تاریخ: ۱۳ آبان ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۵۷
بازدید: ۲۰۵
کد خبر: ۲۱۷۸۲
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
استاندار مرکزی:

مشکلات صنعت آلومینیوم غیرقابل پیش‌بینی است

می متالز - استاندار مرکزی گفت: مشکلات صنعت آلومینیوم غیرقابل پیش‌بینی است باید اقدام جدی جهت برطرف کردن مشکلات ایرالکو انجام شود که در این صورت قطعا مشکلات بسیاری از صنایع وابسته نیز برطرف می‌شود.
مشکلات صنعت آلومینیوم غیرقابل پیش‌بینی است

به گزارش می متالز، سیدعلی آقازاده در کارگروه امور اقتصادی و تولیدی استان مرکزی برای بررسی مشکلات فعالان صنعت آلومینوم استان با اشاره به پشت سرگذاشتن بحران در بخش صنعت آلومینیوم در 2 تا 3 ماه گذشته اظهار داشت: با توجه به بخش نامه وزارت صنعت و معدن ایرالکو اجازه عرضه خارج از بورس را ندارد، با تصمیمی که در استان گرفته شد و همکاری بسیار خوب ایرالکو در مرحله بحرانی که بسیاری از استان‌ها در صنایع آلومینوم دچار مشکلات جدی شدند، استان با انسجام موفق به عبور از بحران شد اما همچنان مشکلاتی وجود دارد و باید برای آینده تصمیم و هماهنگی لازم برای برطرف کردن  این مشکلات صورت گیرد.

وی افزود: هم اکنون خود ایرالکو با مشکلات بسیاری دست به گریبان است، در بحث ارزش‌افزود موضوع پرداخت دوباره مالیاتی برخی از تولیدکندگان (یک بار موقع خرید و یک بار موقع فروش) چندین بار در شورای گفت‌وگو مطرح و بررسی شده است، درمورد قیمت تمام شده تولیدات شرکت ایرالکو باید گفت تاکنون  یک سنت ارز نیمایی یا دولتی هم به این شرکت پرداخت نشده است و ایرالکو مواد اولیه خود را از محل صادرات خود و ارز آزاد تهیه کرده است.

استاندار مرکزی با اشاره به قیمت LME آلومینیوم به مبلغ 2 دلار گفت: اگر این رقم با احتساب ارز آزاد برابر قیمت تولیدات ایرالکو است، کارگر ارزان با دریافت حقوق 100 دلاری وجود دارد اما ایرالکویی که می‌توان با یک هزار تا یک هزار و 200 نفر اداره شود هم اکنون بیش از 4 هزار پرسنل دارد، با احتساب همه این موارد قیمت یک کیلو شمش از نظر سرانه، سربار از قیمت یک کارگر آمریکایی هم بیشتر می‌شود.

آقازاده با اشاره به مشکلات نحوه توزیع سهیمه تصریح کرد: استان مرکزی می‌تواند با یک هماهنگی و انسجام بسیاری از این مشکلات را برطرف کند، باتوجه به قدمت طولانی ایرالکو در استان، صنایع وابسته بسیاری در استان وجود دارد، شرکت‌هایی  امکان خرید شمش و بیلت از بورس را ندارند، لازم است که با وزارت صنعت، معدن و تجارت هماهنگی صورت گیرد تا به کمک ایرالکو و از طریق کارگروه تشکیل شده در مورد وضعیت آلومینیوم استان برای این شرکت ها سهمیه مورد نیاز  در این کارگروه تامین شود.

وی بیان کرد: درصورت نیاز این موضوع در شورای تامین استان مطرح می‌شود تا مجوز لازم دریافت شود و براساس روالی شفاف و شیشه‌ای، یک  نظام مشخص برای رفع نیاز این شرکت‌ها که امکان خرید از بورس را ندارند یا با قیمت بالاتر به وسیله واسطه مواد اولیه خود را تامین می‌کنند، میسر شود.

استاندار مرکزی عنوان کرد: گروهی متشکل از نماینده انجمن فعالان صنعت آلومینیوم، صنعت و معدن، اتاق بازرگانی نظامند شده و با همکاری ایرالکو مسائل را بررسی کنند، در شرایطی که با بخش‌نامه‌های ضدونقیضی که استان را تحت تاثیر قرار می‌دهد نباید اجازه تعیین سرنوشت واحدها تولیدی این صنعت به دست افراد غیرکارشناس سپرده شود، به همین دلیل ظرف 2 تا 3 روز آینده کارگروه تشکیل و در صورت نیاز سازوکار اجرایی این تامین سهمیه در شورای تامین استان تعیین می‌شود.

آقازاده ادامه داد: همه این اقدامات در راستای آسیب ندیدن این گروه از شرکت‌های زیر دستی است، پرداخت ارزش افزوده یک قانون بوده و قانون هم لازم‌الاجرا است، اما اجحاف بر تولیدکنده عدالت نیست،  بحث مالیات بر ارزش افزوده در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح شد و در صورت نیاز مجدد بررسی می‌شود و لازم است که در این راستا، اتاق بازرگانی استان اقدامی کارشناسی با نظرات فعالان صنعت آلومینیوم انجام دهد.

وی اضافه کرد: با توجه به رتبه خوب استان در بخشودگی جرائم مالیاتی واحدهای تولیدی، این قول را فعالان صنعت آلومینیوم می‌دهیم که اگر ابهام و احجافی در اخذ مالیات بر ارزش افزوده وجود داشت، برطرف و جلوی بی‌عدالتی گرفته شود، اما جلوی اجرای قانون را نمی‌توان گرفت.

استاندار مرکزی بیان کرد: باتوجه به رقم تسهیلات بانکی، در بحث سرمایه در گردش، در صورت نیاز به سرمایه می‌توان از طریق کارگروه رونق تولید اقدام کرد، امسال بانک‌ها ارقام تسهیلاتی مناسبی در اختیار دارند که در صورت لزوم می‌تواند در اختیار واحدها قرار گیرد، باتوجه به مشکلات شرکت ایرالکو لازم است استان جلسه‌ای ویژه با معاون وزیر صنعت و یا شخص وزیر تشکیل شود، ایرالکو یک برند در کشور است و باید مشکلات آن رسیدگی شود.

آقازاده عنوان کرد: برای انتقال بار ایرالکو از بندر تا استان به وسیله کامیون‌ها، یک درصدی به پشت برنامه بوده و به قیمت تمام شده اضافه می‌شود، مشکلات در این صنعت غیرقابل پیش بینی بوده و نمی‌توان جلوی این مسائل را گرفت، باید اقدام جدی جهت برطرف کردن مشکلات ایرالکو انجام شود که در این صورت قطعا مشکلات بسیاری از صنایع وابسته نیز برطرف می‌شود. را به انجام برساند، زیرا سرنوشت افراد بسیار زیادی با تولید ایرالکو گره خورده است و باید در جهت رفع مشکلات شرکت ها و ایرالکو و جلوگیری از بروز دردسر بیشتر اقدام جدی شود.

عناوین برگزیده