به گزارش می متالز، در اولین روز پس از اعمال رسمی تحریمهای ثانویه، معاملات بازار سهام با برتری تقاضا بر عرضه همراه بودهاست. این مهم با توجه بیشتر اهالی بازار سهام به نماد شرکتهای کم اثرتر بر شاخص کل خود را نشان داده به نحوی که بار دیگر رشد درصدی شاخص هموزن از شاخص کل پیشی گرفته است. در این میان اقبال سرمایهگذاران به گروه خودرویی و ساخت قطعات به عنوان یک گروه محرک و تشکیل صفهای خرید قابل اعتنا در نمادهای خودرویی، بار دیگر این صنعت را در اولویت قرار داده است. اما آنچه در کلیت بازار ملاحظه می شود، توزیع متناسب نقدینگی در سهام است. این اتفاق با کاهش قابل توجه سمت عرضه و بازگشت آرامش تعادلی به دلیل آنچه انتظارات حمایتی پساتحریمی از بازار برشمرده میشود، تقویت شدهاست. نگاه کلی به معاملات روزانه بیانگر این موضوع است که بسیاری از سرمایهگذاران در شرایط خنثی چشم به راه روشن شدن مسائل سیاسی و ساز و کارهای اقتصادی برای تصمیمگیری عاقلانهتر هستند. میل به نوسانگیری روزانه در چنین وضعیتی به شدت بالا میرود و تلاش سهامداران برای استفاده نوسان قیکتها در این امر خلاصه میشود. بر همین اساس شکلگیری صفوف خرید و فروش قدرتمند دور از ذهن خواهد بود. هرچند انتشار اخبار مثبت و منفی حتی در حد یک لفظ بدون بررسیهای کارشناسی میتواند آرامش فعلی را برهم بزند. این مهم چه در شکلگیری فضای مثبت و چه در بروز فضای منفی کاملا محتمل است.
تقویت جریان ورودی نقدینگی در ساعات ابتدایی و حفظ سبک معاملاتی روزانه با کمک عدم عرضههای سنگین، فضا را برای تقویت سمت تقاضا و بهبود کیفیت خرید و فروش مهیا میکند. در این شرایط کاهش ریسکهای سیستماتیک بازار و بروز امیدواریهای نسبی در خصوص وضعیت شرکتهای صادراتی، نقل و انتقال پول و مواردی از این دست میتواند به بازگشت روزهای بسیارخوب بورس کمک شایانی کند. آرامش نسبی بازار ارز و سکه نیز برای شکلگیری چنین روندی از ملزومات اصلی به حساب میآید.
عدم اصلاح زیاد در نمادهای صنایع مرتبط با نقل و انتقالات بین المللی پول، یکی از نشانههای تعادل در قیمتهای فعلیست که میل به فروش بیشتر در این نمادها را به شدت کاهش داده است.
هرچند پیشنهاد میشود در چنین وضعیتی و با مشخص نشدن شرایط و آثار تحریمی، از خریدهای بزرگ و سنگین به طور جد پرهیز شود و امیدواریهای کاذب را ملاک تصمیمگیری قرار ندهیم.
درست در روزهایی که با بورس کم رمقی مواجه هستیم، ارزش داد و ستدهای روزانه در گروه بانکی به طور قابل ملاحظهای از سایر گروههای بورسی فاصله گرفته است. این تغییر ذائقه از سوی سرمایهگذاران درست پس از اصلاح کلی شاخص کل شروع شد و به نظر میرسد عطش خرید کماکان فروکش نکردهاست. سهم قابل توجه داراییهای ارزی در بانکها مهمترین عامل بروز چنین پدیدهایست. هرچند این موضوع به خودی خود موید ارزندگی سهام بانکی در بلندمدت نیست و مشکلات ساختاری نظام بانکی به قوت خویش باقی هستند که نوید روزهای خوبی را نمیدهد، اما از تاثیر ترازنامهای تسعیر ارزی بانکها نیز نمیتوان به راحتی گذشت. در این میان صحبت افزایش سرمایه بانکها از محل تجدید ارزیابی داراییها با تکیه بر داراییهای ارزی، به تشدید تقاضا و تشکیل صفهای خرید در نمادهای بانکی منجر شدهاست.
روز شلوغ بورس کالا
همانطور که در گزارش عرضههای کالایی روزانه عنوان شد، بورس کالا روز شلوغی را سپری میکند. معاملات صورت گرفته تا این لحظه برای مهمترین محصولات فولاد مبارکه به شرح زیر است:
حجم عرضه: 71060 تن
قیمت پایه (تومان/کیلوگرم): 4158.8
قیمت پایانی: 4578 تومان
پایانی پیشین: 4466 تومان به ازای هر کیلوگرم
تاریخ تحویل: 30 دی 97
حجم عرضه: 14850 تن
قیمت پایه: 3079.4 تومان
قیمت پایانی: 3803.8 تومان
پایانی پیشین: 3847 تومان
تاریخ تحویل: 30 دی 97
حجم عرضه: 13 هزار تن
قیمت پایه: 3900 تومان
قیمت پایانی: 5432.9 تومان
پایانی پیشین: 5185 تومان
تاریخ تحویل: 14 بهمن 97
حجم بالا و تنوع عرضه محصولات شرکت ذوبآهن در دو گروه میلگرد و تیرآهن، نکته بارز معاملات کالایی این شرکت در بورس کالاست که با تقاضای خوبی از سوی خریداران مواجه شده است. خریداران در مقاطع بزرگتر تیرآهن و میلگرد خودنمایی بیشتری نشان میدهد.