تاریخ: ۰۷ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۰:۵۲
بازدید: ۳۱۵
کد خبر: ۲۱۴۹۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

تهیه پوشش‌های خودترمیم کننده بر روی آلومینیوم

می متالز - محققان دانشگاه صنعتی شریف با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور موفق به تهیه و بررسی پوشش های خودترمیم کننده بر روی آلومینیوم با استفاده از نانومخازن پلیمری شدند.
تهیه پوشش‌های خودترمیم کننده بر روی آلومینیوم

به گزارش می متالز، یکی از مهمترین راه های قطع وابستگی های غیر ضروری، شناخت مشکلات و موانع و راه های تقلیل اثرات سوء آنها است. به همین قیاس، در صنعت و به خصوص صنایع کشور ما، برای جلوگیری از هدر رفتن منابع مالی و انسانی که یکی از پیامدهای آن، تقویت هر چه بیشتر بندهای وابستگی است، لازم است تا نقاط ضعف صنعت را به خوبی شناخته و در آن راستا، به تقویت هر چه بیشتر توان علمی خود بپردازیم.

خوردگی یکی از موارد معدودی است که اثر خود را نه تنها در مراحل طراحی، ساخت و تولید و بهره برداری نمایان می‌سازد، بلکه مبالغ عظیمی را نیز در مرحله حفاظت و نگهداری به خود اختصاص می‌دهد. خسارات ناشی از خوردگی در کشورها بین 2 تا 5 درصد تولید ناخالص ملی گزارش شده است؛ ولی با توجه به اینکه ایران کشوری با اتمسفر خورنده و نیمه صنعتی است به احتمال زیاد، درصد هزینه های خوردگی در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها بالاست. ضمنا با توجه به این که ایران دارای ذخایر نفتی زیاد و صنایع مختلف مرتبط با آن است و با توجه به خورندگی بالای نفت این کشور، پیدا کردن روش هایی کارامد که بتوان از طریق آنها طول عمر و کارایی پوشش های صنعتی را بهبود بخشیده و حفاظتی موثرتر از سطوح فلزی در مقابل خوردگی را ایجاد کرد، بسیار ضروری است.

بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور محققان دانشگاه صنعتی شریف را مورد حمایت قرار دادند تا طرح « تهیه و بررسی پوشش های خودترمیم کننده بر روی آلومینیوم با استفاده از نانومخازن پلیمری» را به اتمام برسانند. هدف این طرح بررسی امکان کپسوله کردن گونه های ترمیم کننده آلی در داخل حفره نانومخازن پلیمری ویژه و واردکردن مخازن مذکور در پوشش است. به طوری که در صورت آسیب دیدن پوشش بازدارنده خوردگی به صورت تدریجی و کنترل شده از داخل نانومخازن آزاد شود، بدین ترتیب حتی در قسمت هایی که پوشش اصلی دچار آسیب شده باشد، حفاظت از سطح فلزی در مقابل خوردگی می تواند انجام شود

همچنین در این طرح با وارد کردن نانوکپسول های پلیمری ویژه حامل بازدارنده های خوردگی در پوشش اپوکسی، قابلیت خودترمیم کنندگی در این پوشش ها ایجاد شده و امکان محافظت فعال از سطوح فلزی حتی بعد از وارد آمدن آسیب هایی چون ترک، خراش و غیره را فراهم آورد. بدین ترتیب می توان راندمان و طول عمر مفید حفاظتی را در پوشش به مراتب افزایش داد. این پوشش ها قابل کاربرد در قسمت های مختلفی از صنعت که با مشکل خوردگی روبرو هستند، خصوصا در صنایع نفت و گاز، خودرو و هوافضا هستند.

عناوین برگزیده