تاریخ: ۱۷ خرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۵۲
بازدید: ۴۳۳
کد خبر: ۲۱۳۴۰۰
سرویس خبر : آهن و فولاد
زندیان:

تکمیل زنجیره فولاد بیجار مانع تداوم مهاجرت می‌شود

تکمیل زنجیره فولاد بیجار مانع تداوم مهاجرت می‌شود
‌می‌متالز - نماینده مردم بیجار در مجلس می‌گوید تکمیل زنجیره فولاد نقش مهمی در اشتغالزایی شهرستان به همراه دارد.

به گزارش می‌متالز، علیرضا زندیان درباره احداث کارخانه فولادسازی در بیجار، گفت:با وجود اینکه فرمانداری شهرستان بیجار، جزو ۵۰ فرمانداری نخست ثبت شده در کشور است، اما این شهرستان اکنون به لحاظ شاخصه‌های پیشرفت شاید در ردیف دویستمین شهرستان‌های کشور است که نکته قابل تاملی بوده و باید به دلایل عدم پیشرفت شهرستان و مهاجرت روز افزون آن توجه شود.

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی یکی از مسیر‌های توسعه بیجار را توجه به احداث کارخانه فولادسازی دانست و افزود: یک رشته سنگ آهن در قسمت شمال شرقی شهرستان بیجار و در مرز استان‌های زنجان- آذربایجان غربی واقع شده که براساس برآوردها، حدود ۱۲۰ میلیون تُن ذخیر سنگ آهن در آن موجود است. این سنگ آهن در حالت سولفیدی عیار ۶۰ درصد و در حال اکسیدی عیار ۷۰ درصد داشته و جزو مرغوب‌ترین سنگ آهن‌های کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته این سنگ آهن به صورت خام صادر می‌شد، اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته باید تا سال ۱۴۰۴ حدود ۵۵ میلیون تُن فولاد تولید شود، تولید کنونی کشور ۳۰ میلیون تن است که از آنجا که مصرف داخلی کشور ۱۳ میلیون تن است، باید زمینه صادرات باقی مانده فولاد فراهم شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: بیجار دارای منابع غنی برای تولید فولاد بوده و مجاورت با شبکه ریلی سراسری، ظرفیت مناسبی برای صادرات فولاد تولید شده در این منطقه است.

وی در تشریح زنجیره فولاد موجود در بیجار، توضیح داد: ظرفیت تولیدی واحد تولیدکننده کنتسانتره موجود در بیجار پیش از این حدود ۳۰۰ هزار تُن بود که در حال حاضر این ظرفیت به یک میلیون تُن افزایش یافته است. همچنین در این شهرستان واحد تولیدکننده گنداله موجود است و تولید آهن اسفنجی با یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن در مرحله اجرایی قرار دارد.

عضو کمیسیون اقتصادی در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از آنجا که معدن سنگ آهن، واحد‌های تولیدکننده کنستانتره، گنداله و آهن اسفنجی در بیجار موجود است، باید کارخانه فولاد سازی نیز به منظور تکمیل زنجیره فولاد در این شهرستان احداث می‌شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت با احداث این کارخانه با ظرفیت ۸۰۰ هزار تُن موافقت کرد.

زندیان تصریح کرد: اگر این زنجیره در شهرستان بیجار تکمیل شود از یک سو اشغالزایی محقق شده و از سوی دیگر تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه افزایش می‌یابد.

وی یکی از مشکلات شهرستان بیجار را مهاجرت دانست و افزود: جمعیت روستا‌ها در حال مهاجرت به شهر‌های دیگر هستند و نرخ رشد جمعیت در آن منفی است، اما اگر زیرساخت مربوط به فولاد ایجاد شود، جمعیت در بیجار ماندگار می‌شود.

منبع: خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت)

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین