به گزارش میمتالز، عرفان هودی به عوامل تاثیرگذار در بازگشت رشد به معاملات بورس اشاره کرد و افزود: پایان برگزاری انتخابات و نتیجه آن بیتاثیر بر روند بازار و سبزپوشی شاخص بورس نبوده است.
وی اظهار داشت: بهطور معمول بازارهای مالی تحت تاثیر هر گونه شوکی با تکانههایی مثبت یا منفی همراه میشوند، به عنوان مثال امضای برجام از نظر برخی جوانب با تاثیر مختلف در صنایع همراه میشود.
هودی با بیان اینکه ورود رییس جمهوری منتخب برای سکانداری تا چهار سال آینده نمیتواند در روند بازار بی تاثیر باشد، ادامه داد: حجت الاسلام و المسلمین رییسی در کنفرانس مطبوعاتی خود بازارهای مالی و بازار سرمایه را مورد مقایسه قرار داد و به پرداخت مالیات در بازارهایی مانند طلا، سکه و خودرو اشاره کرد که این موضوع باعث اقبال سرمایه گذاران به بازار سرمایه، ورود نقدینگی به این بازار و سبزپوشی شاخص بورس شد.
این کارشناس بازار سرمایه به دیگر عامل تاثیرگذار در بازگشت رشد به معاملات بورس اشاره کرد و گفت: افت شدید ارزهای دیجیتال در بازارهای جهانی در سبزپوشی معاملات بورس بی تاثیر نبوده است، سرمایههایی که از دی ماه از بورس خارج و وارد رمزارزها شده بود، اکنون دوباره درحال ورود به بورس هستند و نمیتوان نقش ورود این منابع مالی به بورس را در تغییر مسیر معاملات بازار بی تاثیر دانست.
وی اظهار داشت: همچنین افت عمده نمادها در بازار سرمایه بی تاثیر در روند صعودی شاخص بورس نبوده است، به جز ١٥٠ نمادی که روز گذشته در صف فروش قفل بودند باقی نمادها به صورت مثبت در حال معامله بودند یا روند منفی آنها نقدشونده بود.
هودی به اصلاح ٨٠ درصدی برخی از نمادها در بازار تاکید کرد و گفت: این موضوع سبب شد تا جریان نقدینگی به سمت نمادهای بزرگ بازار پیش برود، زمانی که جریان نقدینگی به سمت نمادهای بزرگ ورود میکند شاخص بورس تحت تاثیر قرار میگیرد و تداوم روند صعودی آن نشان دهنده افزایش اعتماد سرمایه گذاران و ورود دوباره سرمایه مردم به این بازار است.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، این پنج عامل جزو عوامل تاثیرگذار بر روند صعودی بازار بودند و توانستند روزهای امیدوار کنندهای را در معاملات این بازار رقم بزنند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه روند صعودی شاخص بورس در بازار میتواند ادامهدار باشد یا خیر، گفت: این مهم در صورت تداوم روند مثبت معاملات بازار و سبزپوشی شاخص بورس تا پایان هفته جاری، قابل پیشبینی است.
هودی با بیان اینکه اکنون نزدیک به ۱۶۰ نماد در بازار در صف فروش قرار دارند که رقم بالایی نیست و به نظر نمیرسد بیشتر از ٣٠٠ میلیارد تومان باشند، افزود: بهترین راه برای بهبود وضعیت بازار، کمک صندوقهای توسعه و تثبیت بازار سرمایه به این نمادها است که در این صورت نقدشوندگی به بازار برمیگردد.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: اگر صف فروش سهام کوچک بازار با سیاستهای درست جمع آوری شوند، در این زمان میتوان پیش بینی کرد که روند بازار تا ٢ یا سه ماه آینده مثبت خواهد بود و سهامداران تا زمان انتصابوزیر اقتصاد جدید و مشخص شدن موضع گیریها نسبت به بازار سرمایه میتوانند نسبت به معاملات این بازار امیدوار باشند.
وی خاطرنشانکرد: همیشه پیشنهاد کارشناسان به سهامداران، سرمایه گذاری با دید بلندمدت در بورس بوده است، بارها اعلام شده است که در صورت وجود نگاه بلندمدت به بورس این بازار بهترین محل برای سرمایهگذاری خواهد بود.
هودی تاکید کرد: سهامداری که در بازار سرمایه سرمایه گذاری نکند باید به سمت بازارهای موازی پیش برود که در آخر ملزم به پرداخت مالیات خواهد بود، این موضوع باعث شده است تا سهامداران به طور حتم سرمایههای خود را وارد بورس کنند.
وی بیانداشت: سهامداران باید با دید بلندمدت در سهام شرکتهای بزرگ اقدام به سرمایهگذاری در بورس کنند، اما در صورتی که به دنبال سرمایه بدون ریسک در بورس هستند بهتر است از طریق صندوقهای سرمایهگذاری وارد این بازار شوند.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: در بورس به هر میزان که سهامدار سرمایه خود را وارد این بازار کند و سود از این بازار به دست آورد، مبلغ مورد نظر به هیچ عنوان شامل مالیات نخواهد شد.
وی با بیان اینکه براساس صحبتهای انجام شده قرار بر ورود معادل ریالی ۱۵۰ میلیون دلار به صندوق تثبیت بازار سرمایه است که هنوز این اتفاق رخ نداده است، افزود: در صورت این اتفاق سهامدارن با اعتمادی دوباره به این بازار وارد ورود میکنند و زمینه صعود بیشتر شاخص بورس در بازار را فراهم خواهند کرد.