تاریخ: ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ ، ساعت ۲۲:۱۰
بازدید: ۷۴۲
کد خبر: ۲۲۳۳۷۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پای دلالان در بحران صنعت سیمان در میان است/بازرسی مستمر بر موجودی دو کارخانه سیمان استان کرمانشاه

پای دلالان در بحران صنعت سیمان در میان است/بازرسی مستمر بر موجودی دو کارخانه سیمان استان کرمانشاه
‌می‌متالز - بنابر شواهد موجود و نظر کارشناسان، در بحران و نابه‌سامانی ایجاد شده در صنعت سیمان پای دلالان در میان است.

به گزارش می‌متالز، صنعت سیمان کشور با حدود ۸۰ سال سابقه که دو درصد از تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد در ماه‌های اخیر دچار تلاطم و تغییرات بسیاری بوده که پیش بینی آینده بازار آن را مهم و ضروری می‌کند.

سیمان یکی از صنایع استراتژیک کشور است و به طور مستقیم و غیرمستقیم با زندگی آحاد این جامعه سر و کار دارد و تعداد زیادی به طور مستقیم با این بخش کار می‌کنند و به طور غیرمستقیم و با احتساب خانواده‌ها، مصرف کنندگان و صنایع جانبی تعداد قابل توجهی سالیانه با صنعت سیمان کار دارند.

استان کرمانشاه نیز از وجود این صنعت بی‌بهره نیست، اما با این وجود مصرف‌کنندگان مدتی با کمبود شدید این محصول مواجه بودند و اکنون که وضعیت نسبت به قبل مقداری بهبود یافته، اما قیمت هر کیسه سیمان از ۳۷ هزار تا ۴۰ هزار تومان بسته به برند آن متفاوت است و این قیمت به طور قطع در صنعت ساختمان نیز تأثیرگذار خواهد بود.

براساس نظر برخی کارشناسان با قطع برق حجم قابل توجهی از تولید کاهش پیدا کرده و تولید به بازار تزریق نمی‌شود که موجب کمبود در بازار می‌شود، اما کمبود کالا در بازار موجب افزایش قیمت نیست بلکه سودجویی واسطه‌ها سبب این افزایش قیمت شده است.

بدیهی است که باید تدابیری برای رونق و شکوفایی این صنعت اندیشیده شود، زیرا افزایش قیمت مصرف‌کننده را و ثابت نگه داشتن دستوری و کاهش قیمت تولید کننده را متضرر می‌کند و ضروری است راهکاری برای خروج از بحران پیدا کرد.

تمامی ذی‌نفعان صنعت سیمان مکلف به ثبت‌نام در بورس کالا و سامانه جامع تجارت هستند

منوچهر فخری معاون استاندار کرمانشاه اظهار داشت: سازمان صمت در اسرع وقت بانک اطلاعاتی تمامی ذی نفعان بازار سیمان را تهیه و ضمن پیگیری ثبت نام آن‌ها در بورس کالا و سامانه جامع تجارت زنجیره نظارت را تکمیل کند.

وی با اشاره به اینکه تولید سیمان در استان سه برابر مصرف است افزود: با توجه به تکلیف کارخانجات برای عرضه سیمان در بورس کالا تمامی عاملین توزیع، کارخانجات سیمان‌بر، خرده فروشی‌ها و ... موظفند در بورس کالا ثبت کرده و سیمان مورد نیاز خود را از این طریق تأمین کنند در غیر اینصورت ممکن است سیمان تولیدی استان به خارج از استان فروخته و با هزینه بالاتری به استان برگردد که به هیچ‌وجه قابل قبول نیست.

افزایش توزیع سیمان در روز‌های آتی/ ۳۰ پرونده تخلفاتی سیمان تشکیل شد

احسان باقرخانی معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خارجی سازمان بر تسریع توزیع مازاد سیمان در شبکه توزیع تأکید کرد و اظهار داشت: از عمده دلایل افزایش قیمت سیمان در استان، کاهش تولید در دو واحد سیمان سامان و سیمان غرب به دلیل قطع برق این دو واحد صنعتی به‌منظور تأمین برق خانگی بوده است.

باقرخانی افزود: بر اساس مصوبه تنظیم بازار کشور تمامی کلیه ذینفعان زنجیره سیمان اعم از کارخانجات، اعضای اتحادیه، فروشندگان سیمان و صنایع سیمان بر باید در سامانه جامع تجارت ثبت‌نام کنند و کد نقش داشته باشند.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت خارجی سازمان گفت: با توجه به اینکه عرضه سیمان کارخانجات از طریق بورس صورت می‌گیرد و قیمت نیز بر اساس عرضه و تقاضا است، امیدواریم در روز‌های آتی با رعایت الگوی مصرف برق توسط هم استانی‌ها شاهد افزایش تولید سیمان و در نتیجه کاهش قیمت این محصول در استان باشیم.

مسعود بیگلری معاون بازرسی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان نیز با بیان اینکه در قیمت سیمان در بازار به ثبات نسبی رسیده‌ایم افزود: از ابتدای طرح تشدید بازرسی بر عاملین فروش سیمان تاکنون ۳۰ پرونده تخلفاتی تشکیل و به تعزیرات معرفی‌شده است.

بیگلری گفت: بازرسی بر موجودی کارخانجات سیمان و عرضه این محصول با قیمت مصوب در بازار به‌طور روزانه توسط بازرسان انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده