به گزارش میمتالز، دو سال پیش بود که دولت دوازدهم پس از انتقادهای فراوان به عملکرد ضعیف دولت در حوزه مسکن، تصمیم گرفت طرح اقدام ملی مسکن را در راستای رفع نیاز مسکن جوانان و کاهش اعتراضات مردمی اجرا کند. البته در آن زمان اعلام شد که قیمت تمامشده اکثر واحدها ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان خواهد بود و متقاضیان پس از واریز چند مرحله اقساط ۴۰ میلیون تومانی، وام حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۱۲ ساله دریافت خواهند کرد، حتی مسوولان اعلام کردند که تا پایان دولت بخشی از واحدها به بهرهبرداری خواهند رسید.
نکته قابل توجه موضوع اینجاست که مسوولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کردند اقساط وام دریافتی از سوی بانک عامل پس از دریافت واحدهای مسکن آغاز خواهد شد، اما تا به اینجای کار کل وعدههای مسوولان در همان حد وعده باقی ماند و قیمتهای طرح اقدام ملی مسکن روز به روز روند افزایشی به خود میگیرد و بسیاری از متقاضیان به فکر انصراف از ادامه راه افتادهاند.
با اینکه در تیر ماه سال جاری مدیران دولتی تأیید کردند که وامهای مسکن ملی به ۲۵۰ میلیون تومان رسید که البته همین موضوع اعتراضات گسترده متقاضیان را بههمراه داشت، ولی گویا ۲۵۰ میلیون تومان وام هم کفاف هزینه ساخت مسکن ملی را نداد و مجدداً تصمیمی در راستای افزایش وامهای مسکن ملی گرفته شده است، موضوعی که قطعاً سبب اعتراض متقاضیان این طرح خواهد شد.
سلمان داشاد مدیر امور شعب بانک عامل استان زنجان در نشست خبری با اصحاب رسانه بهمناسبت روز خبرنگار اذعان کرد: وامهای ۳۰۰ میلیون تومانی مسکن ملی تأیید شده است و بانکهای عامل موظف شدهاند که بهزودی این وامها را پرداخت کنند.
وی اعلام کرد: البته فعلاً مسوولان کشوری این موضوع را بهشکل گسترده رسانهای نکردهاند، ولی اعطای وام ۳۰۰ میلیون تومانی تأیید شده است و ما در زنجان آمادگی پرداخت این وامها را از هماکنون داریم.
از سوی دیگر مسعود بیاتمنش مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان در نشست خبری چند روز پیش با خبرنگاران مقصر گرانی طرح مسکن ملی را گرانی مصالح عنوان کرد و گفت: روند قیمت سیمان و میلگرد در چند ماه گذشته بهشدت افزایشی بوده و همین موضوع سبب گرانی بیش از حد طرح اقدام ملی مسکن شده است؛ ما هم فکر نمیکردیم که قیمت میلگرد نسبت به سال گذشته با رشد چندبرابری همراه شود.
وی افزود: قیمت تمامشده سیمان در هر پاکت فقط ۴ هزار تومان است که متأسفانه طی روزهای گذشته قیمت هر پاکت سیمان به ۱۰۰ هزار تومان نیز رسیده بود؛ امیدواریم در دولت سیزدهم روند صعودی مصالح متوقف شود.
با این تفاسیر کاملاً مشخص است ناتوانی دولت در کنترل بازار مصالح ساختمانی کل برنامهریزیهای طرح مسکن اقدام ملی را بههم ریخته است و دولت سیزدهم مجبور است تاوان کمکاریهای مدیران تدبیر و امیدی را بدهد. اما آن چیز که مشخص است قیمتهای نجومی مسکن ملی اکثر متقاضیان این طرح را به فکر انصراف انداخته است که امیدواریم با مدیریت جدید در دولت سیزدهم راهکار اساسی برای این طرح پیدا شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم