به گزارش میمتالز، امیرعلی امیرباقری به روند معاملات بورس در بازار هفتهای که گذشت اشاره کرد و افزود: در بازار هفته گذشته تعادل نسبی بین عرضه و تقاضا برقرار شد و در این میان برخی از سهام تحت تاثیر اخبار داخلی با نوسان همراه شدند.
او اظهار داشت: سهام سیمان و فولاد با نگرانیهایی در راستای قیمتگذاری دستوری همراه شدند و آخرین بحثی که در این زمینه مطرح شد خروج این محصولات از بورس کالا و تعیین قیمت گذاری آنها در خارج از بورس بود.
امیرباقری با بیان اینکه ادامه معاملات سنگ آهن در بورس کالا این نوید را به بازار داد تا به مرور سایه قیمتگذاری دستوری از سر بازار این محصول برداشته شود، گفت: به دنبال این اتفاق باید قیمتگذاری باقی محصولات به بورس کالا سپرده شود که این خبر به عنوان خبری بسیار خوب و مهم برای کلیت اقتصاد و بازار سرمایه تلقی میشود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: از طرفی با توجه به تغییر و استقرار دولت جدید، برخی ابهامها نسبت به تیم اقتصادی دولت جدید در بازار وجود دارد که اثر آن به صورت کوتاه مدت بر معاملات بورس تاثیرگذار است و با ایجاد شفافیت در تعیین تیم اقتصادی شاهد از بین رفتن این ریسک از سر بازار خواهیم بود.
او اظهار داشت: در حوزه قیمتهای جهانی، شاخص دلار توانست در محدوده قبلی تثبیت شود و کامودیتیها همچنان با ثبات نسبی همراه باشند، هر چند که برخی از محصولات مانند میلگرد و فلزات اساسی در حوزه جهانی با افزایش قیمت روبرو شدند که این خبر به عنوان اتفاقی خوشایند در معاملات بازار سهام و به ویژه سهام صادرات محور ارزیابی میشود.
او با بیان اینکه در حوزه قیمتگذاری دستوری، کلیت اقتصاد کشور به بهانه حمایت از تولیدکننده به این نتیجه رسیده است که دست از قیمتگذاری دستوری در کشور بردارد، گفت: یکی از مهمترین پیامدهای این اتفاق حذف رانت و سودجویی عدهای از این اتفاق در بازار است و در نهایت قیمت گذاری به بازار سپرده میشود.
امیرباقری خاطرنشان کرد: بهتر است دولت فقط در مواردی که احساس میکند قیمتها به صورت نامتعارف در حال تغییر است اقدام به دخالت در قیمت گذاریها کند، اما در کل، بازار انتظار دارد تا کلیت قیمتها به صورت شناور مدیریت شود که این اتفاق میتواند به عنوان خبری مثبت در کلیت بازار باشد.
این کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس در هفته جاری را مورد بررسی قرار داد و افزود: براساس پیش بینیهای صورت گرفته به نظر میرسد در هفته جاری ثبات در کلیت بازار خودنمایی کند، هر چند در برخی از نمادها به دلیل رسیدن به سطوح مقاومتی انتظار اصلاح درون کانالی در قیمت آنها وجود دارد.
امیرباقری ادامه داد: باید به این مساله نگاه واقع بینانه داشت که اولویت فعالیت دولت جدید در زمان استقرار مهار تورم و خروج از رکود خواهد بود و در این میان قیمت دلار از جمله مواردی خواهد بود که فشار زیادی بر آنها وارد میشود.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: زمانی که قیمت دلار با فشار مواجه شود و روند اصلاحی را در پیش بگیرد فشار خود را بر کلیت بازار سرمایه خواهد گذاشت، اما سهامداران باید این موضوع را مدنظر قرار دهند که اصلاح ایجاد شده در بازار به عنوان اصلاح درون کانالی خواهد بود و به معنای ریزش یا تکرار روند بازار در سال گذشته نیست.
او اعلام کرد: بارها به سرمایه گذاران تاکید شده است که باید دید میان مدت و بلندمدت نسبت به بازار داشته باشند و تمرکز خود را معطوف به نوسان کوتاه مدت در بازار نکنند.
او به افزایش قیمت دلار تا کانال ٢٦ هزار تومان و تاثیر آن بر معاملات بورس اشاره کرد و گفت: به لحاظ تکتیکالی قیمت دلار در کانال بین ٢١ تا ٢٦ هزار تومان در نوسان بوده است، پیش نیاز مهار تورم و خروج رکود در کشور کنترل نرخ دلار است و نباید برای دلار ارقام بالایی در کوتاه مدت انتظار داشته باشیم.
امیرباقری گفت: بعد از استقرار دولت جدید رویه اصلاحی را در قیمت دلار شاهد خواهیم بود و نباید منتظر حرکت سنگین صعودی نرخ ارز مشابه گذشته باشیم، همچنین در کنار این مسایل باید به عوامل بنیادی تاثیرگذار بر قیمت دلار توجه کرد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: براساس پیش بینیهای صورت گرفته ایران و آمریکا در میان مدت و بلندمدت به نقطهای مشترک نزدیک میشوند و با توجه به وجود همبستگی بین قیمت نفت و نرخ دلار در کشور، انتظار میرود با افزایش صادرات نفت و فروکش کردن کرونا در دیگر کشورها و افزایش تقاضای جهانی، صادرات نفت افزایش یابد و زمینه فشار بر قیمت دلار ایجاد شود.