تاریخ: ۲۰ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۵۰
بازدید: ۳۱۹
کد خبر: ۲۱۷۷۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
علیرضا کدیور:

رشد قابل قبول در انتظار سهامداران است

رشد قابل قبول در انتظار سهامداران است
‌می‌متالز - متغیر‌های تاثیر گذار بر بازار در کنار اصلاح قیمت ها، تصور افت شدید برای بازار سرمایه را نه تنها دور از ذهن کرده بلکه انتظار رشد قابل قبول را در بین فعالان بازار رقم زده است.

به گزارش می‌متالز، علیرضا کدیور کارشناس ارشد بازار سرمایه درباره ارزندگی و ارشمند بودن سهام یک شرکت گفت: ارزش و ارزندگی معیاری نسبی است. بدین معنا که نسبت به دارایی‌های سهام شرکت‌های هم صنعت یا سایر سهام موجود در بازار سرمایه و همچنین سایر دارایی‌هایی که بیرون از بازار سرمایه معامله می‌شوند، از بعد زمان، ممکن است سهام شرکتی در مقطعی ارزنده و در مقطعی دیگر غیر ارزنده باشد.

وی به نکته دیگری در خصوص ارزش گذاری و بررسی ارزندگی یک سهم اشاره کرد و گفت: وجود متغیر‌های کلان اقتصادی اعم از داخلی (وضعیت بودجه دولت، میزان کسری بودجه، نرخ ارز، حجم نقدینگی، سیاست‌های مالی و یا اقتصادی دولت) و یا خارجی (قیمت‌های جهانی، سیاست‌های اقتصادی بزرگ وکلان، سیاست‌های مالی و پولی و غیره) می‌تواند بر ارزندگی سهام شرکت‌ها تاثیر گذار باشد.

کدیور یادآور شد؛ در هر صنعت و شرکتی، موضوع ارزندگی سهام، به فعالیت آن شرکت، اجزای تشکیل دهنده درآمد‌ها، هزینه‌ها و اقلام صورت‌های مالی و سود و زیان آن بستگی دارد.

این فعال بازار سرمایه درباره مزیت فرایند تحلیل، ارزش گذاری و بررسی شرکت‌ها در بازار‌ها گفت: از سال ۹۸ به بعد و پس از هجوم و ورود نقدینگی سرمایه گذاران تازه وارد به بازار، شاهد پوست اندازی و تغییر اساسی در رفتار‌های کلی بازار بودیم که این مساله ناشی از دو موضوع مهم و اساسی بوده است که می‌توان به ورود سرمایه گذاران بسیار با دانش ابتدایی و اولیه و رشد افسار گسیخته نقدینگی اشاره کرد.

وی در توضیح بیشتر مطلب فوق تصریح کرد: حضور سرمایه گذاران تازه وارد در بازار موجب بروز رفتار‌هایی شد که از طرف سرمایه گذاران حرفه‌ای و قدیمی بازار قابل توجیه نیست و همچنین بالا بودن حجم نقدینگی نگرانی‌ها و زیان‌های زیادی را به همراه داشت.

این تحلیلگر بازار سرمایه در بخش دیگری از صحبت‌های خود به موضوع تنوع در سبد سرمایه گذاری و اینکه آیا می‌توان تنوع در سبد را مهم‌ترین فاکتور در سرمایه گذاری دانست اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه ریسک پذیری افراد با یکدیگر متفاوت است، زمانی که فردی سبد پرتفوی خود را کاهش می‌دهد در حال یک فعالیت ریسکی است که میزان ریسک را به امید بازدهی و سود بیشتر افزایش داده البته ممکن است به زیان بیشتر منجر شود و بالعکس هر اندازه سبد پرتفوی افزایش یابد، ریسک کاهش می‌یابد.

وی ادامه داد: در حال حاضر و با توجه به تنوع بازار‌های قابل معامله در بازار، ذائقه‌های مختلف و برای درجه ریسک پذیری مختلف ابزار‌های گوناگون برای سرمایه گذاران وجود دارد.

کدیور به سرمایه گذاران پیشنهاد کرد: چنانچه در یک مقطع زمانی و به هر دلیل تصمیم به خروج از بازار گرفتند، می‌توانند با انتخاب گزینه‌های دیگر همچنان پول خود را به صورت پارت شده در بازار نگه داشته تا در زمان مناسب دوباره اقدام به سرمایه گذاری در صندوق‌های سهامی و یا خود سهام کنند.

به گفته کدیور، توزیع سهام باید براساس رویکرد و تحلیل سرمایه گذاران نسبت به آینده باشد تا براساس آن تنوع در سبد سرمایه گذاری صورت گیرد.

این تحلیلگر بازار سرمایه با اعلام اینکه در سال ۹۸ و نیمه اول سال ۹۹ شاهد رشد خیره کننده در شاخص‌های سهام و قیمت سهام در بورس و فرابورس بودیم خاطر نشان کرد: شاید این رشد خیره کننده توسط کارشناسان قابل پیش بینی نبود، اما این رشد در مقطعی اتفاق افتاد که شاید در آن مقطع زمانی قیمت سهام انطباقی با متغیر‌های کلان و یا خرد تاثیر گذار بر سهام بازار نداشت.

وی در ادامه افزود: در نیمه دوم سال ۹۹ و بهار ۱۴۰۰ اصلاح و تصحیح دردناک قیمت سهام اتفاق افتاد و قیمت بسیاری از سهم‌ها بین ۵۰ تا ۸۰ درصد افت یافت که زیان‌های قابل ملاحظه‌ای متوجه سهامداران این شرکت‌ها شد.

کدیور تحلیلگر بازار سرمایه در پایان گفتگو اظهار داشت: در حال حاضر و با توجه به متغیر‌های تاثیر گذار بر بازار و با توجه به اصلاح قیمت ها، تصور افت شدید برای بازار سرمایه دور از ذهن است و برعکس رشد قابل قبولی برای آن پیش بینی می‌شود.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده