خمینی (ره) موجب شد اخیرا طی جلساتی که بین معاونت اقتصادی دولت و دستگاههای مربوطه، موانع و مشکلات مربوط به اظهار، ترخیص و انتقال کالاهای اساسی به ویژه در بندر امام خمینی (ره) طی گزارشی به رئیس جمهور اعلام و همراه با آن پیشنهادات مربوط به رفع این موانع نیز ارائه شد.
اما در مورد موجودی ۴.۳ میلیون تنی کالاهای اساسی در بنادر بعد از بندر امام خمینی (ره) بیشترین میزان در بندر شهید رجایی با ۳۸۹ هزار تن و بندر امیرآباد با ۳۵۲.۱ هزار تن قرار دارد.
در سایر بنادر ۱۰۱.۱ هزار تن، انزلی ۶۱۶ تن شهید باهنر، ۳۵.۱ هزار تن چابهار، ۷۸۰ تن خرمشهر، ۷۰ تن بندر لنگه، ۲۰۸.۴ هزار تن بندر نوشهر، ۹۰.۹ هزار تن فریدون کنار و ۶۰۰۰ در بندر آستارا قرار دارد.
بررسی موجودی ۴.۲ میلیون تنی اقلام اساسی وارداتی تا هشتم اردیبهشت ماه از این حکایت دارد که بالاترین میزان کالای دپو شده به ذرت با بیش از ۱.۷ میلیون تن اختصاص دارد.
در سایر اقلام نیز جو ۷۴۸.۹ هزار تن، سویا ۶۸۱.۲ هزار تن، گندم ۲۴۶.۵ هزار تن، شکر ۲۱۰.۲ هزار تن، برنج ۳۵.۵ هزار تن، روغن خام ۴۱۴.۶ هزار تن، دانههای روغنی ۲۹۳.۶ هزار تن است.