تاریخ: ۲۰ تير ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۰:۰۷
بازدید: ۳۸۷
کد خبر: ۲۱۷۷۳۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
کارشناس بازار سرمایه تبیین کرد؛

ریسک‌های چهارگانه تهدیدکننده معاملات بورس

ریسک‌های چهارگانه تهدیدکننده معاملات بورس
‌می‌متالز - یک کارشناس بازار سرمایه به چهار ریسک تهدیدکننده معاملات بورس که باید مورد توجه سهامداران قرار بگیرد اشاره کرد و گفت: از جمله ریسک‌های کنونی بازار، وقوع بحران انرژی (آب و برق) در کشور است که تا حدودی صنایع را با چالش مواجه کرده است.

به گزارش می‌متالز، امیرعلی امیرباقری به روند معاملات بورس در هفته دوم تیرماه اشاره کرد و افزود: در هفته گذشته بازار سهام به سمت تعادل در عرضه و تقاضا پیش رفت و ضمن تفکیک راه سهام از یکدیگر عمدتا نگاه‌ها به سمت سهامی بود که از بنیاد و آینده روش تری برخوردار بودند.

وی با بیان اینکه اکنون چند ریسک به بازار افزوده شده است که باید مورد توجه سهامداران قرار بگیرد، اظهار داشت: نخستین ریسک فعلی بازار، بحث شیوع ویروس کرونا در کشور است، از آنجایی که هنوز این بیماری مهار نشده است؛ بنابراین این ریسک همچنان در بخش تولید و تقاضا وجود دارد که این موضوع تا حدودی فضای کسب و کار را با رکود مواجه می‌کند.

امیرباقری با بیان اینکه موضوع دوم که اخیرا مطرح شده است و انتظار می‌رفت تا تحلیلگران آن را در پیش بینی‌های خود لحاظ کنند، مقوله مرتبط با بحران انرژی در کشور است، افزود: با توجه به ذخیره آبی کشور تا حدودی صنایع با بحران برق و آب مواجه شدند، اکنون این موضوع در بازار به عنوان یک ریسک نوظهور به وقوع پیوسته است و می‌تواند بخش تولید را تحت تاثیر خود قرار دهد؛ بنابراین سرمایه گذاران باید نگاه ویژه‌ای به سهامی داشته باشند که تاثیرپذیر از این مقوله هستند.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: در بحث سوم با توجه به کاهش درآمد‌های دولت و اصلاح نظام مالیاتی، مباحث مالیاتی می‌تواند بیش از گذشته بر سرمایه شخصی افراد و بخش تولید تاثیر داشته باشد که به نظر می‌رسد دولت جدید مباحث مالیاتی را با تمرکز بیشتری پیگیری کند و راه فرار مالیاتی با سد روبرو شود.

وی با بیان اینکه در علم اقتصاد مباحث مرتبط با مالیات مانند یک شمشیر دو لبه است، اظهار داشت: این موضوع همانطور که می‌تواند مفید واقع شود به همان میزان هم بخش تولید و سرمایه گذاری بخش خصوصی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد؛ بنابراین باید به طور حتم در این بخش، کارشناسی‌های لازم صورت بگیرد و مطالعات تطبیقی انجام شود تا در آینده در این حوزه دچار مشکل نشویم.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه به لحاظ تکنیکی موضوعی که در هفته گذشته مورد توجه فعالان بازار سرمایه قرار گرفت مباحث مرتبط به سفته بازی، فضای مجازی و تاثیر آن بر بازار سرمایه است، گفت: در بازار فرابورس عمدتا فاصله قیمتی یک ریال است، همین امر می‌تواند عملیات سفته بازانه را در این بازار مهیا کند که به نظر می‌رسد باید در میان مدت یک همگرایی بین قوانین و دستورالعمل‌های اجرایی بین بورس و فرابورس داشته باشیم تا بنیاد سهام بر روند قیمتی تاثیرگذار باشد و عملیات سفته بازانه نتواند واقعیات اقتصادی موجود در شرکت‌ها را مهار کند؛ بنابراین در مورد فاصله قیمتی در بازار فرابورس باید بازنگری‌هایی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه تیرماه فصل مجامع است و بازار سرمایه در این فصل، تحرکی مضاعف را به خود می‌بیند، اظهار داشت: این اتفاق نه تنها آورده نقدی را برای سرمایه گذاران با خود به همراه دارد بلکه استراتژی کلان شرکت‌ها در میان مدت و بلندمدت در مجامع مطرح می‌شود و سهامداران می‌توانند سوالات خود را در این مجامع عنوان کنند؛ بنابراین این فصل یک استراتژیک برای بازار سرمایه است که به نظر می‌رسد خبر‌های خوبی در مجامع از نظر آمار تولید و فروش شنیده شود.

امیرباقری با بیان اینکه از بعد ریسک‌های سیاسی همچنان ریسک داخلی و خارجی بر بازار سهام حاکم است، گفت: محور ریسک خارجی، مذاکرات وین و برگشت آمریکا به برجام است.

این کارشناس بازار سرمایه به تقویت نسبی قیمت‌های جهانی در بازار هفته گذشته اشاره کرد و گفت: بنار بر آمار ارائه شده، بخش بزرگی از جمعیت در کشور‌های مختلف، دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردند و همچنین تقاضا به بازار‌ها بازگشته است که این موضوع باعث تقویت بازار‌های جهانی شد.

وی ادامه داد: برخی از کارشناسان توقع تقویت سنگین قیمت‌ها را در بازار جهانی از لحاظ تقویت تقاضا و نیز سیاست‌های فدرال رزرو داشتند که تا حدودی این جهش سنگین با تعدیل مواجه شد و روند صعودی در قیمت‌های جهانی به صورت آرام و مستمر دیده شد.

امیرباقری خاطرنشان کرد: از طرفی در خصوص بازار رمز ارز‌ها تا حدودی نگاه‌ها به این بازار با شک و تردید مواجه شده است و عمدتا دیدگاه‌ها به سمت دارایی‌های فیزیکی مانند طلا و املاک در سطح جهانی بازگشته است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بنابر آمار معتبر، در راس این دارایی‌ها طلا و املاک دیده می‌شود؛ بنابراین دیدگاه‌ها به سمت سرمایه گذاری در این بازار با تردید مواجه و فشار بر بدنه بازار وارد شد.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده